Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 20:37, 16 lis 2024

Judith napisał(a)
Popracowane! Znaczy się po chorowaniu śladu nie ma . Pięknie jest!
Kalina, o która pytała Asia Wafel jest przecudowna! Już o niej zaczęłam dumać, ale skoro potrzebuje wilgotnej gleby, niestety u mnie odpada, buu!

Judith, u Ciebie nie ma patelni tylko półcień. Ja bym spróbowała .
mrokasia 20:40, 16 lis 2024

Wafel napisał(a)
No fajna, nieduża ta kalina, ładnie się u ciebie prezentuje U mnie smaży słońce, chyba to niedobre miejsce dla niej jednak

To popatrz sobie na kalinę Anne Russel. Śliczna, ślicznie pachnie, nic jej nie żre ani nie choruje i da radę na słońcu .
Gruszka_na_w... 20:42, 16 lis 2024

Fajnie, że udało Ci się poczyścić rabaty. Wiosną z pewnością sama sobie za to podziękujesz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 21:18, 16 lis 2024

mrokasia napisał(a)

Judith, u Ciebie nie ma patelni tylko półcień. Ja bym spróbowała .

Ale sucho
Patrycja_KG_Lu 22:56, 16 lis 2024

mrokasia napisał(a)
Przesadzone . Ustawione, zasypane do połowy, zalane wodą. Akurat zaczęło padać więc przerwa obiadowa. Po obiedzie jak przestanie padać zakopiemy je do końca. Fota na szybko.

Czytam sobie Twój wątek od strony 1010, czyli od zakupienia dodatkowej działki. Te tuje rzeczywiście spore były przy przesadzaniu, aż dziwne że takie wielkie a niemal 100% się przyjęło. Wyczytałam, że zastosowałaś się do zaleceń Toszki co dać im do dołków. Ciekawe dla mnie jest też to, że pierwszy z rysunków umiejscowienia stałych elementów jak basen, domek, warzywnik, altana okazał się finalną opcją.
anpi 23:33, 16 lis 2024

mrokasia napisał(a)
i jakoś tak samo wyszło .

Żeby to tak samo chciało wyjść!
Ale dobrze, że wracasz do formy i eM powoli też!
Gratulacje dla Was i młodych rodziców ! Spełnienia w nowych życiowych rolach!
Basieksp 23:39, 16 lis 2024

Jest efekt Ładnie popracowałaś, a ja mam taki bałagan na rabatach, chciałam co nieco zostawić, ale jak patrzę na Twoje uporządkowane rabaty, to chyba wezmę się do pracy
Wafel 01:43, 17 lis 2024

Słodki ten twój piesio pilnujący rabat

Ciekawa propozycja kaliny, czytałam że może utrzymywać nawet liście zimą. Mam maleńki ogródeczek, dlatego Sunrise wydawała mi się idealna pod względem pokroju i wielkości. Dziękuję za informacje.
antracyt 09:54, 17 lis 2024

mrokasia napisał(a)

To popatrz sobie na kalinę Anne Russel. Śliczna, ślicznie pachnie, nic jej nie żre ani nie choruje i da radę na słońcu .

Moja Anne Russel co roku na wiosnę oblepiona jest mszycami w sposób koszmarny. Nie wygląda dobrze, liście ma całe poskręcane, spora część opada. Potem z tego wychodzi i reszę sezonu wygląda zdrowo.

Kasiu, napracowałaś się porządnie, rabaty wyglądają czyściutko Ja moich tak ogarniać nie będę, ale jak pogoda i chęci pozwolą to kanciki zrobię. To wizualnie porządkuje ogród mimo bałaganu na rabatach.
mrokasia 09:57, 17 lis 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Fajnie, że udało Ci się poczyścić rabaty. Wiosną z pewnością sama sobie za to podziękujesz.

Zdecydowanie . To zaledwie jakaś kropla w morzu wiosennych porządków ale zawsze. Poza tym mam zamiar przy sprzyjającej pogodzie jeszcze coś tam wyciąć, sprzątnąć tak by wiosną było tego mniej. Ale dzisiaj chyba odpuszczę, mam straszne zakwasy po wczorajszym .