Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:24, 22 lut 2025

nicol21 napisał(a)
Witamy wiosną

I wzajemnie .
mrokasia 15:28, 22 lut 2025

Dziś piękna pogoda. Bez mrozu, słonecznie i bez zimnego wiatru. No to trzeba było rozpocząć sezon . Przycięłam chyba 6 hortek, kilka hakonek i molinii. No i teraz czuję różne mięśnie . Ale za to gęba mi się śmieje. Jak ja już za tym tęskniłam!!!
TAR 15:43, 22 lut 2025

Pomimo sniegu na rabatach tez wyskoczylam do ogrodu. I czuje jak odpuscily mi stresy na barkach. Mialam ostatnio problemy z poruszaniem szyja tak sie skleszczylo wszystko. A dzis odpuscilo, bol jest inny. Moze i jutro cos podzialam. Ogrodowe prace dobrze mi robia na zdrowie.
nicol21 21:41, 22 lut 2025

Czyli wiosna na całego. U nas było na początku tygodnia mroźnie -4/-5 o 8 rano,a w pt już +18! istne szalenstwo. No ale - deszcze wróciły dziś.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:01, 22 lut 2025

Kaśku, pokaż jak wygląda teraz Twój czyściec hummelo, pls
Chyba od Ciebie go zgapiłam i mam, ale wygląda mało wyględnie
Margo2 23:19, 22 lut 2025

Kasia, wreszcie ruszyłas w ogród.
Ja zrobiłam kolejne podejście.
Całe szczęście, że zaczęłam wczesniej, bo znowu robiłabym wszystko na wariata. A tak teraz robię rzeczy, których wcześniej nie robiłam, czyli na przykład czyszczę tuje
Ale dwutygodniowa przerwa zrobiła swoje i dzisiaj pleców nie czuję.
Basieksp 23:53, 22 lut 2025

Margo2 napisał(a)
Kasia, wreszcie ruszyłas w ogród.
Ja zrobiłam kolejne podejście.
Całe szczęście, że zaczęłam wczesniej, bo znowu robiłabym wszystko na wariata. A tak teraz robię rzeczy, których wcześniej nie robiłam, czyli na przykład czyszczę tuje
Ale dwutygodniowa przerwa zrobiła swoje i dzisiaj pleców nie czuję.

Kurczę, te tuje, mnie też to czeka. Ale może będę miała pomocnika, zawsze sama to robiłam, jakoś nikogo nie wolałam do pomocy, dziś rzuciłam hasło synowi
mrokasia 10:18, 23 lut 2025

Magara napisał(a)
Kaśku, pokaż jak wygląda teraz Twój czyściec hummelo, pls
Chyba od Ciebie go zgapiłam i mam, ale wygląda mało wyględnie

Jak wylezę do zrobię fotkę. Ale mogę powiedzieć, że wygląda właśnie mało wyględnie. Część liści zielona ale taka wymiętolona, część brązowa lub sucha. Jak już nie będzie przymrozków to przycinam nisko te kępki i szybko są nowe, świeże listki .
mrokasia 10:19, 23 lut 2025

TAR napisał(a)
Pomimo sniegu na rabatach tez wyskoczylam do ogrodu. I czuje jak odpuscily mi stresy na barkach. Mialam ostatnio problemy z poruszaniem szyja tak sie skleszczylo wszystko. A dzis odpuscilo, bol jest inny. Moze i jutro cos podzialam. Ogrodowe prace dobrze mi robia na zdrowie.

Ogrodoterapia .
mrokasia 10:20, 23 lut 2025

nicol21 napisał(a)
Czyli wiosna na całego. U nas było na początku tygodnia mroźnie -4/-5 o 8 rano,a w pt już +18! istne szalenstwo. No ale - deszcze wróciły dziś.

O rety, niezły skok temperatury. Ja bym się cieszyła z deszczu. No może nie w tym tygodniu bo mam nadzieję jeszcze coś posprzątać w ogrodzie ale ogólnie bym się ucieszyła .