Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:47, 01 wrz 2019

Makusia napisał(a)
Jak nie urok, to... Osiedle domków.

Dokładnie...

Iwonka napisał(a)

Kasia przybijam piatkę! U mnie od 3 lata taka wizja od północnej strony, na razie cisza w temacie ale jak kiedyś widziałam plany to przez kilka miesięcy miałam doła a mąż chciał chałupę sprzedawać i na głuchą wieś uciekać. Także kochana wiem co czujesz, masakra kto te pozwolenia na taki budowlany chaos wydaje!

Mój eM też wczoraj zaproponował kupno siedliska . Pozostaje mieć nadzieję, że będą to normalne domy jednorodzinne, daj boże parterowe z użytkowym poddaszem z oknami dachowymi a nie czterorodzinne piętrowe bliźniaki...

tulucy napisał(a)
Kasia tyle tylko napiszę, że ciesz się z domków jednorodzinnych... Wiesz, co u mnie będzie... Blokowisko ... Ehhh żeby mi chcieli domki postawić, to bym chyba do Częstochowy poszła dziękczynnie...

Pewnie, że zawsze lepsze domki jednorodzinne niż bloki. Współczuję Wam.

tulucy napisał(a)
Chociaż to i tak masakra jak się ma ciszę i spokój.... A te domki to mają być faktycznie jednorodzinne ZX czy taki kołchoz szeregowy jak na Babicach?

Nie mam pojęcia...
mrokasia 10:54, 01 wrz 2019

Gosiek33 napisał(a)
Tfu, tfu w niemalowane... czy jakoś tak - każdego cieszącego się nieużytkami przy granicy może to spotkać

Współczuję

Na pocieszenie powiem, że całe duże osiedle które miało powstać jakieś 10 lat temu w okolicy do dziś nie powstało

Właściciel tego terenu rozmawiał z naszym sąsiadem i mówił, ze w perspektywie roku-dwóch rozpocznie budowę...

Helen napisał(a)

Też mam taką sytuację - z jednej strony była pusta działka kształtu wielokąta i ona zostanie połączona z inną działką i tam ma powstać w odległości 8 m od mojego płotu blok na 40 mieszkań (wysokość 5 kondygnacji). Prawdopodobnie świerki, które miałam tuż za płotem, zostaną wycięte i będę wystawiona na widok z wielu mieszkań. Masakra.
Kasia, Tobie też współczuję, bo wiem jak się cieszyłaś z powiększenia areałów.
A tuje szybko odrastają, może nie będzie tak źle

Boszszsz, 5 kondygnacji??? To już nie marudzę.
Helen sadź szybko świerki u siebie.

effka napisał(a)
Osiedle domków to jeszcze nie taka tragedia, gorzej jakby Ci osiedle bloków pobudowali... Trzeba szukać pozytywów w negatywach

To prawda

Kasya napisał(a)

Może nie będzie tak złe...u mnie gęsto bardzo a jednak udalo się osłonić od sąsiadów
Przyjedziesz do mnie to zobaczysz ze da się żyć

No pewnie, że da się żyć, chociaż fajniej gdy za płotem las i łąka .
Kiedy to spotkanie u Ciebie? 7-ego? To nie dam rady bo mamy imprezę w rodzinie...
mrokasia 11:01, 01 wrz 2019

inka74 napisał(a)
w lidlu jest rozdrabniacz? Chyba pojadę i kupię bo sterta z wierzby urosła. Za wiele?

Osiedla współczuję. Ale może nie powstanie tak szybko. U mnie drogę od 20 lat robią. A tuje teraz lepiej wyglądają. Jakby budować zaczęli jednak po prostu nie utniesz dalej. Tylko wiesz, chyba na nowej działce trzeba myśleć o przesłonie tam gdzie warzywka miały być...

Daj znać jak wypróbujesz. My dziś będziemy chyba uruchamiać.

Właściciel terenu mówił o rozpoczęciu budowy w ciągu roku-dwóch. Trzeba będzie się obsadzić naokoło, nie ma wyjścia .

Magara napisał(a)
eh, jak ja te Twoje obawy rozumiem sama mam lęki jak widzę samochód, który jedzie drogą tam gdzie nie powinien, bo oczami wyobraźni widzę, że to na pewno jakiś burak, który mi się wybuduje pod płotem, będzie darcie ryja, darcie radia, darcie pierza i co tam jeszcze można drzeć
ale Ty się na zapas nie martw, bo przecież masz już "bazę" oddzielającą zanim coś Wam za płotem wybudują to tuje odrosną, a i baobaby zdążysz posadzić i tuj już nie trzeba będzie ciąć

No właśnie obawiam się nie tyle sąsiadów ile tego, że będą uciążliwi. Ale nie ma co się nastawiać z góry na złe.
Baobaby - to jest myśl!!!
Nowa12 11:32, 01 wrz 2019

Nie będą ci się chwasty nasiewały z łąk i ślimaki przechodziły .
Helen 13:00, 01 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Boszszsz, 5 kondygnacji??? To już nie marudzę.
Helen sadź szybko świerki u siebie.

Kasia, miejsce do sadzenia to pas około 1 m szerokości. Świerki chyba będą za duże...
sarenka 16:07, 01 wrz 2019

Kasia, zerkniesz do mnie? Drzewa sobie wymyśliłam i bym chciała burzę mózgów zrobić
MirellaB 16:47, 01 wrz 2019

Rozumię, lepiej bez bliskości sąsiadów. Jednak ludzie też chcą gdzieś mieszkać. Nie jedna osoba by chciała mieć tak jak Ty. Będzie dobrze
inka74 17:28, 01 wrz 2019

Za gorąco na uruchamianie było i zresztą dopiero co do domu zjechałam
galgAsia 17:56, 01 wrz 2019

Rany, Kasia, faktycznie można doła załapać . Chyba naprawdę idź w te baobaby
inka74 20:25, 01 wrz 2019

Uruchomiłam. Jest cichy ale niestety nie dał rady wierzbowym gałązkom i co teraz zrobić?