Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 12:49, 03 paź 2020

Wszystkie rodzynki wyrwałam, z owocami coś zrobimy, a łodygi i resztki już zmulczowane.

Wycięłam część werbeny, szkoda, ale jest taki las że jak tnę od tyłu to i tak nie widać od drogi a zostanie jej jeszcze sporo do ogarnięcia podczas paskudnej pogody...

Mulcz rozsypujemy tak gdzie jak urośnie werbena to się nie zabiję własną pięścią

Pies bez zmian... Wstaję ale rzadko. Bu
Gosiek33 13:38, 03 paź 2020

Piesiu trzymaj się....

A myślałam, że ta maszynka to tylko suche tnie. Trawę też ogarnie?
popcorn 15:00, 03 paź 2020

Miskanty nie bardzo. Chyba że świeże. Ale nie będę ich ciąć teraz na pewno, a wiosną będą suche.

Maszynka nie jest zła, miałam mieszane uczucia. Mimo wszystko chyba warto?

Strasznie podrapana jestem, zdecydowanie mniej werbeny w przyszłym roku!!!
popcorn 16:14, 03 paź 2020

Przody po wycięciu werbeny

KasiaBawaria 16:55, 03 paź 2020

Jak tam sunia? Masz maszynke z walcem czy nozem? Mam walec i to miskantow sie nie nadaje ani do bylin a szukam czegos czym moglabym siatkowac byliny i tym sciolkowac.
Katte 17:12, 03 paź 2020

Hej macham,
Mam gdzieś różne przepisy na wykorzystanie rodzynka
Podrzucę Ci jak odgrzebię.
Werbena cięłam po kawałku, i już sypie nasionami masakra hehe.
Na przyszły rok będzie wszędzie...
sylwia_slomc... 19:28, 03 paź 2020

Z rodzynka świetna nalewka, miałam kilka rok temu i zrobiłam, pycha Ale z nasion własnych rodzynka nie wyrosło mi nic w tym roku nie mam, w przyszłym kupię nasiona
Mgduska 19:59, 03 paź 2020

Zazdraszczam tego werbeniastego lasu, u mnie pojedyncze sztuki dały radę zakwitnąć, sadziłam kupną sadzonkę (jedną, bo to drogie), niektóre dopiero rosną, więc rozumiesz, co czuję, jak tak karczujesz lekką ręką
popcorn 20:01, 03 paź 2020

Maszynka to Bosch AXT Rapid 2200
Jest nóż, osadzony na skos i całkiem to działa. Nie sądziłam, nawet byłam prawie przeciwna zakupowi, ale jak działa to działa. Werbena, rodzynki i słoneczniki, też topinambur, przerobione. Poszły jako mulcz na rabaty. Prócz werbeny której mamy trzy taczki ta poszła wzdłuż żywopłotu i za gracki, gdzie jak wyrośnie łan to nie będę płakać

Piesa bez zmian od trzech dni. Ale trzy dni temu było lepiej... Mam nadzieję że jak się polepszy to już tak zostanie... Nie chodzącego kota uśpilismy po trzech tygodniach walki buuuu

Posadziłam cebulki kwiatów wiosennych, do czterech donic plus 140 szafirków w przedogródku. Wyrwałam tamże dwie taczki chwastów. Były pod werbeną, zwłaszcza pokrzywy są tragiczne z tymi płożącymi rozłogami.

Oczary kwitną, powinny na wiosnę???

Magnolia też zwariowała. Drzewko mojego wzrostu i pięć pąków. Jesienią!!!

Jutro jak mi się uda chcę podzielić te trawy. Świetnie wyglądają jak na pół roku pod werbenowym lasem...

BASIA8 20:35, 03 paź 2020

Karolcia gdybyś miała nasionka werbenki to chętnie przytule