Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Monia81 20:12, 17 lis 2024

Kasieńko gratulacje dla Ciebie babciu i dla młodych, niech maleństwo zdrowo rośnie eMusiowi też zdrówka życzę, aby przeszło, taki teraz czas na infekcje.

Ja też jesienią więcej zawsze wycinam, coby wiosną mieć więcej czasu na inne zajęcia, fajnie tak popracować w ogrodzie
Agatorek 20:18, 17 lis 2024

Ale wieści!
Trzeba to opić . Może latem się uda

A tak na serio, to gratulacje z okazji zostania babcią ❤️. No i dużo zdrówka dla eMa . Niech szybko zdrowieje i chociaż na zakupy jeździ
Patrycja_KG_Lu 21:13, 17 lis 2024

mrokasia napisał(a)
Zainspirowana spisem posadzonych drzew, który zrobiła u siebie Agata Brzozowa postanowiłam też zrobić sobie taką listę tegorocznych nabytków:
3 graby Fastigiata
5 brzóz Doorenbos
1 klon Royal Red
1 buk Cockleshell
1 klon Ginnala
4 świdośliwy
2 klony japońskie
1 grujecznik

Łącznie 18 drzew/drzewek + 10 świerków Omorika w żywopłocie. Nieźle .

Z których drzew posadzonych w 2019 jesteś najbardziej zadowolona? Czy teraz z perspektywy czasu wybrałabyś inne?
mrokasia 13:04, 18 lis 2024

Monia81 napisał(a)
Kasieńko gratulacje dla Ciebie babciu i dla młodych, niech maleństwo zdrowo rośnie eMusiowi też zdrówka życzę, aby przeszło, taki teraz czas na infekcje.

Ja też jesienią więcej zawsze wycinam, coby wiosną mieć więcej czasu na inne zajęcia, fajnie tak popracować w ogrodzie

Dziękuję Monia w imieniu własnym, eMa i młodych rodziców z maleństwem.
W tym roku po raz pierwszy wycięłam cokolwiek jesienią. I jeśli pogoda i czas pozwolą zamierzam coś jeszcze dziabnąć. Dwa lata temu wycinałam miskanty w styczniu.
mrokasia 13:04, 18 lis 2024

Agatorek napisał(a)
Ale wieści!
Trzeba to opić . Może latem się uda

A tak na serio, to gratulacje z okazji zostania babcią ❤️. No i dużo zdrówka dla eMa . Niech szybko zdrowieje i chociaż na zakupy jeździ

Cmooook!
mrokasia 13:09, 18 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Z których drzew posadzonych w 2019 jesteś najbardziej zadowolona? Czy teraz z perspektywy czasu wybrałabyś inne?

Z tego zestawu wypadł mi klon Ginnala i dwa klony japońskie (wszystko prawdopodobnie na werticiliozę ale nie mam 100% pewności). No i jeden grabek na froncie. Reszta rośnie i cieszy . Klon Royal Red wolno mi przyrasta ale nie martwi mnie to specjalnie. Oprócz wymienionych w zestawieniu drzew dosadziłam kilka Kanzanów i Amanogaw. Ze wszystkich jestem zadowolona i wszystkie polecam .
Tess 19:40, 19 lis 2024

Kasiu, gratulacje Nie wiem jeszcze, jakie to uczucie zostać Babcią, ale pewnie cudowne.
I szybkiego powrotu do pełnej aktywności dla Męża.
Jakoś zupełnie mi umknęło, że kiedyś ogród miałaś mniejszy.
olciamanolcia 20:10, 19 lis 2024

mrokasia napisał(a)

Z tego zestawu wypadł mi klon Ginnala i dwa klony japońskie (wszystko prawdopodobnie na werticiliozę ale nie mam 100% pewności). No i jeden grabek na froncie. Reszta rośnie i cieszy . Klon Royal Red wolno mi przyrasta ale nie martwi mnie to specjalnie. Oprócz wymienionych w zestawieniu drzew dosadziłam kilka Kanzanów i Amanogaw. Ze wszystkich jestem zadowolona i wszystkie polecam .

A ta piękna śliwa to czemu pominięta??
mrokasia 08:05, 22 lis 2024

Tess napisał(a)
Kasiu, gratulacje Nie wiem jeszcze, jakie to uczucie zostać Babcią, ale pewnie cudowne.
I szybkiego powrotu do pełnej aktywności dla Męża.
Jakoś zupełnie mi umknęło, że kiedyś ogród miałaś mniejszy.

Dziękuję Tess .
Ogrodu to ja, przed zakupem nowej części, prawie nie miałam .
mrokasia 08:06, 22 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)

A ta piękna śliwa to czemu pominięta??

Śliwa rośnie na starej części .