Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Patrycja_KG_Lu 19:27, 10 lis 2024

Hej Kasiu, jak zdrowie i samopoczucie? Masz już trochę sił na obfocenie ogrodu? Pamiętaj, że z utęsknieniem czekam na zapowiedzianą wizytówkę.
mrokasia 20:33, 12 lis 2024

Makao napisał(a)
Wszystkim rdesty kwitną a u mnie już dawno znikły. Nie mogę się z nimi dogadać. Zbyt przepuszczalną glebę mam

Piękne widoki. Rozplenice oszałamiające

Ania, u mnie przepuszczalna, piaszczysta gleba a rdesty rosną. U Aprilka też rosną. Więc to chyba nie to...

Widoki i rozplenice dziękują za miłe słowa .

April napisał(a)
Bajecznie, świetne zdjęcia robisz.
I dzielna byłaś.
Ja miałam iść do ogrodu ale jak się wzięłam za prasowanie, mycie okien i porządki w domu, to na ogród nie wystarczyło sił i czasu.

No to zawsze jest wybór - albo masz ogarniętą chatę albo ogród .

Agatorek napisał(a)
Śliczna jesień u CIebie .

Merci

Judith napisał(a)
Kaśko, strasznie upierdliwy wirus Cię dopadł… Współczuję…
Uważaj na siebie i nie przeginaj z pracami w ogrodzie. Kocyk, herbatka i odpoczynek.
Zdjęcia piękne! Trudno uwierzyć, że nereczka to nowa rabata .

No niestety, wciąż nie jest do końca dobrze, wyniki dobre a podwyższona temperatura trzyma uporczywie .
Nereczka buchnęła niesamowicie. Baaaaardzo się cieszę, że ją sobie zrobiłam. Daje dużo koloru późnym latem.

Magara napisał(a)
Kasia - jest pięknie, super pięknie
Ale uważaj na siebie i się nie przeforsuj
Ja dziś 60 cebul narcyzów zakopałam i czułam się jak górnik na przodku
Ciężko się wraca do formy... Trochę mnie to martwi

Kochana, niestety, strasznie wredne teraz te wirusy, nie chcą się leczyć a i tak jak piszesz - powrót do formy trwa i trwa... Zdrowia nam obu życzę.
Ja nic w ogrodzie nie robię. No, skosiłam trawnik i przy okazji zebrałam kosiarką liście.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Och i ach! Przepiękna jesień. Jest czym pieścić oczy.
Powrót do formy zajął mi 6 tygodni. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie trwało to krócej. Młodsza jesteś, więc szanse są duże.

No ja pierdziu, nie wiem czy u mnie nie skończy się podobnie z tym powrotem do formy... W pewnym wieku parę lat w tą czy w tamtą chyba już nie robi różnicy .
Jesień dziękuje. Faktycznie w tym roku dała czadu.
mrokasia 20:44, 12 lis 2024

Wiaan napisał(a)
Kasia bardzo ładna jesień u Ciebie, kolory cudne, jak dużo jeszcze kwitnie, jeżówki to świeżynki
Zdrówka życzę ♥️

Oczywiście, dziś już nie jest tak ładnie, tym bardziej że zaczęło dziś siąpić... No cóż, taka kolej rzeczy. I tak nieźle - jest już prawie połowa listopada.
Za życzenia nie dziękuję, cmooook!

Zana napisał(a)
Kasiu, jesień piękna, jeżówki jak w szczycie sezonu I zawilce jak bujnie jeszcze kwitną! Zdróweczka życzę

Wszelki duch!!!! Anula
Po jeżówkach i zawilcach zostały piękne wspomnienia .
Buziak!

TAR napisał(a)
Kasia jest pieknie. Co ogrod sloneczny to sloneczny. U mnie juz konczy sie wszystko a u ciebie dopiero wczesna jesien.

Chorobsko trzeba wylezec. Ja wzielam jutro i pojutrze wolne na wychorowanie do konca. Niestety jak sie tego nie zrobi to potem sie ciagnie jak flaki. Ale organizm juz nie chce lekow przyjmowac.

Tarciu, mam nadzieję, że wyleżenie Ci pomogło. Mi nie bardzo . A ile można leżeć...
Taaaak, słoneczne ogrody mają swoje dobre strony. Tak jak i cieniste .

Helen napisał(a)
Zachwycam się, ogród wymuskany

Dziękuję pięknie

Monia81 napisał(a)
Kasia porządeczek, że hej zdrówka życzę, coraz ciężej wraca się do sił, jakieś te wirusy okropne się zrobiły...

Monia, cmoook!

Margo2 napisał(a)
Ale ten Twój wjazd robi wrażenie.
Przepięknie. Fantastyczny ogród. Mogę patrzeć i patrzeć

Patrz i patrz
Buziaki!

MartaCho napisał(a)
Cudownie u Ciebie w ogrodzie! Gdzie nie spojrzeć- prześlicznie!
Zdrówka życzę!!!

Ogród ślicznie dziękuje za takie miłe słowa .
Zdrowie pilnie poszukiwane!

LIDKA napisał(a)
Kasia tej umiejętności zestawiana roślin to Ci zazdroszczę.
Jesienny ogród az skrzy kolorami. Rabaty pełne. Ślicznie.

Dziękuję kochana, miło mi baaaaaardzo .

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Hej Kasiu, jak zdrowie i samopoczucie? Masz już trochę sił na obfocenie ogrodu? Pamiętaj, że z utęsknieniem czekam na zapowiedzianą wizytówkę.

Patrycja, no wciąż nie doszłam do siebie . Ale wyniki w porządku, więc może to po prostu echa tej infekcji. Przynajmniej już sie tak nie męczę i nie pocę po każdym, nawet najmniejszym wysiłku typu powieszenie prania na suszarce...
Focić to już nie bardzo jest co, kolorowe liście opadły, przymrozki ścięły byliny... Ale o wizytówce pamiętam tylko na razie czasu zupełnie brak .
mrokasia 20:53, 12 lis 2024

No dobra, to jak poodpowiadałam wreszcie na wszystkie wpisy (dziękuję bardzo, że do mnie zaglądacie ) to mały update tego co u mnie słychać.

Mam radosne wieści - zostałam przyszywaną babcią . Córka mojego męża urodziła śliczną dziewczyneczkę, dziś właśnie widzieliśmy ją po raz pierwszy. Słodka jest .

Z mniej radosnych wieści - mój mąż jest po zabiegu brzusznym, przez 2 najbliższe miesiące musi się bardzo oszczędzać więc wszystko w zasadzie jest na mojej głowie i nie mam na nic czasu. Najbardziej dokucza mi konieczność dokonywania zakupów spożywczych . Ogród jest obecnie w 12-tej kolejności odśnieżania.

Postaram się do Was pozaglądać i chociaż poczytać co tam słychać bo się stęskniłam.
olciamanolcia 21:05, 12 lis 2024

Gratulacje Babko
Zdrowia dla Męża i wytrwałości dla Ciebie
Trzymaj się- ogród jesienny przepiękny
Zana 21:21, 12 lis 2024

Bardzo mnie ciekawi jak to jest babcią być, patrząc na mojego syna to chyba raczej nie będzie mi to dane. Gratulacje dla Ciebie i dla Mamy maluszka
A dla męża zdrowia, zdrowia!!!
Dasz radę, kto jak nie Ty?
LIDKA 21:55, 12 lis 2024

Kasia dasz sobie radę. Ja tez robie za zaopatrzeniowca naszej famili.

Zdrowia dla M.
LIDKA 21:55, 12 lis 2024

Aaa i gratuluje. Mnie się wnusia marzy.
Basieksp 22:11, 12 lis 2024

Gratuluję Dla eMa, szybkigo powrotu do zdrowia życzę a Tobie dużo sił i pozytywnej energii, byś sprytnie wszystko sobie ogarniała
Judith 22:37, 12 lis 2024

Kaśko, gratulacje babuniu .
Wszystkiego dobrego dla małżonka. A dla Ciebie słowa wsparcia - wiem o czym mówisz, u nas też nie ja zajmuję się zakupami spożywczymi .