Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 17:17, 19 kwi 2022

Serduszka okazałe

stipa

Najbardziej ucieszył mnie wyłaniający się z niebytu bodziszek Rozanne.

W pełnie kwitnienia weszły jagody kamczackie. szkoda, że aura nie sprzyja zapylaczom. Jest zimno i pochmurno.

Dobrze rokują piwonie i kocimiętka.

W najbliższych dniach zajmę się wyciąganiem kwitnących kłosków turzyc.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 17:36, 19 kwi 2022

No to jesteśmy w zasadzie na tym samym etapie zaawansowania wiosny
Jeszcze tylko mi powiedz, co bierzesz i w jakich ilościach, że tak zasuwasz, jak mały parowozik Ja zupełnie nie mogę się pozbierać, a pracy w ogrodzie wcale nie ubywa...
Oj, żeby się tylko nie okazało, że znów mam za dużo na głowie i tym razem muszę się obciąć na łyso...
Poświąteczne buziaki zostawiam
tulucy 17:59, 19 kwi 2022

Asia na łyso nie wolno, nie ma wtedy co rwać w przypływie rozpaczy Co do suplementu Hani, żywom zainteresowana tematem.
Ja jestem do tyłu, moje kukliki dopiero paczki pokazały. Ale szafirki też mi świecą.
Juzia 18:55, 19 kwi 2022

Nie no.... to u mnie jeszcze zimna.
Kuklikom dopiero liście z ziemi wyłażą.... a u Ciebie już kwitną!!!
Szok.
Judith 19:26, 19 kwi 2022

Piękne kolory! Ogromna jest różnica w wiosennym zaawansowaniu pomiędzy Dolnym Śląskiem i Wielkopolską a Mazowszem...
nicol21 19:38, 19 kwi 2022

Wiosna coraz większą gębą się u Ciebie śmieje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:15, 19 kwi 2022

Moje bodziszki w podobnej formie i fazie, ale cała reszta z roślin, które pokazałaś, u mnie daaaaaaleko w tyle. No nie ogarniam
AnnaCh 09:41, 20 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Ja jestem do tyłu, moje kukliki dopiero paczki pokazały. Ale szafirki też mi świecą.
To ja jestem zupełnie do tyłu, u kuklików nawet pączków nie widać, a sprawdzałam wczoraj, zdziwiona zdjęciem kuklika Hani, a szafirki mam za domem, gdzie cień, zimno, ledwo pączki niektórym wychodzą
mrokasia 09:50, 20 kwi 2022

U mnie kukliki odmianowe niektóre mają już pączki . Kaliny koreańskie na podobnym etapie. Ale reszta oczywiście mniej zaawansowana. Ja tam się nie martwię - dłużej pocieszy . Tylko te nieszczęsne szałwie na frontowej...
antracyt 10:05, 20 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
S

stipa

Zrobiłam wczoraj dokładne oględziny kęp i spora część jest w środku martwa, można garściami wyciągać suche. Kępy mam bardzo duże, pewnie Twoje rady o podziale/redukcji mogłyby pomóc, tylko czy teraz je robić?