Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magara 23:01, 10 sie 2024

TAR napisał(a)
Zeby u nas posiedziec to odpalam te paleczki brosa. Sprawdzaja sie. Zeby robic w ogrodzie to jestem wysmarowana mugga tropical roll on a ciuchy posprejane srebrnym brosem. Inaczej nic bym nie zrobila. W tym roku masakra. Choc much konskich mniej. Mam tylko 3 ugryzienia

Ja po 19tej nie wychodzę dalej niż na taras ewentualnie sofkę gdzie się okadzam wszystkim co możliwe Gryzie wszystko niemiłosiernie. Ale ostatnio babka w aptece mi super maść sprzedała - po ukąszeniu gza spuchła mi cała przednia łapa powiększając swoją objętość dwukrotnie - posmarowałam, po paru godzinach łapa w normie
LIDKA 23:10, 10 sie 2024

Daj nazwe tej maści. Nie jednej z nas się przyda.
TAR 23:28, 10 sie 2024

Tez przypadkiem wyhaczylam masc żel, ktora mi pomaga na ugryzienia Reparil gel
Magara 23:53, 10 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Daj nazwe tej maści. Nie jednej z nas się przyda.

maxicortan, sterydowa, ale bez recepty
Agatorek 22:01, 11 sie 2024

Magara napisał(a)

maxicortan, sterydowa, ale bez recepty

Też używam

Magarku, cudny jest Twój ogród ❤️ , ciesz się, że pada, u nas pustynia.
Agatorek 00:15, 12 sie 2024

Mrokasiu, myślałam, że piszę u Magary, wybacz

Twój ogród też jest cudowny, ale to już Ci mówiłam na żywo ❤️
mrokasia 10:09, 12 sie 2024

UrsaMaior napisał(a)
A komary Cię nie gryzą? Bo u mnie zaczęły:/

No właśnie jakoś nie było. Tną gdy coś robię w ogrodzie, pewnie pot je zwabia.

TAR napisał(a)
Kasia dzieki. Te tez mi w jedno miejscu uzupelnia nasadzenie.

To zdjecie z domkiem jest super.

Iza dopiero komary teraz tna? Kurde flak my mamy przekichane od maja.

Aniu, no problem .
Lubię ten widoczek z domkiem, szczególnie jak go pomalowałam .

TAR napisał(a)

Mam tez kilka takich zdechlych bergeni. W planach mam ich wykopanie i zrobienie obwodki. Obecnie walcze z karczownikiem na tej nowej, duzej rabacie. Wczoraj kupilam pulapki i musze sie dziada pozbyc. Wszystko mam na wierzchu a najbardziej mi klonow palmowych zal. I nie wsadze tam derenia poki sie szkodnika nie pozbede.

Wsadziłam te bergenie . Trochę klapnęły ale się ogarną.
Karczownika masz??? Współczuję. U mnie rył kret.

TAR napisał(a)
Zeby u nas posiedziec to odpalam te paleczki brosa. Sprawdzaja sie. Zeby robic w ogrodzie to jestem wysmarowana mugga tropical roll on a ciuchy posprejane srebrnym brosem. Inaczej nic bym nie zrobila. W tym roku masakra. Choc much konskich mniej. Mam tylko 3 ugryzienia

Te pałki brosa są wg mnie najlepsze. Muggi też używam.

Rojodziejowa napisał(a)
U nas z kolei masakra z osami. Komary standardowo są, ale nie w jakiejś masie.

U mnie coś Hummelo ledwie zipią. Ale to na tej rabacie to wszystko ledwo zipie. Chyba trzeba będzie zrobić rozpierduchę

Asia, Ty przejrzyj różne zakamarki. Może osy uwiły sobie gdzieś gniazdo.
Tez mam takie gorsze rabaty na starej części, na których rośliny mi słabiej rosną. Ale nie mam siły na rozpierduchę. Ściółkuję skoszoną trawą, sypię obornik i kompost. Mogłabym tylko bardziej się do tego przykładać...
Anda 10:22, 12 sie 2024

Kasiu, mogę tylko powtórzyć za innymi - cudnie masz Pamiętam jak kupiłaś tą działkę obok. Wszystko porosło w tempie błyskawicznym. Dobre planowanie też się opłaciło
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 10:26, 12 sie 2024

Magara napisał(a)

Ja po 19tej nie wychodzę dalej niż na taras ewentualnie sofkę gdzie się okadzam wszystkim co możliwe Gryzie wszystko niemiłosiernie. Ale ostatnio babka w aptece mi super maść sprzedała - po ukąszeniu gza spuchła mi cała przednia łapa powiększając swoją objętość dwukrotnie - posmarowałam, po paru godzinach łapa w normie

Też używam tego maxicortenu.

TAR napisał(a)
Tez przypadkiem wyhaczylam masc żel, ktora mi pomaga na ugryzienia Reparil gel

O, muszę sprawdzić.

Agatorek napisał(a)
Mrokasiu, myślałam, że piszę u Magary, wybacz

Twój ogród też jest cudowny, ale to już Ci mówiłam na żywo ❤️

Anda napisał(a)
Kasiu, mogę tylko powtórzyć za innymi - cudnie masz Pamiętam jak kupiłaś tą działkę obok. Wszystko porosło w tempie błyskawicznym. Dobre planowanie też się opłaciło

Dzięki Ewciu za miłe słowa . Nie wszystko co wymyśliłam się sprawdziło, ale na szczęście duże elementy tak .
Margo2 10:33, 12 sie 2024

To ja jestem szczęściara.
Nie mam żadnych gryzowi
Nawet muchy gdzieś uciekły.
Chyba, że to nie szczęście tylko nasza rafineria coś puściła i najpierw padły owady, a potem padniemy my.
Chociaż motylki latają, ale nieliczne