Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

Annak 13:07, 27 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)

Minimum to 6 tygodni. Poczekaj jeszcze z nimi. Nie wyciągaj żadnego patyczka. W czerwcu się okaże które mają korzonki, a które padną. Cierpliwości Na razie ciesz się listeczkami, fajnie Ci rosną

No to czekam I codziennie podglądam mam nadzieję, że z takiej ilości przynajmniej kilka da radę zapuścić korzenie
Jeszcze raz dziękuję
Annak 13:25, 27 kwi 2018

Anda napisał(a)

Ojej, bardzo przepraszam, ale nie zauwazylam tego wpisu.

Na stronie 33 jest plan tej rabaty. Mialas tam zaplanowanych 9 roz. Mozesz wiec z powodzeniem posadzic tam 9 lub 8 innych roz. Wyzsze do tylu a nizsze do przodu. Od rozy do rozy zrob odleglosc 1,20, to bedziesz miala jeszcze miejsce na byliny Wszystkie roze wymienione przez Ciebie sa sliczne, a czy zdrowe i jak beda u Ciebie rosly, to sie okaze. W kazdym ogrodzie moze byc inaczej, niestety

Ewuniu, dziękuję za informację. Chopiny będę przesadzać jeszcze w ten weekend, bo tylko 3 zostały (jeden zmarzł "do kości", czyli cały krzaczek, pozostałe mają po 1 gałązce. Zastanawiam się, czy nie posadzić ich razem...
Co do tych nowych róż to mam tylko pytanie ile odmian można wsadzić, żeby nie było zbyt "pstrokato", przed czym wszyscy na O. przestrzegają Czy np. 2 odmiany z tyłu i 2 z przodu będzie OK, czy za dużo?
Anda 13:30, 27 kwi 2018

W przypadku roz ta wskazowka nie dziala, bo przy rozach nie ma zbyt pstrokato Mozesz wszystkie roze sadzic rozne, kazda po jednej Moze tylko nie lacz bardzo zoltych roz z bardzo rozowymi lub czerwonymi
W tym wypadku trzeba bedzie tylko przy bylinach zdecydowac sie na troche mniej odmian niz bylo w pierwotnym planie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Annak 19:00, 27 kwi 2018

Ja planuję tylko różowe, w różnych odcieniach, ale nie chciałabym zmieniać Twojego pierwotnego planu bylin, bo mi się bardzo podoba. Już wolałabym ograniczyć ilość odmian róż. Ewuniu, sorry za pytanie, wiem, że głupie, ale muszę zaryzykować Chciałam zamówić róże, bo wreszcie mam przygotowane obydwie rabaty L, ale w szkółkach jest bardzo mały wybór. Czy to znaczy, że muszę już teraz czekać na jesień? Myślałam, że po zakupach wczesnowiosennych szkółki prowadzą sprzedaż całoroczną róż w doniczkach
Anda 20:46, 27 kwi 2018

Annak napisał(a)
Ja planuję tylko różowe, w różnych odcieniach, ale nie chciałabym zmieniać Twojego pierwotnego planu bylin, bo mi się bardzo podoba. Już wolałabym ograniczyć ilość odmian róż. Ewuniu, sorry za pytanie, wiem, że głupie, ale muszę zaryzykować Chciałam zamówić róże, bo wreszcie mam przygotowane obydwie rabaty L, ale w szkółkach jest bardzo mały wybór. Czy to znaczy, że muszę już teraz czekać na jesień? Myślałam, że po zakupach wczesnowiosennych szkółki prowadzą sprzedaż całoroczną róż w doniczkach

Aniu, nie wiem jak jest w polskich szkółkach. Tutaj nie ma problemu raczej z różami w doniczkach. Może zapytaj Tulucy albo Zagajankę, Zanę, Inkę74. One kupują róże w PL i na pewno będą mieć więcej informacji na ten temat.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 21:58, 27 kwi 2018

Wydaje mi się, że róże pojawią się dopiero na jesieni.
mrokasia 22:03, 27 kwi 2018

Aniu, w sezonie róże w doniczkach w sklepach ogrodniczych są oczywiście dostępne, pytanie tylko czy znajdziesz akurat te odmiany, które Cię interesują .
Annak 00:23, 28 kwi 2018

Znowu wyszła moja indolencja. Byłam przekonana, że poza sezonem wiosennym róże są dostępne, ale w doniczkach. Teraz przejrzałam chyba większość sklepów internetowych specjalizujących się w różach i większości tych, które chciałam kupić nie ma (:
Kasia_CS 09:42, 28 kwi 2018

Aniu, a jakie Cie różyczki interesują?
anabuko1 11:38, 29 kwi 2018

Annak napisał(a)
Znowu wyszła moja indolencja. Byłam przekonana, że poza sezonem wiosennym róże są dostępne, ale w doniczkach. Teraz przejrzałam chyba większość sklepów internetowych specjalizujących się w różach i większości tych, które chciałam kupić nie ma (:

A do Szkółki Róż Rozaria i Floribudny zaglądałaś ??
Ja w tych szkółkach dużo róż kupowałam