Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Agatorek 20:42, 13 sie 2024

Ależ pięknie to wygląda ❤️
Helen 23:46, 13 sie 2024

Piękny masz ogród i całkiem już dojrzały
Magdic 12:44, 15 sie 2024

Cześć, MroKasia, przyszłam się przywitać. Już tu kiedyś byłam krótko, ale potem zarzuciłam Ogrodowisko. Czytam sobie Twój wątek od początku. Jakoś przy Twoim wątku rodzi się we mnie nadzieja, że ogarnę swój ogród . Gdy czytam o Twoich zmaganiach, ile to zachodu było z każdą kolejną decyzją.

Czy dobrze pamiętam, że Tobie się w pewnym momencie ogród powiększył o dodatkową działkę? Pamiętasz, potrafisz mi powiedzieć, na której to będzie stronie mniej więcej? Albo który rok, to sobie znajdę?
mrokasia 14:29, 15 sie 2024

Aga, Helen, cmok!!!

Magda, witam Cię serdecznie! Miło, że do mnie zajrzałaś . Ale że Ci się chce czytać wątek od początku to podziwiam . Może przeleć po obrazkach?

Dobrze kojarzysz z tą dokupioną działką. Kupiliśmy ją w sierpniu 2019. Nie wiem dokładnie ale to będzie gdzieś na stronie 1100-1200 .
Magdic 16:56, 15 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Aga, Helen, cmok!!!

Magda, witam Cię serdecznie! Miło, że do mnie zajrzałaś . Ale że Ci się chce czytać wątek od początku to podziwiam . Może przeleć po obrazkach?

Dobrze kojarzysz z tą dokupioną działką. Kupiliśmy ją w sierpniu 2019. Nie wiem dokładnie ale to będzie gdzieś na stronie 1100-1200 .

No nie czytam tak od deski do deski, przewijam do tych fragmentów ze zmianami rabat. Po prostu muszę zrozumieć proces. Jak powstał ten efekt, który jest teraz. Wiem, że nie uniknę błędów, ale może chociaż te, które popełnię nie będą za duże.
Patrycja_KG_Lu 06:49, 16 sie 2024

Jakim cudem nie masz jeszcze wizytówki przy tylu stronach?
LIDKA 06:56, 16 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jakim cudem nie masz jeszcze wizytówki przy tylu stronach?

No właśnie Mrokasia ?

Pierwsza fota do wizytówki powinna być z ceglaną donicą.
mrokasia 08:14, 16 sie 2024

Magda, nie wiem czy uda Ci się uniknąć błędów, chyba nikomu się to nie udało . Ja tworząc nową część skupiłam się w pierwszej kolejności na szkielecie z drzew, dużych krzewów i zimozielonych. I w tym zakresie chyba mi się udało zaplanować wszystko tak by nie czuć potrzeby zmian. Choć i tak tydzień po posadzeniu przesadzałam dużego kanzana a mała pissardi dopiero za trzecim razem znalazła swoje docelowe miejsce.
Ty masz zupełnie inną sytuację ogrodową niż ja. Masz dużo mniejszy ogród i dużo więcej dzieci, które potrzebują miejsca do zabawy . Twój ogród będzie ewoluował przez lata.
mrokasia 08:17, 16 sie 2024

Patrycja, Lidka, to chyba przez lenistwo . Ale wątek jest już bardzo długi i chyba w zimę usiądę do tej wizytówki i otworzę drugą część wątku. Tylko dobrze byłoby ją chyba zacząć pokazując beforki i afterki i zamieszczając skróconą historię ogrodu. A to już grubsza sprawa .
Patrycja_KG_Lu 10:03, 16 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Patrycja, Lidka, to chyba przez lenistwo . Ale wątek jest już bardzo długi i chyba w zimę usiądę do tej wizytówki i otworzę drugą część wątku. Tylko dobrze byłoby ją chyba zacząć pokazując beforki i afterki i zamieszczając skróconą historię ogrodu. A to już grubsza sprawa .

Właśnie Magda mnie natchnęła do przejrzenia starych stron Twojego wątku i szybko rano przeleciałam pobieżnie pierwszą setkę. Aż trudno uwierzyć w zmiany. Oprócz wizytówki fajnie jakbyś też dała poszczególne miejsca - takie before/after na wątek o metamorfozach, bardzo motywujące to jest dla nowych ogrodników.

Na pierwszych stronach dawałaś takie super - rok po roku, uchwycone idealnie w tym samym miejscu.

Mam jeszcze pytanko co to za roślina i w jakiej odmianie, ta o jasnozielonym, cytrynowym kolorze