Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Magara 23:05, 01 maj 2023

Magda, jest pięknie Aż się dziwię, że majówki w ogrodzie nie spędzisz - ja bym się od takich widoków oderwać nie dała
Zainspirowałaś mnie bardzo
Po pierwsze - zapisałam na karteczce, żeby dalie znieść ze strychu
Po drugie - żeby przenieść epimedia - tam gdzie rosną - nie rosną, nie wiem czemu
Po trzecie - to już mi wypełzło samo z zakamarków pamięci - pokaż ławkę z TKmaxa - nie kojarzę zupełnie... A temat ławki postanowiłam w tym roku sfinalizować
Joku 10:47, 02 maj 2023

Zastanawiam się jak wy wynajdujecie takie fajne rzeczy w TK Maxie bo ja tam nie mogę niczego znaleźć (poza niektórymi kosmetykami). Może za rzadko bywam?
Magara, z tego co wyczytałam epimedia lubią sucho, z cieniem włącznie. Moje potrzebowały dość dużo czasu ale teraz mam spore kępy.
Magara 00:13, 03 maj 2023

Jola, ja na ciuchy na chodzę, od razu idę na górę, zajmuje mi przejście jakieś 10 do 15 minut - albo coś znajdę fajnego albo nie Ogrodowe narzędzia są przeważnie zaraz za akcesoriami dla zwierząt I też bywam rzadko

Moje epimedia mają sucho (przy sośnie rosną) i cieniście. Coś im jednak nie pasuje. Miałam je dziś przenieść, ale nie było czasu
April 08:36, 03 maj 2023

Dziewczyno, ależ mi zrobiłaś frajdę Bardzo, bardzo dziękuję. Nie wiem jak się odwdzięczę. Jak tylko będziesz coś potrzebowała to pisz. Będzie mi miło.

Jak dużo się u ciebie dzieje. Tyle kwitnienia. Fajnie że udało Ci się ustalić nazwę tej szachownicy niby kostkowej. Jest piękna, stanie się bardzo poszukiwaną rośliną.
antracyt 09:21, 03 maj 2023

Mgduska napisał(a)

Podoba mi się tu bardzo

Próbowałaś kwiatów/pączków mizuny? Ja bardzo lubię zjadać te od rukoli i jarmużu.
vita 12:22, 03 maj 2023

antracyt napisał(a)
Próbowałaś kwiatów/pączków mizuny? Ja bardzo lubię zjadać te od rukoli i jarmużu.

Dlaczego ja na to nie wpadłam, takie marynowane pędy mizuny na przystawkę. Dzięki Zuzia
ewsyg 21:52, 05 maj 2023

Magda, masz dużo ciekawych roślinek. Wysiałam maczki do doniczki, którą zostawiłam na dworze, wzeszły bardzo szybko. Czekam na kwiaty. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Martka 07:22, 06 maj 2023

Mgduska napisał(a)

Sporo się dzieje w lasku:
narcyz łuskowaty

Piękna trąbeczka, piękne zdjęcia, wprawdzie brakuje szerszych planów, ale po swoim ogrodzie wiem, że one najbardziej efektowne stają się w maju-czerwcu. Czekam więc cierpliwie
U mnie turkiestańskie zakończyły dobre trzy tygodnie temu, w tym roku były bardzo wyrywne...
GingerO 13:00, 07 maj 2023

Piękne masz epimedium!
Ogród Twój dla mnie jest lekkością w odbiorze. Jak pojawiły się ostatnie fotki, to się zrobiło jasno i lekko na ogrodowisku.
Macham z pozdrowieniami!
Anda 14:32, 07 maj 2023

Ależ pięknie u Ciebie. Nie wiem co zacytować Kalina, kwiatki czy nowa rabatka
Narcyz łuskowaty za mną chodzi i na jesień go na pewno zamówię - jak nie zapomnę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies