Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:22, 08 lut 2019

Anda napisał(a)
Miałaś nosa z tą rabatą. Mimo to szkoda, ze teraz kopanie czeka.

To było przeznaczenie .
To kopanie to chciałabym załatwić jak najszybciej, jak tylko zrobi się wystarczająco ciepło i zanim rośliny się rozrosną.
mrokasia 13:30, 08 lut 2019

Ależ dziś piękna pogoda! Słonko, ciepło . Weekend też ma być taki - już zacieram rączki, szykuje się wielkie sprzątanie . Obym tylko z rozpędu nie ogoliła lawend!!!
mikina34 13:50, 08 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Herbata z imbirem, cytryną, sokiem malinowym i prądem codziennie wieczorem, przed snem mleko z masłem, miodem i czosnkiem (serio, uwielbiam ), rano mikstura z kurkumy, pieprzu, cytryny, miodu i imbiru. Tylko ciepłych gaci brak .

Nie daję się, weekend ma być ciepły i ładny, coś bym posprzątała w ogrodzie . Miskanty i rozplenice do przycięcia, rozchodniki, szałwie i inne byliny do wycięcia i uprzątnięcia, sporo tego jest.

Ło matko! Widzę, że ciężkie działa wyciągnięte dobrze, dobrze, niech się zarazki boją, nich im tyłki przetrzepie

U nas w weekend zapowiadają ciepło ale z deszczem, buuu, do tego na razie wszędzie śnieg leży, chyba w kaloszkach będę popylać. Chciałabym przyciąć miskanty i jakieś byliny, rozplenic się boje tykać na razie, będe je musiała podzielić, na samą myśl mi się słabo robi
Nowa12 14:18, 08 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Ano przerąbane, ale co zrobić... Kopanie w trawniku też mało fajne...
Nie wiem jaką ostatecznie koncepcję ma mój eM na te kable i szukanie usterki.

Jak do tej pory nam wywalało tylko na puszkach więc nie trzeba było nic rozkopywać ale wszystko jeszcze przed nami . W sumie kablom w ziemi nic nie powinno się stać jak są w peszlach chyba że je coś podgryzie .

malinia 17:42, 08 lut 2019

mrokasia napisał(a)
Ależ dziś piękna pogoda! Słonko, ciepło . Weekend też ma być taki - już zacieram rączki, szykuje się wielkie sprzątanie . Obym tylko z rozpędu nie ogoliła lawend!!!

hehehhehe ja to samo ;D dziś przeszłam po ogrodzie ....i ojjjj pokopałabym już coś ;D
mrokasia 20:08, 10 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Ło matko! Widzę, że ciężkie działa wyciągnięte dobrze, dobrze, niech się zarazki boją, nich im tyłki przetrzepie

U nas w weekend zapowiadają ciepło ale z deszczem, buuu, do tego na razie wszędzie śnieg leży, chyba w kaloszkach będę popylać. Chciałabym przyciąć miskanty i jakieś byliny, rozplenic się boje tykać na razie, będe je musiała podzielić, na samą myśl mi się słabo robi

Ciężkie działa przyniosły efekt, przeziębienie przeszło bokiem .

No i co padało u Ciebie? U mnie wczoraj trochę, ale dziś było pięknie więc trocję podziałałam .
mrokasia 20:12, 10 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Jak do tej pory nam wywalało tylko na puszkach więc nie trzeba było nic rozkopywać ale wszystko jeszcze przed nami . W sumie kablom w ziemi nic nie powinno się stać jak są w peszlach chyba że je coś podgryzie .

Mąż mówi, że u nas jest sporo łączeń i chce na nowo zrobić rozprowadzenie. Będzie się działo!
mrokasia 20:13, 10 lut 2019

malinia napisał(a)

hehehhehe ja to samo ;D dziś przeszłam po ogrodzie ....i ojjjj pokopałabym już coś ;D

Wszystkie nas już świerzbią rączki .
mrokasia 20:21, 10 lut 2019

Wczoraj j nas trochę padało i mialam też inne zajęcia poza domem ale dziś udalo mi się skorzystać z pięknej pogody.
Przycięłam miskanty i rozplenice. I powiem tak - urobiłam się jaki dziki wół!!! Najgorsze było upychanie tego siana w workach... Matko! Muszę przycinać te trawska wcześniej, wiązać, nie wiem... Jeśli wzejdzie tylko 10% nasion rozplenic to chyba otworzę hurtownię. O miskantach nie wspomnę...
malinia 20:31, 10 lut 2019

mrokasia napisał(a)
Wczoraj j nas trochę padało i mialam też inne zajęcia poza domem ale dziś udalo mi się skorzystać z pięknej pogody.
Przycięłam miskanty i rozplenice. I powiem tak - urobiłam się jaki dziki wół!!! Najgorsze było upychanie tego siana w workach... Matko! Muszę przycinać te trawska wcześniej, wiązać, nie wiem... Jeśli wzejdzie tylko 10% nasion rozplenic to chyba otworzę hurtownię. O miskantach nie wspomnę...

no właśnie tez myślę kiedy ciąć a mówisz że już ?
a jak się zbiera nasiona z rozplenic?