Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Elfik 21:19, 07 paź 2012

Aniu, chyba w porę do Ciebie wdepnęłam, bo akurat roztrząsacie o różowych różach... A za mną już dość dawno "chodzi" Bonica, ale teraz widzę, że muszę jeszcze poprzeglądać te inne polecane przez Ciebie... Nie mogę odżałować mojej Ghity, ale gdzie ją dostać ???
Jeszcze wtrącę się do rozważań o obwódkach... Ja zakładając rabatki miałam to samo odczucie, co Ty: że dają poczucie ładu i porządku. Zaczęłam od rollborderów, ale w miarę, jak rabatki się rozrastały, a koncepcja zmieniała, obrzeża trzeba było przesuwać. Robota!!! Więc zaczęłam robić obrzeża z kamieni, ale ich brakło , w końcu wszystko mi się "odpodobało" i teraz mam tylko kanciki i ogród wydaje mi się "lżejszy" ... I wydaje mi się, że łatwiej jest zdyscyplinować trawnik, żeby nie wrastał... Bo ja coraz bardziej leniwa do roboty jestem
Buziaki Aniu
Ginger 21:39, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Aniu a co myślisz o odmianie Flammentanz ? Jeżeli chodzi o żółtą to Golden Shower jest piękna ale chyba wolałabym o pełniejszych kwiatach .

W tym roku posadziłam Flamentanz, kwitła czerwonymi kwiatami, krótko, ..na zdjęciach była super i u innych w ogrodzie też, dlatego ją wybrałam; liczę, że w drugim sezonie powiem o niej o wiele więcej ciepłych słów, póki co wg mnie ..nijaka

Właśnie stwierdziłam, że choć bym chciała mieć pnące piękności to przez moje niezdecydowanie i brak wiedzy kupie najpierw okrywowa The fairy łatwiejsza (chyba ??) i pewniak
Hogata 22:23, 07 paź 2012

Witam. Widzę, że jestes specjalistka od róż. Ja na różach to znam się mało i jak będę potrzebować porady to już wiem do kogo się zwracac.
Kindzia 22:41, 07 paź 2012

Dwa dni mnie nie było a u Ciebie zmiany się szykują. Nie doradzę, zielona w tym jestem
Ale znowu skorzystałam, o różach poczytałam
betysia 07:08, 08 paź 2012

Anus ...Bonjour rozyczko moja.....
...czuje sie zregenerowana, wysciskana i wycalowana.....
dziekuje slicznie i ....wracam do planowania rozanych rabat....i jesli pozwolisz bede podpytywac i radzic sie mojej wyroczni.....
sciskam mocno i cudnego dnia Anus!!!!!!!!!
popcorn 09:40, 08 paź 2012

Aniu pokazesz werbenkowe krzaczki? Rosliny juz zamawialas? Szukalam ale nie znalazlam... posieje sobie z nasion (mam obiecane
Moze poakzywalas... wroce sie wczesniej
pozdrawiam!
AniaDS 10:36, 08 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
ta szkarłatka to u mnie nawet miedzy płytami tarasowymi wyłazi! Straszny chwast. Nie mogę się jej pozbyc od dwóch lat! Nie wiem w jaki sposób to sie tak rozłazi, ale jest wszędzie i biegam tylko za nią i wyrywam. A Ciebie tak nie robi?

U mnie tak nie robi, bo zanim dojrzeją nasiona to ją nisko tnę.
Rozłogi też ma, ale jak na razie niewielkie.
AniaDS 10:37, 08 paź 2012

Dasia napisał(a)

Nic nie szkodzi, tempo przybywania postów masz takie, że łatwo coś przeoczyć
Dziękuję za nazwę. Ja ją znam tą roślinę, bo moja mama ma ją w ogrodzie. Dostała w prezencie z informacją, że to pięknotka, ale mi to jakoś nie pasowało do zdjęć pięknotki w necie.

Pięknotka to krzew, też teraz kwitnący.
I naprawdę piękny .
AniaDS 10:38, 08 paź 2012

agniecha973 napisał(a)

Jeszcze wróce do ich wzrostu. Czy Queen rzeczywiście dorasta do 1,20?

Dorasta, zwykle w trzecim sezonie.
agniecha973 10:39, 08 paź 2012

Dzięki ANiu