Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gruszka_na_w... 20:53, 06 lip 2023

Te róże tak pięknie Ci kwitną, że stipy można by w ogóle przenieść gdzieś na bok, a z przodu posadzić jakieś niziutkie rośliny. Może jakieś kukliki? Kwitłyby wiosną, kiedy róże dopiero startują. Żurawki lub żuraweczki też by tam wyglądały dobrze.
Poidełko bardzo zgrabne. Nie hamuj się w zakupie drugiego. U siebie w środku położyłam kamień, żeby owady też mogły korzystać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 23:05, 06 lip 2023

Poidełko piękne .
Pasowałoby też u mnie
Magara 23:06, 06 lip 2023

Kasia, na sentymenty mnie wzięło, pokaż swoje hakone Nicolasy

P.S. Że masz cudnie to nie piszę, bo ileż można
Kasya 08:51, 07 lip 2023

Fajnie wyglada
A czy głębokość jest ok ? Nie paruje za szybko ?
Wiaan 09:35, 07 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Zamówiłam sobie poidełko dla ptaków (raczej ptaszków ) i owadów, dziś przyszło. Mam ochotę na jeszcze jedno .

Super wygląda, słodkie
Wiaan 09:37, 07 lip 2023

Magara napisał(a)
Kasia, na sentymenty mnie wzięło, pokaż swoje hakone Nicolasy

P.S. Że masz cudnie to nie piszę, bo ileż można

Ja też chętnie zobaczę Nicolasy, mam kilka niezidentyfikowanych hakone i obstawiałam właśnie je ale porównam z Twoimi
TAR 09:38, 07 lip 2023

śliczne to poidelko, mam podobne ale do wieszania na galezi, poprosze o namiar na te
mrokasia 09:46, 07 lip 2023

Haniu, poddałaś mi super pomysł z tymi kuklikami, dzięki . Po lewej stronie ławki mam trzy sztuki Bohema Pink - coś im nie pasuje w tej miejscówce bo mi marnieją. Przesadzę je zatem w miejsca po stipie, akurat mam tam miejsce . Może będzie im tam lepiej.
Nad poidełkiem jeszcze myślę,bo to jest bardzo ładne ale nie wiem na ile będzie spełniać swoją rolę, muszę poobserwować. Jest dość chwiejne, pewnie raczej owady skorzystają .

Agatorek, faktycznie, pasowałoby u Ciebie .

Magara, za miłe słowa dziękuję . Jeśli chodzi o Nicolasy to muszę pogrzebać w notatkach bo nie pamiętam gdzie je posadziłam i nie wiem które to . Chyba rosną pod karaganą ale muszę sprawdzić .

Kasya, no fajne . Napisałam wyżej Hani, że ono chyba bardziej dekoracyjne niż funkcjonalne, szczególnie dla ptaków. Jest małe i płytkie (wodę mogę dolewać, to nie problem) ale przede wszystkim chyba mało stabilne. Muszę poobserwować.

Wiaan, słodkie to trafne określenie .
Judith 10:12, 07 lip 2023

A gdybyś wbiła głębiej? Wtedy będzie bardziej stabilne.
Napiszesz, gdzie je kupiłas?
mrokasia 10:36, 07 lip 2023

Magara, Wiaan, no niestety, ja tyle różnych roszad robiłam, że na 100% nie wiem które hakonki to Nicolasy a które zwykłe macry... Nie rozróżniam ich i nawet niespecjalnie mnie to martwi .
Tak na 80% Nicolasy rosną pod karaganą, zrobię po południu fotkę.

Tar, Judith, priv. Postaram się je wbić głębiej, zobaczymy.