Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Makao 09:12, 11 mar 2025

Magara napisał(a)
Zdjęć z akcji "podnośnik" brak, ale trochę wiosny zostawiam

No to u mnie dopiero kły są. Pąków nic.
Rok temu już mi kwitły a teraz jest chłodniej.
Kordina 11:15, 11 mar 2025

TAR napisał(a)

Nie ryzykuje wynoszenia na strych, tam wszystko wpada jak w czarna dziure, nic sie nie odnajduje

O widzisz, tyle jest domniemań naukowców co do czarnej dziury, a ona u Ciebie na strychu!
Gosialuk 11:52, 11 mar 2025

Myślę, że w niejednym domu taka "czarna dziura" by się znalazła.
Daga piękne iryski.
Bee 14:02, 11 mar 2025

Magara napisał(a)
Zdjęć z akcji "podnośnik" brak, ale trochę wiosny zostawiam

Magara, o rany to już taka wiosna na Kaszubach?!?

A ja ciągle w śnie zimowym i jeszcze nie odwiedziłam moich włości
Juzia 15:36, 11 mar 2025

Ty też masz wróżkę ogrodową???
Tak ładnie czaruje te krokusy... też chcę taką!
Można je gdzieś nabyć online?
anuska2507 15:40, 11 mar 2025

Jak kolorowo już u Ciebie! A zawsze narzekasz, że Kaszuby opóźnione
Słyszałam, że nabyłaś szklarnię z tej samej firmy, co ja. Jaki wymiar wzięłaś? Składacie ją już?
TAR 16:29, 11 mar 2025

Juzia napisał(a)
Ty też masz wróżkę ogrodową???
Tak ładnie czaruje te krokusy... też chcę taką!
Można je gdzieś nabyć online?
można, jest wiele sklepow. wolisz ocynkowana czy z rdzy to ci podesle namiary
Judith 16:42, 11 mar 2025

Ależ kwiatowo u Ciebie! Cudnie .
Gruszka_na_w... 16:44, 11 mar 2025

Nadrobiłam. Ależ nowych wieści.
Świetnie, że trafił się gość z podnośnikiem. Odpadnie zamartwianie, że te gałęzie spadną komuś na głowę albo na rabaty w pełni sezonu.
Stipy u siebie ścinam styczeń/luty. Powtórzę raz jeszcze- stipy nie przemarzają, nigdy! Zdarza im się wygniwać zimą jeśli gleba kiepsko przepuszcza wilgoć i korzenie podczas roztopów zbyt długo stoją w wodzie.
Cieszę się na równi z Tobą z tych paczek ze szklarnią. czekam na zdjęcia z montażu. Będzie się działo!
Krokusy i iryski reticulata masz cudowne. W komplecie z żurawiami to kwintesencja przedwiośnia.
Też nie miałam zakwasów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:19, 11 mar 2025

Dziewczyny - wiosenne roślinki cieszą Obstawiam, że przyśpieszenie nastąpiło dzięki kilku ostatnim dniom super pogody i temperatur jak w maju Do tego pewnie śnieg, którego było u nas naprawdę dużo, też zrobił swoje - zagrzał i ochronił Chociaż... Zerknęłam w zeszłoroczne zdjęcia - iryski były w połowie marca Więc anomalia to żadna nie jest
Dzisiaj pogodowa lipa na maksa. Mżawka i zimnica.
Cieszę się, że ogarnęłam co było do ogarnięcia przy akuratnej pogodzie

Mirka - pierwiosnek to wsadzony z ziemię zakup zeszłoroczny, doniczkowy - cieszę się, że przetrwał Z iryskami to mój drugi rok - cieszą Rabaty grabię, nie mam wyjścia. Wygrabiłam część jesienią, trochę zostawiłam. Poprawki teraz. Liści brzozowych nie widać, one ładnie się przerabiają, w przeciwieństwie do ton igieł.

Beata - ciężko stwierdzi czy wiosna na Kaszubach Ale ostatnie dni były naprawdę ciepłe

Juzia - mam nawet dwie wróżki Trzeba się wspomagać siłami nieczystymi Moje biedronkowe Ale TARcia dobrze pisze, że do nabycia są w necie

Ania - przeważnie narzekam na nasze opóźnienia W tym roku obstawiam, że śnieg zrobił swoje Nie wiem czy z tej samej firmy szklarnie mamy - rozmiar mojej 437x244 Do złożenia jeszcze daleko. Trzeba rozwalić fundament, który był pod foliak zbudowany. Zrobić nowy. Tanią siłę roboczą ściągnąć

Haniu - jutro tnę resztę stip O ile dam radę ruszyć ręką i nogą Przeniosłam dziś 3 metry drewna bukowego, świeżego. Czyli moje małe łapki przewaliły prawie trzy tony towaru Bolą przedramiona, ale zadyszki nie miałam