Elfik
21:19, 07 paź 2012
Aniu, chyba w porę do Ciebie wdepnęłam, bo akurat roztrząsacie o różowych różach... A za mną już dość dawno "chodzi" Bonica, ale teraz widzę, że muszę jeszcze poprzeglądać te inne polecane przez Ciebie... Nie mogę odżałować mojej Ghity, ale gdzie ją dostać ???
Jeszcze wtrącę się do rozważań o obwódkach... Ja zakładając rabatki miałam to samo odczucie, co Ty: że dają poczucie ładu i porządku. Zaczęłam od rollborderów, ale w miarę, jak rabatki się rozrastały, a koncepcja zmieniała, obrzeża trzeba było przesuwać. Robota!!! Więc zaczęłam robić obrzeża z kamieni, ale ich brakło
, w końcu wszystko mi się "odpodobało" i teraz mam tylko kanciki i ogród wydaje mi się "lżejszy"
... I wydaje mi się, że łatwiej jest zdyscyplinować trawnik, żeby nie wrastał... Bo ja coraz bardziej leniwa do roboty jestem

Buziaki Aniu
Jeszcze wtrącę się do rozważań o obwódkach... Ja zakładając rabatki miałam to samo odczucie, co Ty: że dają poczucie ładu i porządku. Zaczęłam od rollborderów, ale w miarę, jak rabatki się rozrastały, a koncepcja zmieniała, obrzeża trzeba było przesuwać. Robota!!! Więc zaczęłam robić obrzeża z kamieni, ale ich brakło

Buziaki Aniu