Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Toszka 21:25, 05 sie 2019

Kasiu, musi być gorzej by było lepiej
Magara 22:15, 05 sie 2019

podpisuję się pod tym co Toszka napisała, powtarzam to sobie kilka razy dziennie idąc do mojego "ogródka"
i melduję, że jestem na 641
aaaa, i gdzieś wyczytałam, że borówkę planujesz na nowej działce (chyba w wątku Tajemniczy Ogród, gdzie się jeszcze nie ujawniłam bo też czytam z doskoku ) - planuj borówkę, planuj, planuj, planuj, tylko najpierw doczytaj jakie borówka ma wymagania - u mnie ostatecznie posadzona zgodnie z założeniami, ale małżonek długo później do mnie milczał a sąsiedzi pytali kogo w tym dole będziemy zakopywać
tulucy 23:46, 05 sie 2019

Borówka musi mieć mokro w nogi i słońce ... Dużo i jednego i drugiego. I kwaśno, kwaśno, kwaśno... ja nawet podlewam sokiem z ogórków kiszonych.
tulucy 23:47, 05 sie 2019

Aaaa swoje dwie kolumnowe kupiłam u Szymanowskiego
Edit. Sosny znaczy kupiłam
anna_t 09:49, 06 sie 2019

No właśnie A ja trochę za mało swoje borówki podlewalam i owoce baardzo małe
Kolejna lekcja za mną
April 10:30, 06 sie 2019

Chciałam opijać a tu termin się omsknie No trudno, następnym razem. Ale nie łam się, wszystko na spokojnie
Jak pan koparkowy będzie do rzeczy, to wcale takiej dużej rujnacji nie powinien robić. Może ma małą koparkę, z tą wąską łyżką. Dużo sprawniej by było.
mrokasia 11:01, 06 sie 2019

Toszka napisał(a)
Kasiu, musi być gorzej by było lepiej

tak sobie powtarzam, ale jakoś mnie to nie pociesza za bardzo...

April napisał(a)
Chciałam opijać a tu termin się omsknie No trudno, następnym razem. Ale nie łam się, wszystko na spokojnie
Jak pan koparkowy będzie do rzeczy, to wcale takiej dużej rujnacji nie powinien robić. Może ma małą koparkę, z tą wąską łyżką. Dużo sprawniej by było.

Jola, nie rezygnuj, jeszcze nic straconego, może dziś dokument zostanie wydany i ceremonia się odbędzie . Liczę na to .

Pan koparkowy podobno jest świetny, ma dobrą opinię ale żeby nie wiem jak świetny był to wykopy pod rury trzeba zrobić... na cienistej wykop będzie w miejscu ścieżki i tam będą kopać ręcznie a dalej pod trawnikiem już chyba małą koparką.

Ps. Kwiatostany Twojej hosty mają ponad 1,5m .
mrokasia 11:05, 06 sie 2019

Magara napisał(a)
podpisuję się pod tym co Toszka napisała, powtarzam to sobie kilka razy dziennie idąc do mojego "ogródka"
i melduję, że jestem na 641
aaaa, i gdzieś wyczytałam, że borówkę planujesz na nowej działce (chyba w wątku Tajemniczy Ogród, gdzie się jeszcze nie ujawniłam bo też czytam z doskoku ) - planuj borówkę, planuj, planuj, planuj, tylko najpierw doczytaj jakie borówka ma wymagania - u mnie ostatecznie posadzona zgodnie z założeniami, ale małżonek długo później do mnie milczał a sąsiedzi pytali kogo w tym dole będziemy zakopywać

Przeczytałam Twój post wczoraj wieczorem i dostałam ataku śmiechu . Przeczytałam go tez eMowi bo te borówki to jego chciejstwo więc niech wie co go czeka .

tulucy napisał(a)
Borówka musi mieć mokro w nogi i słońce ... Dużo i jednego i drugiego. I kwaśno, kwaśno, kwaśno... ja nawet podlewam sokiem z ogórków kiszonych.

anna_t napisał(a)
No właśnie A ja trochę za mało swoje borówki podlewalam i owoce baardzo małe
Kolejna lekcja za mną

Wczoraj czytałam o tej borówce o nie wiem czy to nie porywanie się z motyką na słońce...

April 11:12, 06 sie 2019

mrokasia napisał(a)

tak sobie powtarzam, ale jakoś mnie to nie pociesza za bardzo...

Jola, nie rezygnuj, jeszcze nic straconego, może dziś dokument zostanie wydany i ceremonia się odbędzie . Liczę na to .

Pan koparkowy podobno jest świetny, ma dobrą opinię ale żeby nie wiem jak świetny był to wykopy pod rury trzeba zrobić... na cienistej wykop będzie w miejscu ścieżki i tam będą kopać ręcznie a dalej pod trawnikiem już chyba małą koparką.

Ps. Kwiatostany Twojej hosty mają ponad 1,5m .

Kasiu, myślałam że hosta "już nie moja" bo masz teren do obsadzenia. Może ci się przyda, nie będę cię ograbiać
April 11:14, 06 sie 2019

A borówki u mnie w tym roku porażka. Nie wiem co, niby zasilane, podlewane, a niektóre krzaki nie owocują wcale. Inne mają małe owocki. Może się zestarzały?