Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 09:32, 30 cze 2014

Z nasion pewnie się udają, ale ja dostałam sadzonki jesienią od Vivy i to była ta zdecydowanie lepsza opcja.
Mala_Mi 12:23, 30 cze 2014

Ta inna werbena też mi sie podoba
Aleja różana piękna... a na lewo (nie widać) superaśne śliwki.. pamiętam
Rowy zarosną, a lip nie zaleje ponownie.. pamiętam też zalanie ogrodu w zeszłym roku.... aby było pięknie czasami musi być brzydko.. no i ogród masz w budowie nieustającej..
Niebieska hortka wymiata
Pszczelarnia 12:30, 30 cze 2014

Gabrysia, już wiem, że lubię żółty kolor w ogrodzie.

Róże niskie białe też ładne. Dziękuję za maila.
Bogdzia 22:27, 30 cze 2014

Rowy i werbenki już widzialam ale najbardziej zachwyca mnie Twoja aleja różana . Mam podobną róże tą czerwoną z kwiatami jak winogrona i kupowalam ją jako Robin Hood. Mam nadzieję ze kiedyś zobaczę tą aleję.Pozdrówka serdeczne.
barbara_kraj... 23:54, 30 cze 2014

Zastanawiam się, czy Eden Rose nie jest lepsza od New Dawn? Pokrój ma podobny a kwiaty ładniejsze

Nie do wiary, że ostrogowiec ma takie ogromne kwiatostany. Mój ma bardzo rzadkie, może dlatego, że to stosunkowo młoda u mnie roślina?

Zaciekawiła mnie werbena hastata - i to w trzech kolorach pasujących do siebie. Trochę odętkę mi przypomina chyba ze względu na kształt kwiatostanu

Stawiam na jeżówkę różową

Wykopki konieczne, drzewa odetchną

Gabrysiu, jak wysoko rośnie u Ciebie agastache? U mnie bardzo wybujały, chyba ze 150 cm mają, szczególnie białe.

Aleja róż piękna
alinak 00:00, 01 lip 2014

Gabriela napisał(a)
Nie, nic się nie dzieje moim liliowcom, zaczęły kwitnąć i są dorodne po zeszłorocznej przeprowadzce. Widziałam u Agani, mojej sąsiadki, że u niej w pąkach tych kwiatów grasują larwy takiej muchówki Contarinia cinqenotata, pąki wyglądają jak nadmuchane.
Ech, dola ogrodnika, wiecznie coś, gdzieś nie tak.
Białej róży będę szukać, tej drobnej.
Obejrzałam u Choduna tę Alba Rose w okrywowych. Bardzo podobna, ja moją kupiłam stacjonarnie jako White Fairy. I bądź tu mądry. W każdym razie wygląda tak:

Gabi chyba to jednak Alba ...wklejam ci moją ..identyczna

Urszulla 11:19, 01 lip 2014

Gabriela napisał(a)
Urszula, a nie przezimowała Ci werbena? Bo chyba u nas wszystkich dała radę.

Tak Gabrysiu, ta co zakwitła to zeszłoroczna sadzonka od Sebka, przezimowała i kwitnie mam nadzieję że rozsieje się jesienią i wiosną będą nowe siewki

A pelargonie przechowuje moja mama, niestety z wiszącymi nie ma dobrych doświadczeń, ale będziemy próbować.
Pszczelarnia 11:51, 01 lip 2014

I moje agastache w tym roku wysokie bardzo. Jak słupy. Ciekawy rok dla roślin i naszych doświadczeń ogrodowych.
popcorn 21:27, 01 lip 2014

Gabrysiu szukałam u nas sadzonek hastaty, Kasia-Luiza mi rok temu o niej opowiadała. Nie znalazłam, kupiłam nasiona, może wyhoduję
Aleja róż przecudna! W ogóle wszystko rośnie jak oszalałe!!
pozdrawiam!
Gabriela 21:47, 01 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ta inna werbena też mi sie podoba
Aleja różana piękna... a na lewo (nie widać) superaśne śliwki.. pamiętam
Rowy zarosną, a lip nie zaleje ponownie.. pamiętam też zalanie ogrodu w zeszłym roku.... aby było pięknie czasami musi być brzydko.. no i ogród masz w budowie nieustającej..
Niebieska hortka wymiata

Zapowiada się w tym roku urodzaj na śliwki, tym bardziej że przycięliśmy z synem fachowo drzewa. Tzn. mam taką nadzieję.
Po wczorajszych ulewach, a raczej w ich trakcie po południu wody było po brzegi w rowach. W niektórych miejscach nie miała gdzie odpłynąć, zwłaszcza na skrzyżowaniach. Mój mąż odkopał trochę no i ruszła "fala powodziowa", trzeba było zasypać choć częściowo, żeby płynęła wolniej. Ech, te żywioły