Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Miskantowo 23:52, 28 lut 2026

TAR napisał(a)
Ja nie mam juz mocy czekac na rozpuszczenie walow sniegowych. Uruchamiam wode ogrodowa i rozpuszcze to cholerstwo.

Mnie czeka w maju koncert Lady Pank i w lipcu Lenny Kravitz.
Ponoc koncerty Kravitza wymiataja, o Lady Pank kraza rozne opinie. Ale to koncert jubileuszowy 45 lecie to moze dadza rade.
Nie wiem jak Cure na koncertach ale Smith tez wagowo przybral. Lubie czasem kawalek lub dwa posluchac. Ale to troche dolujaca dla mnie muza. Ja to bym chciala na Bon Jovi ale nie ma szans.

Lenny Kravitz chyba od ubiegłego roku nie wrzucił a jest na co popatrzeć. Sześciopak albo może i ośmiopak pokazywał ostatnio

Czemu Bon Jovi bez szans?
Do Dublina sobie wyskoczcie, Londynu albo Edynburga.
Zrobicie sobie wyjazdowy weekend. Piwa w pubie popijecie, koncert zaliczycie i do domu.
Z Gdańska lata w te i z powrotem coś codziennie.
mrokasia 08:48, 01 mar 2026

Podoba mi się określenie „tyraliera” . Szybko Ci poszło.
Gruszka_na_w... 20:03, 04 mar 2026

mrokasia napisał(a)
Podoba mi się określenie „tyraliera” . Szybko Ci poszło.

Mnie też się podoba. Szkoda, że u mnie ta metoda się nie sprawdza. Chyba mam za wąską działkę i zbyt wiele rabat. Dzisiaj zeszły mi trzy godziny na czyszczeniu 7-8 m2. Na same róże (2 sztuki) poświęciłam z pół godziny. Tyleż samo na dwa powojniki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:40, 07 mar 2026

Kasia - no nie wiem czy tak szybko mi poszło, skoro większość jesienią wycięłam

Haniu - róże jeszcze przede mną Czekam aż zaczną "coś" wypuszczać. Póki co widzę u większości same czarne pędy I u tych, które były kopczykowane i u tych, które nie były. Zima dała nam popalić
ajka 22:48, 07 mar 2026

Ja też dziś cięłam tawuły. Dużo ich, nie skończyłam.

Ja nie wyobrażam sobie kupować miejsca siedzące na koncert. Tylko tłum pod sceną !
Basieksp 22:48, 07 mar 2026

Chyba wszyscy dziś ogrodowo działali też trawy już wycięłam i wszystkie sucholce, no prawie wszystkie. Dużo tego się nazbierało.
TAR 08:46, 08 mar 2026

Ja zostawilam tylko roze. Nie wiem jak ciac. Ale sa w calkiem niezlej kondycji. Ponoc na ciecie roz jest jeszcze za wczesnie.
Basieksp 09:02, 08 mar 2026

Róż też jeszcze nie cięłam. Mam też jeszcze do cięcia owocowe, jabłonie, grzesze i brzoskwinię. Resztę zobaczę co przezimowało, co będzie trzeba wyciąć. Albicja jest do korekcji, chociaż jak na nią, to bardzo ładnie sobie poradziła. W zeszłym roku bardziej przymarzła, była bardziej cięta, teraz dużo jej zostanie
Gosialuk 13:49, 08 mar 2026

U mnie róże na razie są w lepszej kondycji jak w zeszłym roku. U ciebie mrozy dały popalić, choć wydawało mi się, że przy takiej ilości śniegu, to jednak jakaś ochrona przed mrozami jest.
Agatorek 14:27, 08 mar 2026

TAR napisał(a)
Ja zostawilam tylko roze. Nie wiem jak ciac. Ale sa w calkiem niezlej kondycji. Ponoc na ciecie roz jest jeszcze za wczesnie.

Ja stosuję zasadę, że róże tnie się wtedy, kiedy zakwitają forsycje. Mam forsycje na działce, jeszcze nie szykują się do kwitnienia