Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Anda 13:24, 02 sie 2019

Pan ignorant najwyraźniej. Najgorsze, że takie „rady” pewnie podaje dalej. Też by mi ręce opadły.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 13:25, 02 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Dziś wstąpiłam do wypożyczalni sprzętu ogrodniczego, by rozpoznać dostępne zasoby i przeliczyć potrzebne środki pod kątem działań na nowej działce. Pan zaprezentował sprzęt, doradził odpowiedni po czym po pierwsze niezmiernie zdziwił się, że nie zamierzam całości spalić roundapem (pani, po co pani te korzenie) a po drugie nie rozumiał czemu chcę przemielić rębakiem cieńsze gałęzie i liście wycinanych lilaków i tuj (pani, nie lepiej to gdzieś wywieźć, choć do lasu?). Na informację, że chcę to zielone sobie skompostować na pryzmie do przyszłego roku popatrzył na mnie jak na debilkę.
Witki mi opadły.

temu juz sie nie dziwie, przekrojowo to wiekszosc spoleczenstwa tak uwaza i robi. a jak powiesz ze rundap to trucizna i lepiej nie uzywac to patrza jak na wariata. brak edukacji o ochronie srodowiska i zbyt latwy dostep do takich srodkow. bardzo nad tym ubolewam ale jak widac kasa nade przede.
Anda 13:25, 02 sie 2019

Na temat sosny nic nie podpowiem, bo nie lubię iglaków. Jedynym wyjątkiem są cisy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 13:54, 02 sie 2019

Toszka napisał(a)
Kasiu, cóż mogę ci napisać...życie... i brak uwagi pana na lekcjach biologii

Zapraszam, niestety dostępna będę w domu w drugiej połowie sierpnia...wyjeżdżam na reset od eMa yupiiii

Ale Ci dobrze!!! Jak wrócisz daj znaka .
mrokasia 13:54, 02 sie 2019

TAR napisał(a)

z waskich sosen to Pyramidalis (mam i bardzo je lubie), Fastigiaty (zielony wpadajacy w niebieski) i Green Tower (cudowne w ksztalcie walca)

Zapisałam sobie, dzięki .
mrokasia 13:58, 02 sie 2019

Anda napisał(a)
Pan ignorant najwyraźniej. Najgorsze, że takie „rady” pewnie podaje dalej. Też by mi ręce opadły.

TAR napisał(a)

temu juz sie nie dziwie, przekrojowo to wiekszosc spoleczenstwa tak uwaza i robi. a jak powiesz ze rundap to trucizna i lepiej nie uzywac to patrza jak na wariata. brak edukacji o ochronie srodowiska i zbyt latwy dostep do takich srodkow. bardzo nad tym ubolewam ale jak widac kasa nade przede.

No niestety. Panuje powszechna chęć ułatwiania sobie życia (po co przekopywać, wygrabiać, oczyszczać) i równie powszechny brak rozumienia po co poprawiać glebę (przecież wystarczy nasypać do dołka ziemi z worka).
Annak 14:16, 02 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Dziś wstąpiłam do wypożyczalni sprzętu ogrodniczego, by rozpoznać dostępne zasoby i przeliczyć potrzebne środki pod kątem działań na nowej działce. Pan zaprezentował sprzęt, doradził odpowiedni po czym po pierwsze niezmiernie zdziwił się, że nie zamierzam całości spalić roundapem (pani, po co pani te korzenie) a po drugie nie rozumiał czemu chcę przemielić rębakiem cieńsze gałęzie i liście wycinanych lilaków i tuj (pani, nie lepiej to gdzieś wywieźć, choć do lasu?). Na informację, że chcę to zielone sobie skompostować na pryzmie do przyszłego roku popatrzył na mnie jak na debilkę.
Witki mi opadły.

Kasiu, czy ta wypożyczalnia to w Koczargach? Widziałam jadąc na działkę takie miejsce, a jesienią wreszcie chciałabym się przymierzyć do prac nad trawnikiem. Daj znaka, może być na priv
mrokasia 14:24, 02 sie 2019

Annak napisał(a)

Kasiu, czy ta wypożyczalnia to w Koczargach? Widziałam jadąc na działkę takie miejsce, a jesienią wreszcie chciałabym się przymierzyć do prac nad trawnikiem. Daj znaka, może być na priv

Nie, Aniu, byłam w wypożyczalni w Starych Babicach. Nie miałam już czasu zajeżdżać i pytać gdzie indziej ale po drodze są jeszcze chyba 2-3 miejsca.
Zana 14:24, 02 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, wszystkim bardzo dziękuję za pochwały .
Dziś udało nam się skończyć ścieżkę do samego domu. Mój eM jest wielki!
Tam i z powrotem:

Teraz czas na placyk pod kuchennym oknem .

Kasia, super robota!
Obcasy ocalone
Toszka 14:43, 02 sie 2019

TAR napisał(a)

z waskich sosen to Pyramidalis (mam i bardzo je lubie), Fastigiaty (zielony wpadajacy w niebieski) i Green Tower (cudowne w ksztalcie walca)

To ja do listy dopiszę swoją nigrę Molette - szybko rośnie i jest do obejrzenia u mnie

Kasiu, jak byłaś u mnie to ona rosła...przy samym chodniku. Nie da się przejść tak by jej nie mijać