Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Alija 19:14, 25 maj 2021

Jeśli chodzi o szczepienie, to jest różnie. Ja po pierwszej dawce byłam ,chora, temperatura, ból głowy, mięśni, stawów. Po drugiej trochę bolała mnie ręka.
Po pierwszej leżałam, po drugiej poszłam do ogrodu plewić.
April 19:49, 25 maj 2021

No Mrokaśka, to trzymam kciuki, odpoczywaj i zbieraj siły
Ja po pierwszej dawce dostałam takiego speeda, że kilka godzin kopałam dołki w ogrodzie. Jak na dopalaczu. Dopiero drugi i trzeci dzień padłam.
Trzymaj się dzielnie
Judith 19:57, 25 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Iza, no podobno drugą gorzej się znosi. Zobaczymy

Judith, szczepiliśmy się w Warszawie, na Ursynowie.

Byłam ciekawa czy na stadionie . Mój maz był - po przyjeździe przeraził sie liczbą aut na parkingu (jak w weekend przedpandemiczny w Jankach), ale organizacja na medal - od wejścia do momentu zaszczepienia minęło 15 minut!
Ja tez byłam w punkcie masowych szczepien (w innym miejscu) i rownież swietna organizacja. Wyglada na to, ze takie punkty działają sprawniej niż w przychodniach - są warunki na dystans i cały ruch wyłączne w jedna stronę kierowany: w jednym miejscu wejście, w innym wyjscie.
tulucy 19:57, 25 maj 2021

Ja po sobocie będę mogła się podzielić info, jak się znosi drugiego Pfizera
Margerytka40 20:02, 25 maj 2021

Ja po drugiej dawce czułam się fatalnie, po pierwszej tylko trochę ręka mnie bolała.
Margo2 22:52, 25 maj 2021

Co do szczepień to faktycznie jest różnie.
Ja przy obu dawka czułam tylko ból ręki.
Czego i Tobie życzę.
Zapisałam sobie żylistka na listę.
Jak zwykle z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jak zwykle czuję niedosyt
ajka 23:20, 25 maj 2021

Ja mam drugą dawkę Pfizera w czwartek, po pierwszej dawce tylko ból ręki pierwszego dnia.
mrokasia 09:40, 26 maj 2021

Roocika napisał(a)
Kasiu, mam krzewuszkę Victoria, jutro cyknę aktualną fotkę.

Super, dzięki, wpadnę obejrzeć

Agatorek napisał(a)

Też miałam modernę i tylko ręka mnie trochę bolała. Mam nadzieję, że podobnie będzie przy drugiej dawce. W połowie czerwca mam.

No to trzymam kciuki .

Alija napisał(a)
Jeśli chodzi o szczepienie, to jest różnie. Ja po pierwszej dawce byłam ,chora, temperatura, ból głowy, mięśni, stawów. Po drugiej trochę bolała mnie ręka.
Po pierwszej leżałam, po drugiej poszłam do ogrodu plewić.

Też właśnie słyszałam, że nie ma reguły.

April napisał(a)
No Mrokaśka, to trzymam kciuki, odpoczywaj i zbieraj siły
Ja po pierwszej dawce dostałam takiego speeda, że kilka godzin kopałam dołki w ogrodzie. Jak na dopalaczu. Dopiero drugi i trzeci dzień padłam.
Trzymaj się dzielnie

Się trzymam, oby tak dalej. Na razie mnie tylko ręka boli, mięsień po wkłuciu a cała ręka jest taka leciutko podsztywniała. Ale poza tym OK.

Judith napisał(a)

Byłam ciekawa czy na stadionie . Mój maz był - po przyjeździe przeraził sie liczbą aut na parkingu (jak w weekend przedpandemiczny w Jankach), ale organizacja na medal - od wejścia do momentu zaszczepienia minęło 15 minut!
Ja tez byłam w punkcie masowych szczepien (w innym miejscu) i rownież swietna organizacja. Wyglada na to, ze takie punkty działają sprawniej niż w przychodniach - są warunki na dystans i cały ruch wyłączne w jedna stronę kierowany: w jednym miejscu wejście, w innym wyjscie.

My byliśmy w Instytucie Hematologii. Organizacja też sprawna, choć może nie aż tak jak opisujesz. W każdym razie poszło szybko.

tulucy napisał(a)

No, ciekawe, dawaj znać.

Margerytka40 napisał(a)
Ja po drugiej dawce czułam się fatalnie, po pierwszej tylko trochę ręka mnie bolała.

Z tego co słyszałam, tak jest u większości. Ja mam drugą dawkę pod koniec czerwca.

Margo2 napisał(a)
Co do szczepień to faktycznie jest różnie.
Ja przy obu dawka czułam tylko ból ręki.
Czego i Tobie życzę.
Zapisałam sobie żylistka na listę.
Jak zwykle z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jak zwykle czuję niedosyt

Za życzenia nie dziękuję, mam nadzieję że tak właśnie będzie .
Żylistek różowy wygląda naprawdę super, biały póki co gorzej ale i sadzonki były znacznie słabszej jakości. Będę mogła się w pełni wypowiedzieć pewnie w przyszłym sezonie.
Zapraszam częściej do spacerów. A jak będziesz gdzieś przelotem to wpadaj na wizję lokalną .

ajka napisał(a)
Ja mam drugą dawkę Pfizera w czwartek, po pierwszej dawce tylko ból ręki pierwszego dnia.

No to daj znać po jak samopoczucie.
galgAsia 10:12, 26 maj 2021

Gratki za szczepienie Przeżyjesz, spoko To tak naprawdę zależy od ludzia - u mnie były osoby, które odchorowały obie dawki, były takie, którym nic nie było na żadnym etapie. Najważniejsze, że coś się dzieje dobrego.
Buziaki
inka74 10:19, 26 maj 2021

tulucy napisał(a)
ja 2 czerwca mam 2 dawkę. Kasia, dobrze będzie. Kciuki trzymam za łagodny przebieg poszczepienny