Ależ u Ciebie sielsko! Fajny będziesz miała bukowy żywopłot, a w takim towarzystwie prace w ogrodzie to pewnie przyjemność i nawóz od razu się produkuje
Masz rację,że żywopłot Ci nie zacieni w sezonie warzywnika
Mój 3m z tuji latem daje cień na pół metra ,dopiero jesienią zacienia całą rabatę....
Bukowy żywopłot miodzio.....
Koniki za płotem to i nawóz pod ręką...
Graby gęsto posadziłaś...mają się połączyć kiedyś i stworzyć ścianę czy jak ?
Co planujesz przed nimi ?
Normalnie zawstydzałam się dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Co do grabów to sama nie wiem co chce z nimi zrobić o ile w ogóle przeżyją przeprowadzkę, a co pod nimi posadzić będę myśleć zimą Oczywiście wszelkie propozycje mile widziane
Dorii posadziłam je najpierw co 1,5 m i tak zostawiłam, ale za każdym razem jak szłam wyrzucić śmieci to było mi za blisko kubłów, no i wyjęłam wszystkie i posadziłam jeszcze raz co 1,35. Doszłam do wnioski ze te 15 cm nie zrobi większej różnicy, najwyżej szybciej się zajdą, a miejsca mam teraz więcej przy placyku i swobodniej jest
Wcale się nie narobiłam naprawdę chciałam je posadzić o 1,5 m nawet miałam pomysł żeby śmietniki eksmitować, ale eM się nie zgodził wiec przesunęłam bo już w głowie słyszałam te późniejsze gadanie że blisko posadzone
Pytanko małe do zaglądających : czy można jeszcze sosny przesadzać czy to już za późno?? kusi mnie ta czarna ale nie wiem czy do wiosny jej nie zostawić. Ale jak bym ją przesadziła to od razu klona i berberysy bym posadziła i jakoś ta rabata szkieletu by nabrała... sama nie wiem ...