Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Makusia 09:29, 31 sie 2019

Jak nie urok, to... Osiedle domków.
Iwonka 09:30, 31 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Dżizas!!! Jak część z Was wie, z trzech stron nie mam bezpośrednich sąsiadów. Po lewej mam lasek, po prawej działkę, którą kupujemy a na tyłach domu mam łąkowy nieużytek. No i właśnie się dowiedziałam, że na tym łąkowym nieużytku powstanie osiedle domów jednorodzinnych... a ja mam taras 6m od granicy działek... eM zgryźliwie skomentował, że trzeba było nie skracać żywopłotu z tuj... dobrze, że kupujemy te 600m2 obok, będę miała trochę więcej przestrzeni.

Kasia przybijam piatkę! U mnie od 3 lata taka wizja od północnej strony, na razie cisza w temacie ale jak kiedyś widziałam plany to przez kilka miesięcy miałam doła a mąż chciał chałupę sprzedawać i na głuchą wieś uciekać. Także kochana wiem co czujesz, masakra kto te pozwolenia na taki budowlany chaos wydaje!
tulucy 09:36, 31 sie 2019

Kasia tyle tylko napiszę, że ciesz się z domków jednorodzinnych... Wiesz, co u mnie będzie... Blokowisko ... Ehhh żeby mi chcieli domki postawić, to bym chyba do Częstochowy poszła dziękczynnie...
tulucy 09:47, 31 sie 2019

Chociaż to i tak masakra jak się ma ciszę i spokój.... A te domki to mają być faktycznie jednorodzinne ZX czy taki kołchoz szeregowy jak na Babicach?
Gosiek33 10:38, 31 sie 2019

Tfu, tfu w niemalowane... czy jakoś tak - każdego cieszącego się nieużytkami przy granicy może to spotkać

Współczuję

Na pocieszenie powiem, że całe duże osiedle które miało powstać jakieś 10 lat temu w okolicy do dziś nie powstało
Helen 12:23, 31 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Dżizas!!! Jak część z Was wie, z trzech stron nie mam bezpośrednich sąsiadów. Po lewej mam lasek, po prawej działkę, którą kupujemy a na tyłach domu mam łąkowy nieużytek. No i właśnie się dowiedziałam, że na tym łąkowym nieużytku powstanie osiedle domów jednorodzinnych... a ja mam taras 6m od granicy działek... eM zgryźliwie skomentował, że trzeba było nie skracać żywopłotu z tuj... dobrze, że kupujemy te 600m2 obok, będę miała trochę więcej przestrzeni.

Też mam taką sytuację - z jednej strony była pusta działka kształtu wielokąta i ona zostanie połączona z inną działką i tam ma powstać w odległości 8 m od mojego płotu blok na 40 mieszkań (wysokość 5 kondygnacji). Prawdopodobnie świerki, które miałam tuż za płotem, zostaną wycięte i będę wystawiona na widok z wielu mieszkań. Masakra.
Kasia, Tobie też współczuję, bo wiem jak się cieszyłaś z powiększenia areałów.
A tuje szybko odrastają, może nie będzie tak źle
eVka 13:25, 31 sie 2019

Osiedle domków to jeszcze nie taka tragedia, gorzej jakby Ci osiedle bloków pobudowali... Trzeba szukać pozytywów w negatywach
Kasya 15:54, 31 sie 2019

mrokasia napisał(a)

Może nie będzie tak złe...u mnie gęsto bardzo a jednak udalo się osłonić od sąsiadów
Przyjedziesz do mnie to zobaczysz ze da się żyć
inka74 17:26, 31 sie 2019

mrokasia napisał(a)

Kupiliśmy w Lidlu. Z polecenia jednej z forumek .
w lidlu jest rozdrabniacz? Chyba pojadę i kupię bo sterta z wierzby urosła. Za wiele?

Osiedla współczuję. Ale może nie powstanie tak szybko. U mnie drogę od 20 lat robią. A tuje teraz lepiej wyglądają. Jakby budować zaczęli jednak po prostu nie utniesz dalej. Tylko wiesz, chyba na nowej działce trzeba myśleć o przesłonie tam gdzie warzywka miały być...
Magara 21:36, 31 sie 2019

eh, jak ja te Twoje obawy rozumiem sama mam lęki jak widzę samochód, który jedzie drogą tam gdzie nie powinien, bo oczami wyobraźni widzę, że to na pewno jakiś burak, który mi się wybuduje pod płotem, będzie darcie ryja, darcie radia, darcie pierza i co tam jeszcze można drzeć
ale Ty się na zapas nie martw, bo przecież masz już "bazę" oddzielającą zanim coś Wam za płotem wybudują to tuje odrosną, a i baobaby zdążysz posadzić i tuj już nie trzeba będzie ciąć