O matko! Ale super zdjęcie, ja też mam w moich zbiorach zdjęcie samolotu na tle księżyca, kiedyś był Digart.pl i tam miałam umieszczone moje zdjęcie, niestety już tej strony nie ma
Pamiętam tą stronę. Piękne zdjęcia tam można było oglądać. Co do zdjęć księżyca to obecnie nie można w nic uwierzyć czego się nie widzi na własne oczy. Kiedyś było ryzyko przeróbek zdjęć Photoshopem, jednak niewiele osób miało go w małym paluszku. Teraz w kilka sekund w dobie AI można uzyskać takie zdjęcia przez osoby bez tych umiejętności. Kilka dni temu widziałam realistyczne zdjęcia płonącej wieży Eiffela oraz Louvru. Nie wiem czy widziałyście kampanię o telefonach fałszywych. Szantażysta wysyła do AI kilka próbek głosu danej osoby, na tej podstawie AI tworzy profil głosowy i można wygenerować dowolne zdania jakie mówi ta osoba np. „mamo prześlij mi 1000 zł na szybko blikiem, bo miałam stłuczkę”. Z wideo jest podobnie, krążyły już po necie anykampanie polityczne - nagrania gdzie polityk niby coś mówił kontrowersyjnego, a to było stworzone przez AI. Korzystanie z możliwości AI jest z jednej strony dużym ułatwieniem i oszczędnością czasu, a z drugiej przeraża
Obejrzałam filmik nt. nawożenia pomidorów (ciekawe metody!), w którym Autorka prezentuje 'Betaluxy' rosnące w gruncie i opowiada o tej odmianie (od 7:07):