Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

as226 23:47, 25 wrz 2013

Dobry wieczór
ANIA 14:06, 30 wrz 2013

Witam serdecznie wszystkich z Ogrodowiska. Oglądam z wielkim zainteresowaniem Wasze ogrody, czytam artykuły i porady od ponad roku. Postanowiłam dołączyć się do Was i utworzyłam swój watek10 września 2013 roku. A dopiero dziś zauważyłam wątek z powitaniami. Więc lepiej późno niż wcale i witam goraco.
megabasia 16:37, 02 paź 2013

Witam serdecznie wszystkich.
Podglądam forum już od jakiegoś czasu, ale coś mnie tknęło, żeby poszukać wątków powitalnych, no i są oczywiście
Mam lat trzydzieści i większe trochę, i od czterech lat własny mini ogródek (3,5 ara, na których jeszcze stoi połówka bliźniaka ) Działeczka na tak zwanym wygwizdowie, wokół pola, a w niedalekiej odległości Puszcza Niepołomicka. Pracuję zawodowo oczywiście, i ogarniając dom, dwójkę dzieci (wiek wczesnoszkolny + 11 m-cy) i psa próbuję znaleźć czas na ogródek. W ogrodach siedzę rzecz można od pieluch, jako, że moja Mama od zawsze pasjonowała się ogrodami - najpierw będąc posiadaczką ogródka działkowego, później własnego dość dużego ogrodu. I od zawsze próbowała mnie tym zaszczepić, do niedawna z marnym skutkiem. Spędzając jako dziecko dużo czasu w ogródku działkowym, gdzie nie za bardzo było co robić, marzyłam o tym, by stamtąd uciec i pobawić się na starym dobrym blokowisku z rówieśnikami. I tak mi zostało do czasu, aż.... sama zakupiłam własne hektary (albo ary, hehe). Mama uwierzyć nie mogła, kiedy nagle obudził się we mnie zew ogrodnika, i bynajmniej nie ustał po miesiącu czy dwóch Z radością jednak służyła radą, wciskając co chwila jakieś zielone cuda i sadzonki, i w końcu mogła sobie ze mną porozmawiać na najbardziej ją interesujące tematy . Niestety, Mama dwa lata temu odeszła, a wraz z nią cała jej wiedza, której w najmniejszej nawet części nie zdążyła mi przekazać. NIe mam mojego mentora, szukam więc porad u Was. I co cieszy, tu posty nie pozostają raczej bez odpowiedzi.
pozdrawiam, Basia
Gardenarium 00:55, 03 paź 2013

Witaj Basiu, jestem tutaj twórczynią tego miejsca, stara,m się pomóc, poprzez artykuły, a także różne doświadczenia własne i podpatrzone w Anglii. Staram się pokazać nam w Polsce jak powinno wyglądać dobre ogrodnictwo. Pozdrawiam i pokazuj swój ogród, jakby co mogę być Twoim mentorem

Instagram Ogrodowiska
ring 18:36, 10 paź 2013

Witam wszystkich gorąco i wszystkich pozdrawiam. Oczywiście jak większość z nas podglądałam Wasze ogrody oczywiście zachwycając się wszystkimi i ze zdumieniem i małą nutką zazdrości jak wszystko u Was jest dopracowane, zaplanowane wszystko dopięte na ostatni guzik. Znacie roślinki ogólnie znacie się na tym. Ja nie potrafię stworzyć ogrodu ,naprawdę nie potrafię... Mam cichą nadzieję ,że z Waszą pomocą coś z tego mojego ogródu wyjdzie. Dzień dobry ,a raczej już Dobry wieczór. Jeszcze raz serdecznie witam Wszystkich tych podglądających również
Gardenarium 18:42, 10 paź 2013

Ula, ja także witam, właśnie po to załozyłam to miejsce w necie, odkryłam swoje tajemnice zarówno projektowe, doboru roślin, jak i realizacyjne i zobacz ile ogrodów w te trzy lata istnienia ogrodowiska wypiękniało?

Twój też wypięknieje.

Instagram Ogrodowiska
18:52, 10 paź 2013
ring napisał(a)
Witam wszystkich gorąco i wszystkich pozdrawiam. Oczywiście jak większość z nas podglądałam Wasze ogrody oczywiście zachwycając się wszystkimi i ze zdumieniem i małą nutką zazdrości jak wszystko u Was jest dopracowane, zaplanowane wszystko dopięte na ostatni guzik. Znacie roślinki ogólnie znacie się na tym. Ja nie potrafię stworzyć ogrodu ,naprawdę nie potrafię... Mam cichą nadzieję ,że z Waszą pomocą coś z tego mojego ogródu wyjdzie. Dzień dobry ,a raczej już Dobry wieczór. Jeszcze raz serdecznie witam Wszystkich tych podglądających również

Ula to dawaj i przechodź na wątek Nasze Ogrody bo na tym wątku to nie pomożemy a tam jest fajnie i Danusia czuwa
seba21 19:16, 12 paź 2013

Witam wszystkich forumowiczów. Trafiłem tu oczywiście w wzwiązku z kawałkiem ziemi dookoła mojego domu. Zaglądałem tu już od jakiegoś czasu ale w końcu ( po 13-nastu latach budowy domu) przyszedł czas na grzebanie w ziemi. O tym nie mam pojęcia i mam nadzieje, że uzyskam tu jakąś pomoc od znawców tematu. Wasze ogrody są naprawdę piękne.
Pozdrawiam
,
Biedronka 20:27, 15 paź 2013

Witam serdecznie wszystkich w Ogrodowisku.
Tydzień temu założyłam swój wątek, ale dopiero dziś wpadłam się przywitać, ponieważ teraz zauważyłam ten wątek. Jest mi ogromnie miło poznać tylu wspaniałych pasjonatów ogrodów. Jest na co popatrzeć, Wasze ogrody zapierają dech w piersiach, też taki chcę mieć Jestem dopiero na początku tej drogi, a relacje "przed i po" u mnie składają się jak na razie tylko z "przed".
Bardzo cieszę się, że jest takie miejsce jak to, które takim laikom jak ja pomogą w realizacji zamierzeń.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.
Ela
Gardenarium 16:19, 16 paź 2013

Witamy, już byłam u Ciebie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies