Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

badara 09:10, 22 lip 2014

Gabriela napisał(a)
I jeszcze z cyklu: w moim ogrodzie nic się nie marnuje. Miałam pokazać wcześniej, jak jeszcze tak bardzo nie zarosło trawą, ale co tam.
Z pędów derenia, o którym gdybym wiedziała. jak bardzo mocno rośnie, to bym go nigdy nie posadziła, mimo że mam duży ogród, powstało ogrodzenie na miniogródek ze szparagami i rabarbarem.

Jak jesteśmy przy balkonach, to bardzo polecam tę białą, wiszącą smagliczkę, która świetnie rośnie i pachnie przepięknie, miodowo. Rośnie w wiszących koszach na ganku u mojej mamy, ale na pewno w przyszłym roku będzie też u mnie.

Gabrielo, płotek bardzo udany, nie narzekaj na derenia, się przydał
Czy smagliczka jest z nasion, bardzo mi się podoba, daje mi do myślenia

pozdrawiam, Łucja
laurowisnia 09:36, 22 lip 2014

Mam podobną smagliczkę, tylko kolory takie fioletowawe, kiedyś wysiałam do gruntu i teraz z roku na rok się sama nasiewa.

Gabrysiu, miło było Cię poznać, porozmawiać, szczególnie w takim towarzystwie i otoczeniu.
mira 09:38, 22 lip 2014

O jak dobrze, że o cyniach piszecie bo ja już myślałam, że jestem taka niezdara a Barona już widziałam chyba u Rench / nie jestem pewna/ coś czuję że gwiazdą zostanie zobaczysz pokaz tylko jeszcze raz pls
zaraz szukam tego Pana od liliowców jak tam się kupuje
mira 09:45, 22 lip 2014

ale sobie narobiłam, teraz całą noc będę te liliowce oglądała juz sama nie wiem co lepsze może te diamenty przynajmniej tyle czasu nie zajmują
Agania 07:56, 23 lip 2014

Gabrysiu, dziękuję, za ponowne zaproszenie, długo nie musiałaś na mnie czekać.....dzięki za poświęcony czas i zainteresowanie, szczególnie, że masz dużo pracy i jesteście przed kolejną wyprawą, ale wiesz, że ja jestem fanką twojego ogrodu i tak bardzo chciałam zobaczyć kwitnące liliowce u Ciebie na żywo, bo w Wojsławicach jeszcze nie byłam...Twoje są przepiękne, prawdziwe giganty, na róże muszę się wybrać w czerwcu, ale to dopiero za rok

Cudowne skarby wyhodowałaś, uczę się od ciebie, to widziałaś, bo już rosną u mnie pierwsze warzywa i wysiewam pierwsze nasiona i jeszcze będę wysiewać

Maluszki posadziłam, ciemno już było, ale się udało
Mala_Mi 12:35, 23 lip 2014

Siedze na telefonie...ale zaparlam sie na obejrzenie Wojslawic. Warto bylo czekac na zaladowanie fotek. Oj mily widok dla oka.....
Ladowisko dla owadów. ..dobre okreslenie.
Plotek fajny.
Pszczelarnia 13:21, 23 lip 2014

Gabrysiu, co ja czytam: ogród pokazowy otworzyłaś? Nota bene, nazwa "małe Wojsławice" funkcjonuje w języku Ogrodowiska. I przed wyprawą jesteś? Będą łupy!
popcorn 08:45, 25 lip 2014

Ach! Się napatrzyłam, pięknie! I płotek fajny! ile kwiatów! pozdrawiam!!
popcorn 08:46, 25 lip 2014

Ośmiał i liliowiec od Ciebie kwitną
paniprzyroda 23:18, 29 lip 2014

Cisza już na wyprawie jesteś? Przyjemnego pobytu życzę