Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 08:21, 05 gru 2019

nicol21 09:21, 05 gru 2019

o wow, i brama już jest! no no! dom świetnie wygląda. Jedziesz na pełnym gazie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 10:25, 05 gru 2019

Ewelina no dzieje się. Wszyscy na siebie włażą. Koparkę mam zamówioną i chciałabym żeby ludzie od ocieplenia trochę ogarnęli swoje graty, bo mógłby pan Michał wyrównać dookoła domu. Pogoda jest niezła bo na minusie co noc więc może nie będzie takich kolein robił.

Wczoraj rozłożyli styropian, jeszcze na ostatnią chwilę domawiałam go. Zostało, będzie na ocieplenie poddasza. Można zwrócić ale ciekawe jak zapakuję takie 8 paczek do auta buahaha.

Od rana dzisiaj jest hydraulik i rozkłada rurki ogrzewania podłogowego. Jupi

sylwia_slomc... 12:40, 05 gru 2019

No widzisz i ułożyło się
popcorn 13:05, 05 gru 2019

W końcu się ułoży, tyle że zajmuje to więcej czasu i pieniędzy niż planowałam. I nerwów. Zwłaszcza tego ostatniego brrrr.

Gość chce tynkować... od poniedziałku ma być w nocy koło zera. Powiedziałam że jak mi da gwarancję na piśmie to ok... heh
popcorn 13:09, 05 gru 2019

Ktoś chce wiciokrzew kwitnący na różowo? Dostałam w gratisie 7 doniczek w przesyłce - nie wiem może żeby inne rośliny się nie wywróciły czy co W każdym razie wiciokrzew? Co ja mam z tym zrobić? Hmmm
AniazUroczyska 15:02, 05 gru 2019

popcorn napisał(a)
Ktoś chce wiciokrzew kwitnący na różowo? Dostałam w gratisie 7 doniczek w przesyłce - nie wiem może żeby inne rośliny się nie wywróciły czy co W każdym razie wiciokrzew? Co ja mam z tym zrobić? Hmmm

Piękny jest ,dlaczego go nie chcesz ?
Jakby co, to ja bym chętnie przygarnęła
Figaro 15:07, 05 gru 2019

Ja Cie czytam od poczatku i podziwiam bo Ty juz zaraz na koncu a ja wlasnie zaczynam. I to jeszcze gorzej mam bo zaczynam na juz zrobionym. Musze najpiewr reperowac to co inni nie zadbali a Ty robisz od zera. Fajnie masz i fajnie Ci idzie. Nie patrz na nic idz do przodu. Na glupote ludzi nie ma rady a tylko nerwy zjesz. Powodzenia Silna Kobieto.
popcorn 15:13, 05 gru 2019

Ania, chętną już mam na priv, jak nie odbierze to wiciokrzew dla Ciebie. Nie mam miejsca i jestem twarda hahaha. Chcę rośliny które chcę, nie chcę tych co nie chcę Nie podobają mi się pnącza w ogóle, mam jedną pnącą hortensję na słup i to tyle. Dla winorośli robię wyjątek i kiwi bo niestety nie rosną inaczej buahaha

Figaro dzięki. Powodzenia. Budowa wykańcza Nie mogę się doczekać jak będzie po wszystkim i będę sobie na tarasie siedzieć i sadzić kwiatki. I kurczaki mieć. No ale to za trochę Albo to sprzedam w cholerę jak będzie gotowe i z głowy Zobaczymy!

Kolor tynku dostałam propozycję... ta firma robi złamany biały tylko w kierunku brzoskwinii. Kolejny najjaśniejszy to jasno szary. Więc z braku laku poprosiłam o czysto biały. Przynajmniej nie będzie ciepły Tynk po weekendzie, ma być cieplej...

Jola_M 10:04, 06 gru 2019

popcorn napisał(a)

Od strony ogrodu i drugiej działki. Z zamontowaną bramą i furtką.

Karola, a ta brama i furtka to do środka się otwiera co nie? przypilnuj od razu niech koparkowy Ci ładnie zniweluje, bo to wygląda jakbyś miała w stronę domu mocno pod górkę. Otwiera Ci się ta brama bez przeszkód? śledzę cały czas i pozdrawiam