Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 08:34, 10 sie 2024

TAR napisał(a)
Jak jutro nie bedzie padac tez tetrisy bede robic. Moze tez mi tak fajnie wyjdzie. Bede porzadkowac i zapewne kompletna rozwalka.

Wyjdzie Ci na pewno świetnie. Ja właśnie idę sadzić te nieszczęsne wykopane dawno bergenie .
Basieksp 09:19, 10 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Jest piękny, ciepły wieczór. Siedzę na tarasie i nie chce się iść do domu.

I się wcale nie dziwię, bo jak się ma taki piękny widok, to żal siedzieć w domu
UrsaMaior 09:32, 10 sie 2024

A komary Cię nie gryzą? Bo u mnie zaczęły:/
TAR 11:37, 10 sie 2024

Kasia dzieki. Te tez mi w jedno miejscu uzupelnia nasadzenie.

To zdjecie z domkiem jest super.

Iza dopiero komary teraz tna? Kurde flak my mamy przekichane od maja.
TAR 11:41, 10 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Wyjdzie Ci na pewno świetnie. Ja właśnie idę sadzić te nieszczęsne wykopane dawno bergenie .

Mam tez kilka takich zdechlych bergeni. W planach mam ich wykopanie i zrobienie obwodki. Obecnie walcze z karczownikiem na tej nowej, duzej rabacie. Wczoraj kupilam pulapki i musze sie dziada pozbyc. Wszystko mam na wierzchu a najbardziej mi klonow palmowych zal. I nie wsadze tam derenia poki sie szkodnika nie pozbede.
UrsaMaior 11:52, 10 sie 2024

TAR napisał(a)

Iza dopiero komary teraz tna? Kurde flak my mamy przekichane od maja.

Nie jakoś drastycznie, ale tak dłużej posiedzieć to raczej się nie da...
TAR 12:17, 10 sie 2024

Zeby u nas posiedziec to odpalam te paleczki brosa. Sprawdzaja sie. Zeby robic w ogrodzie to jestem wysmarowana mugga tropical roll on a ciuchy posprejane srebrnym brosem. Inaczej nic bym nie zrobila. W tym roku masakra. Choc much konskich mniej. Mam tylko 3 ugryzienia
Rojodziejowa 12:38, 10 sie 2024

U nas z kolei masakra z osami. Komary standardowo są, ale nie w jakiejś masie.

U mnie coś Hummelo ledwie zipią. Ale to na tej rabacie to wszystko ledwo zipie. Chyba trzeba będzie zrobić rozpierduchę
Patrycja_KG_Lu 13:28, 10 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Hakonki potrzebują chwili żeby się rozbujać. Swoje chyba sadziłaś w tym roku? W przyszłym powinny już być ładniejsze.
U mnie piaszczysta, przepuszczalna ziemia. Była wymieszana z bardziej gliniastą, obornikiem i mączką bazaltową po całości działki. Podlewam co kilka dni.

Sadzona jesienią 2023 r. Chyba wniosek taki, że muszę cześciej podlewać bo mają południowe słońce.
TAR 14:22, 10 sie 2024

Ja mam kilka miejsc gdzie hakonki rosna jak pączki w masle. Ale tam gdzie mokra glina to musze wykopac i rozluznic ze zwirem wtedy im bedzie dobrze.

Mam dzis strasznego niechcieja na robote w ogrodzie