Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mikina34 15:12, 06 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Ano smuteczek... mąż jeszcze smutniejszy niż ja...

Kochana, dziękuję Ci bardzo, dam tej swojej szansę w tym roku, zobaczę jak będzie rosła, więc ewentualnie piszę się na siewki za rok, ok? Poza tym ja raczej potrzebuję niską a ta Twoja wysoka.

Mówisz i masz
Podsumowując: różowa szałwia Amethyst jest taka do 80cm i jak pisze Ewa sztywno się trzyma, a Compact Bright Rose niska u Asi
Gruszka_na_w... 18:27, 06 lut 2019

Współczuję Ci tego kablowego rycia. Strasznie nie lubię robić tego samego ponownie. Ale jak mus, to mus.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mikina34 09:32, 07 lut 2019

Kaśka, ciepłe gacie zakładaj, imbir z czosnkiem, cytryną i miodem łyżeczka dziennie, nie ma, że coś Cie rozkłada twardym cza być nie mientkim
Nowa12 10:13, 07 lut 2019

Przerąbane z takim kopaniem a wcześniej z szukaniem usterki. My mamy kable pod trawą i przy obrzeżach albo pod obrzeżami więc na szczęście nie trzeba kopać w roślinach ale ciągle nam coś wywala na puszkach bo woda czasem podchodzi. Weź tu potem szukaj, która to lampa lub puszka ma zwarcie .
Anda 10:22, 07 lut 2019

Miałaś nosa z tą rabatą. Mimo to szkoda, ze teraz kopanie czeka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 13:02, 08 lut 2019

Zana napisał(a)

Kochana jesteś. Dzięki, ale raczej nie da się nic pomóc. Będzie dobrze, niedługo wiosna i powieje optymizmem.
Cmokam baaaardzo

No to trzymam kciuki .
mrokasia 13:04, 08 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Mówisz i masz
Podsumowując: różowa szałwia Amethyst jest taka do 80cm i jak pisze Ewa sztywno się trzyma, a Compact Bright Rose niska u Asi

mrokasia 13:06, 08 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Współczuję Ci tego kablowego rycia. Strasznie nie lubię robić tego samego ponownie. Ale jak mus, to mus.

No mus, mus, wywala nam korki, w zeszłym sezonie był już problem z podlewaniem albo w deszczowe dni więc nie ma wyjścia...
mrokasia 13:10, 08 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Kaśka, ciepłe gacie zakładaj, imbir z czosnkiem, cytryną i miodem łyżeczka dziennie, nie ma, że coś Cie rozkłada twardym cza być nie mientkim

Herbata z imbirem, cytryną, sokiem malinowym i prądem codziennie wieczorem, przed snem mleko z masłem, miodem i czosnkiem (serio, uwielbiam ), rano mikstura z kurkumy, pieprzu, cytryny, miodu i imbiru. Tylko ciepłych gaci brak .

Nie daję się, weekend ma być ciepły i ładny, coś bym posprzątała w ogrodzie . Miskanty i rozplenice do przycięcia, rozchodniki, szałwie i inne byliny do wycięcia i uprzątnięcia, sporo tego jest.
mrokasia 13:12, 08 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Przerąbane z takim kopaniem a wcześniej z szukaniem usterki. My mamy kable pod trawą i przy obrzeżach albo pod obrzeżami więc na szczęście nie trzeba kopać w roślinach ale ciągle nam coś wywala na puszkach bo woda czasem podchodzi. Weź tu potem szukaj, która to lampa lub puszka ma zwarcie .

Ano przerąbane, ale co zrobić... Kopanie w trawniku też mało fajne...
Nie wiem jaką ostatecznie koncepcję ma mój eM na te kable i szukanie usterki.