Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Motylogród

Motylogród

Mariposa 21:34, 28 lut 2019

Mirko, dziękuję Ci za przyjrzenie się moim planom i wszystkie rady. Wiesz, siedzę w Twoim ogrodzie już drugi dzień (nie wiem, czy spałam tej nocy ) i dochodzę do wniosku, że właśnie taki ogród - gdzie "wszystkiego jest po trochu" - mi w duszy gra. Twoim jestem absolutnie zauroczona . To "wszystko" u Ciebie jest tak gustownie skomponowane, że nic dodać, nic ująć, tylko podziwiać!
mirkaka 07:10, 01 mar 2019

Dziękuję Ci Elu za miłe słowa,
Ja to bym w takim nowoczesnym ogrodzie i minimalistycznym sie zanudziła, pomimo że u innych bardzo mi się podobają, u siebie muszę co chwilę czekać na coś nowego, co zakwitnie i przyciągnie moje oko i serce

MalgosiaW 14:10, 03 mar 2019

Cześć. Kawał wykonanej, dobrej roboty widzę z tym drenażem. Przypomniało mi się co było na początku i u mnie, czyli wiosną i po każdym deszczu wielkie bagno I plany na ten rok świetne. Będę śledzić nowe rabatki różane
Nowa12 14:30, 03 mar 2019

mirkaka napisał(a)
Ja to bym w takim nowoczesnym ogrodzie i minimalistycznym sie zanudziła, pomimo że u innych bardzo mi się podobają, u siebie muszę co chwilę czekać na coś nowego, co zakwitnie i przyciągnie moje oko i serce

Ja też tak mam Mirka. Nowoczesne bardzo mi się podobają u innych. U siebie muszę mieć dużo wszystkiego .
sylwia_slomc... 15:41, 03 mar 2019

mirkaka napisał(a)

O to to to mam tak samo
Mariposa 18:33, 05 mar 2019

No właśnie, Dziewczyny. Od ponad roku śledzę O, podziwiam wszystkie ogrody, niejednym się zachwycam, ale wiem, że u mnie będzie mały misz-maszyk kolorowy, bo to lubię. Fajnie, że Wy też

Mariposa 18:40, 05 mar 2019

W tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz ... Jak wczoraj była pogoda, to ja w pracy siedziałam, a dzisiaj, jak miałam czas, to jakieś dzikie wiatry itp.
Ale się zawzięłam, głowy mi na szczęście nie urwało, rzutem na taśmę zdążyłam przed deszczem - rabata przygotowana - róże mogą już przychodzić

Powoli zaczynam robić zakupy - pierwsza "zieleninka" na kwaśną, kupiona w LM, od Ciepłuchy

A dziś zamawiam resztę chciejstw azaliowo-rodkowych.
Margerytka40 19:16, 05 mar 2019

Jakie ładne Elu, to japonki? Fiu, fiu. Cieszę się razem z Tobą. W końcu się doczekałaś najprzyjemniejszej pracy w ogrodzie
Mariposa 20:08, 05 mar 2019

Tak, Asiu, to Melina. Bożenka polecała jako bezproblemową, to się nie zastanawiałam. W sobotę dopiero otworzyli ogród zewnętrzny, więc w poniedziałek jeszcze był pełen wybór, niektóre sadzonki naprawdę ładne.

Były też niedrogie pojemniki na deszczówkę, kiedyś pisałaś, że myślałaś o takim. Ale teraz robisz rozprowadzenie wody z rynien, więc chyba nieaktualne
Zakrecona 20:39, 05 mar 2019

Elu, super, bardzo się cieszę, że roślinki już kupujesz.

Ja kombinuje gdzie ładne cisy na żywopłot zdobyć. Mężuś wkręcił się ogródkowo na całego, więc można się cieszyć