Ależ dziś piękna pogoda! Słonko, ciepło . Weekend też ma być taki - już zacieram rączki, szykuje się wielkie sprzątanie . Obym tylko z rozpędu nie ogoliła lawend!!!
Ło matko! Widzę, że ciężkie działa wyciągnięte dobrze, dobrze, niech się zarazki boją, nich im tyłki przetrzepie
U nas w weekend zapowiadają ciepło ale z deszczem, buuu, do tego na razie wszędzie śnieg leży, chyba w kaloszkach będę popylać. Chciałabym przyciąć miskanty i jakieś byliny, rozplenic się boje tykać na razie, będe je musiała podzielić, na samą myśl mi się słabo robi
Jak do tej pory nam wywalało tylko na puszkach więc nie trzeba było nic rozkopywać ale wszystko jeszcze przed nami . W sumie kablom w ziemi nic nie powinno się stać jak są w peszlach chyba że je coś podgryzie .
Wczoraj j nas trochę padało i mialam też inne zajęcia poza domem ale dziś udalo mi się skorzystać z pięknej pogody.
Przycięłam miskanty i rozplenice. I powiem tak - urobiłam się jaki dziki wół!!! Najgorsze było upychanie tego siana w workach... Matko! Muszę przycinać te trawska wcześniej, wiązać, nie wiem... Jeśli wzejdzie tylko 10% nasion rozplenic to chyba otworzę hurtownię. O miskantach nie wspomnę...