Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

vita 20:26, 09 sty 2022

Mgduska napisał(a)

Jakie to ładne Też robię dosiewy zimowe, szperam w starszych nasionach przywleczonych z różnych wyjazdów. Ta ciekawość, co wykiełkuje jest bardzo ekscytująca. A pierniki mieliście fantastyczne
lilarose 21:28, 09 sty 2022

każdy ma swoje opowieści o gołębiach ja oprócz wcześniej wspominanej historii z odchodami gołębia na biurku polonistki mam jeszcze w zanadrzu ślub mojej kuzynki, która postanowiła uatrakcyjnić tę podniosłą chwilę i tuz po zaślubinach wypuszczone zostały te symbole miłości wprost na gości- nie trzeba dodawać, że skrzydlate upstrzyły kreacje niejednego weselnika

lilarose 21:29, 09 sty 2022

wiecie, że ja nie mam żadnego ciemiernika?
Trochę dziwnie się z tym czuję, nie jestem pewna, czy dobrze robię, że się przyznaję
Magara 22:27, 09 sty 2022

Magda, a co tam masz w tej zimowej kuwetce wysiane?

P.S. Zapomniałam zameldować, że część maczków na rabacie
Mgduska 09:11, 10 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie ciemierniki cuchnące ostały się tylko na rabacie wzdłuż stodoły i wjazdu, reszta tzn. wszystkie pod oczarami i gospodą zmarzły z pierwszym silniejszym przymrozkiem jesiennym, nie wiem czemu bo przecież te co się zostały teraz o wiele mocniejsze mrozy wytrzymują niż wtedy były.

Być może jakiś zimny prąd przechodził tamtędy, dobrze, że reszta się uchowała Ja je bardzo lubię, a nie spodziewałam się, że to tak wysokie palmy rosną.
Mgduska 09:15, 10 sty 2022

Alija napisał(a)
Ja mam trzy takie parki na stałe, stołują się u nas zimą, a na wiosnę budują gniazda na świerku. Sympatyczne ptaszki.

W porównaniu do tych wszystkich małych ptaszków, wydają się strasznie ciężkie i nieporadne kiedy przepychają się przez gałęzie. Ale lubię ich grucholenie Ten odgłos zawsze przywodzi na myśl beztroski, wakacyjny poranek
Mgduska 09:18, 10 sty 2022

antracyt napisał(a)
Mam bardzo "ciekawe" wspomnienie z takim gołębiem z lat późno nastoletnich.
Wakacje, leżakuję sobie pod sosną (z gołębiami w gałęziach), burza loków na głowie suszy się na słońcu. Nagle coś mi na włosy ciężkiego spada, pomyślałam, że szyszka, więc leżakuję dalej. Po dłuuuższej chwili okazało się, że to nie szyszka, że koszmarnie ciężkie, a finalnie równie koszmarnie zmywa z włosów, szczególnie kiedy wyschnie... Co się ze mnie towarzystwo naśmiało to ich

ps. wyjątkowo długo się u Ciebie pierniczki uchowały

Straszna historia Moja przyjaciółka miała też okropną przygodę, kiedy stałyśmy przy kamienicy, rozmawiając z dwoma kolegami, jakiś gołąbek był łaskaw upuścić ładunek na jej głowę, spływało to białymi soplami po czole - dla mnie trauma do końca świata, chociaż nie moja głowa, ale czułam, co ona może czuć...

Choinka była obwieszona naprawdę na bogato A właśnie w sobotę machnęłam nowe
Mgduska 09:21, 10 sty 2022

Martka napisał(a)
Ciemierniki lada moment! Wiewiórka urocza. U mnie po nalocie rodzinnym nie ostał się ani jeden pierniczek, a choinka będzie już jutro wyeksmitowana na dwór i zdefragmentowana - posłuży jako okrycie rabat na mrozy. Wysiewy zimowe - czekam na efekty. U mnie czubatki nie było, bo raczej zbyt polne tereny dla niej. Obserwowanie ptactwa jest fascynujące
Antracytowa przygoda z szyszką przypomina mi wizytę w Stambule, byłam w drodze do hotelu, na ostatniej prostej, kiedy zaczął padać "gęsty deszcz". W hotelu pojawiłam się z mokrą głową oraz walizką w podobnym stanie

lilarose napisał(a)
każdy ma swoje opowieści o gołębiach ja oprócz wcześniej wspominanej historii z odchodami gołębia na biurku polonistki mam jeszcze w zanadrzu ślub mojej kuzynki, która postanowiła uatrakcyjnić tę podniosłą chwilę i tuz po zaślubinach wypuszczone zostały te symbole miłości wprost na gości- nie trzeba dodawać, że skrzydlate upstrzyły kreacje niejednego weselnika

Matko, co historia, to straszniejsza! Prawdę mówiąc, czasem nazywam nasze miejskie gołąbki obs....ańcami, przepraszam za wyrażenie. Osobiście jednak gorzej znoszę mewy, które są strasznie głośne. Drą się od samego świtu, który, jak wiadomo, latem wypada w środku nocy
Mgduska 09:22, 10 sty 2022

vita napisał(a)

Jakie to ładne Też robię dosiewy zimowe, szperam w starszych nasionach przywleczonych z różnych wyjazdów. Ta ciekawość, co wykiełkuje jest bardzo ekscytująca. A pierniki mieliście fantastyczne

Tak, ciekawość nowego to główny motor napędowy
Mgduska 09:24, 10 sty 2022

lilarose napisał(a)
wiecie, że ja nie mam żadnego ciemiernika?
Trochę dziwnie się z tym czuję, nie jestem pewna, czy dobrze robię, że się przyznaję

No ja nie rozumiem, jak to w ogóle możliwe??
A tak serio, to uważaj, one naprawdę wciągają (cudne kwiaty, liście ozdobne przez cały rok, siewki niespodzianki etc).