Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

UlaB 14:27, 25 lis 2020

nyna76 napisał(a)
Oczywiście, przecież to Polsza, wszystko tu jest płynne oprócz głupoty, która jest jedyną stałą ...

Buźka

Myslisz ze gdzie indziej jest stabilnie i cudownie?

Karola, ale to musi byc fajne tak obserwowac codziennie kurki, poznawac ich charakterki, zachowania. Mysle ze to niezly relaks.
mikdan_2608 14:29, 25 lis 2020

W kwestii bombek itd... Wczoraj, wieczorny spacer z Dyziem… i zwątpiłam. U sąsiadów święta w pełnym rynsztunku, ubrana choinka świeci się jak latarnia, w oknie balkonowym jarzy się ogromna gwiazda. Aż musiałam w myślach przepracować kalendarz. Cholewa saperska, 24 listopada wyszło mi, do świąt calutki miesiąc. Co ta pandemia ludziom porobiła?

pozdrawiam jesiennie 25 listopada g.14:29, piękna słoneczna pogoda dm
popcorn 14:54, 25 lis 2020

Ula, tylko kurki nas uratują... i ogrody... znaczy nasze zdrowie psychiczne

Mam wrażenie że w innych krajach jest jednak normalniej, znaczy w tych normalniejszych. Gorzej niż u nas jest na Ukrainie i dalej na wschód. Na Bałkanach, może prócz Chorwacji bo tam całkiem normalnie jest jednak. W Azji i Afryce jednostka nic nie może nawet protestować, wszyscy są trzymani za twarz przez rząd (albo rządzacych, juntę wojskową jak w Tajlandii czy mafię jak w niektórych jeśli nie większości Afrykańskich krajów). Tak u nas nie jest tragicznie, jeszcze, ale przez ostatnie 1,5-2 lata cofnelismy sie lata w rozwoju zamiast przeć do przodu...

Pracuję dla i z Brytyjczykami. Rozmawiam codziennie. Z Ludźmi z Bośni, Serbii też. Na wszelkie tematy. I nie jest u nas tak źle , jednak. Ale w UK niektóre rzeczy byłyby nie do pomyślenia... oni robią 370.000 testów dziennie i mają takie wyniki jak u nas mimo dwukrotnie liczniejszej populacji. A my robimy 30.000 testów haha
Niemcy grzmiały i zaczeły robić testy przesiewowe kiedy odsetek plusów przekroczył 8%. U nas 55% testów daje wynik pozytywny i wszyscy zadowoleni. Nie testujemy, nie ma chorych! Magia! Nie testujmy wcale, będzie zero nowych przypadków, ogóśmy się chrystusem, może trzeba wystąpić o pokojową nagrodę Nobla! A jak jej dostaniemy to pozwac kogo trzeba!

Żenada i tyle. Aż się nie chce wszystkiego...

Mikdan, a co tam, jak ludzie chcą mieć choinkę to niech mają? Czasy takie że trochę radości z czegokolwiek przyda się na pewno...
Młoda by już chciała i jak zobaczę gdzieś żywą to kupimy i to szybko, bo zaraz po świetach będzie z ojcem więc niech się nacieszy póki może?
niech mnie sąsiedzi wytykają palcami, co mi tam
sylwia_slomc... 17:45, 25 lis 2020

No właśnie..... Żona kuzyna pracuje w szpitalu w Krakowie jako pielęgniarka, powiedziała, że nawet sobie nie wyobrażamy co się dzieje... ludzie mrą jak muchy
Co do Benexu kupowałam kilka razy, pomyłek miałam sporo, a już w ubiegłym roku jak moja mama kupiła to nie dostała nic z tego za co zapłaciła....i zrezygnowałam w tym sezonie poszukałam gdzie indziej, choć poszerzyli ofertę bardzo.
kasiek 19:55, 25 lis 2020

popcorn napisał(a)
To jest chyba najgorsze, że to akceptujemy... ktoś powiedział że nie jest najgorsze że jesteśmy w dupie, najgorsze jest to że zaczynamy się w niej urządzać...

Nie n co za ciekawy wątek, te teksty zwalają z nóg, choc powinno się płakać a nie śmiać... Ale ileż można wylewać łez i rzucać mięsem, czasem zastanawiam się gdzie jest granica wytrzymałości i ile człowiek musi jeszcze znieść by coś w życiu zmienić. Fajna ta terapia zwierzakami, mnie rozczula moje kocię, wybaczam mu wszystko
popcorn 21:11, 25 lis 2020

Sylwia ja się nadal nie boję, niby, ale siedzimy w domu unikamy ludzi, chodzenia gdziekolwiek, zakupy jak naprawdę rzeba zero wyskakiwania po bułeczki...

Lepiej nie musieć potrzebować pomocy lekarza czy szpitala...

U sąsiadów dzisiaj karetka była, bez sygnału... ale była. Bez potrzeby się ich nie wzywa?

Z Benexem mam dobre doświadczenia, w sumie same dobre. Ale może miałam szczęście? nie mam pojęcia.
Nadal krokusy nie posadzone a tu mróz...

Kasia, myślę że chodzi o bezsilność, bo prócz wyjścia na ulicę co szary człowiek może zrobić? Jeśli niesprawiedliwość podania niesprawiedliwość a głupota podąża za kolejną... wstydu nie ma ten nasz rząd od siedmiu boleści...
sylwia_slomc... 21:29, 25 lis 2020

Karola nie chodzi o to by się bać tylko by być ostrożnymBez potrzeby to teraz nie jeżdżą wcale...
Kokesz 22:10, 25 lis 2020

popcorn napisał(a)
Sylwia ja się nadal nie boję, niby, ale siedzimy w domu unikamy ludzi, chodzenia gdziekolwiek, zakupy jak naprawdę rzeba zero wyskakiwania po bułeczki...

Lepiej nie musieć potrzebować pomocy lekarza czy szpitala...

U sąsiadów dzisiaj karetka była, bez sygnału... ale była. Bez potrzeby się ich nie wzywa?

Codziennie do pracy jeżdżę komunikacją miejską...pracuję z ludźmi, starsi nic sobie nie robią z covida...przychodzą 90 latkowie choć są w grupie ryzyka... Wczoraj pożegnałam koleżankę z pracy...poszła na badania do szpitala...zarazili ją covidem...miała 44 lata i całe życie przed sobą...to niesprawiedliwe
popcorn 06:38, 26 lis 2020

inka74 09:15, 26 lis 2020

nyna76 napisał(a)
Oczywiście, przecież to Polsza, wszystko tu jest płynne oprócz głupoty, która jest jedyną stałą ...
popcorn napisał(a)
To jest chyba najgorsze, że to akceptujemy... ktoś powiedział że nie jest najgorsze że jesteśmy w dupie, najgorsze jest to że zaczynamy się w niej urządzać...
rozwaliłyście mnie na na łopatki )))))