Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

ElzbietaFranka 10:49, 30 cze 2024

Iwonka napisał(a)

Oj tam oj tam daleko Okolice Krakowa, zapraszam

Gaura to sadzonki, pobrane wiosną z młodych pędów, ukorzenione w słoiku z wodą a teraz w doniczkach pojadą do Magary
Gdy rozmnażałam dla siebie, od razu ze słoika z korzonkami szły do gruntu.

Dzieliłam też swoje najstarsze gaury w zeszłym roku. Odkopałam kawałek z dużą zbitą bryłą ziemi.
Przyjęły się fajnie.

Lubię gaurę Graceful White, to taka terminatorka.

Fotki z września i października zeszłego roku. Cały czas kwitnie i nie pokłada się.

A tego nie wiedziałam, że można rozmnażać z sadzonek od korzenia wiosna. Mam sporo siewek i tak rozmnażam sądzę w różne miejsca i obdzielam rodzinę.
Ogród bez gaury nie wyobrażam sobie. Roślina która robi szal w ogrodzie. Z jaką roślina by ją nie zestawił wszędzie jej i im będzie dobrze.

Piękny, uporządkowany, kwitnący ogród nie trzeba już nic wymyślać i przerabiać.
Gdzie tu chaos. Może ogród po chaosie.

Pozdrawiam
zawitka 11:11, 30 cze 2024

Zapytam o Pink anabel jak wysoka u Ciebie jest robi fajoską robotę w ogrodzie. Czy urywałaś jej pędy na wiosnę ???/
Wiolka5_7 11:17, 30 cze 2024

Iwonka ,ale masz przepięknie! Obejrzałam fotki z wielką przyjemnością

Wiesz udało mi się gaurę ukorzenić w ziemi 20 sadzonek mi wyszło następnym razem spróbuję w wodzie
Gruszka_na_w... 13:54, 30 cze 2024

Opłacało się wyjść do ogrodu bladym świtem. Cudowne zdjęcia pięknych kompozycji.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 16:33, 30 cze 2024

Ja tylko westchnę - ach!
Magara 23:42, 30 cze 2024

Chciałam coś mądrego napisać, coś więcej, niż "że ładnie masz", ale nic mi nie przychodzi go głowy
Jedynie zazdrość mi się ulewa
Monia81 07:07, 01 lip 2024

Ach jakie cudności jest lekko i zwiewnie
inka74 09:48, 01 lip 2024

Nie będę unikalna, powzdycham tylko. Piękne to twoje wzgórze... Zrobiło się u ciebie bardzo, bardzo romantycznie.
Nie wiedziałam, że gaurę da się tak ukorzenić z patyczków. Ja swoją niestety próbowałam podzielić i ukatrupiłam. Muszę poszukać tej twojej odmiany bo cudna jest. Jak patrzę na twoje, Magdy, Sylwii czy Moni zdjęcia to zazdroszczę wam tej przestrzeni. Ale jak pomyślę ile to pracy i pielenia jest... Może na emeryturze pomyślę o większej działce.
Dorota321 13:20, 01 lip 2024

Do tej pory nie byłam przekonana do hortensji Pink anabel, ale jak widzę je u Ciebie, to mi się bardzo podobają.
Wafel 22:12, 01 lip 2024

Niezadużo już tego chaosu chyba, bo nie zauważyłam Ślicznie, lekko z tymi jeżówkami bladymi, muszę je mieć, takie są piękne w swej prostocie