Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:44, 02 sie 2019

Zana napisał(a)

Kasia, super robota!
Obcasy ocalone

Tyle tylko, że w obcasach to trzeba drobić jak gejsza .
mrokasia 14:46, 02 sie 2019

Toszka napisał(a)

To ja do listy dopiszę swoją nigrę Molette - szybko rośnie i jest do obejrzenia u mnie

Kasiu, jak byłaś u mnie to ona rosła...przy samym chodniku. Nie da się przejść tak by jej nie mijać

Molette zapisana . Na razie obejrzałam w necie .

Kochana, jak ja byłam u Ciebie to nie wiedziałam, w którą stronę mam patrzeć!!! A co dopiero zapamiętać poszczególne rośliny.
Zakrecona 15:08, 02 sie 2019

Kasiu, ale fajnie, że się wszystko szybko i pozytywnie układa

Piszę szybko, bo ja na plan zagospodarowania czekałam 3 lata

Rabaty piękne
Kasia_CS 20:30, 02 sie 2019

Podejście pana do tematu słabiutkie.. szkoda, że innym-podatnym na różne sugestie tak doradza.

Ale fajne to jest, że masz szansę przygotować glebę jak należy-to mnóstwo pracy, nie da się ukryć, ale jakie korzyści, to wszystko wynagradza i ta możliwość, miejsce na drzewa-to mega cieszy

O sosnach to ja nic nie wiem-nawet o istnieniu kolumnowych nie v miałam pojęcia
mrokasia 10:36, 05 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Kasiu, ale fajnie, że się wszystko szybko i pozytywnie układa

Piszę szybko, bo ja na plan zagospodarowania czekałam 3 lata

Rabaty piękne

Rabaty dziękują . Powoli zaczynam być z nich zadowolona .
Matko, 3 lata czekałaś? I co, nic nie mogłaś zrobić? My na tej działce planujemy tylko ogród z placykiem wypoczynkowym pod basen i ognisko, bez żadnych zabudowań, co najwyżej z altaną.
Dziś dowiedziałam się, że mamy z gminy zielone światło na usunięcie akacji. Ale żeby nie było tak słodko - nie wiem czy w tym tygodniu uda nam się podpisać umowę u notariusza bo dotychczasowy właściciel czeka na jeszcze jedno zaświadczenie czy pismo a że okres urlopowy to nie wiadomo czy dostanie...
mrokasia 10:41, 05 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)
Podejście pana do tematu słabiutkie.. szkoda, że innym-podatnym na różne sugestie tak doradza.

Ale fajne to jest, że masz szansę przygotować glebę jak należy-to mnóstwo pracy, nie da się ukryć, ale jakie korzyści, to wszystko wynagradza i ta możliwość, miejsce na drzewa-to mega cieszy

O sosnach to ja nic nie wiem-nawet o istnieniu kolumnowych nie v miałam pojęcia

No niestety, roundap rządzi .

Wczoraj znów przejeżdżaliśmy z eMem na rowerach obok tej posesji z sosnami. Tym razem właściciele byli w ogrodzie więc zapytałam o odmianę. Zaprosili do środka by sobie obejrzeć, okazało się, że to sosny żółte. I powiem tak - okazały się być dość rozłożyste . Nie o takie mi chodziło.
kwartet 12:23, 05 sie 2019

Do Zagajanki zajrzyj ona ma takie kolumnowe
Świadomość piszczy,gorzej że piszczy u osób które powinny być zorjętowane,albo są decyzyjne w tego typu sprawach.
TAR 13:20, 05 sie 2019

Sosne Molette kiedys mialam na liscie ale u nas nie moge jej nigdzie trafic.

Osobiście bardzo lubie bośniacka Satellit. Jest w sam raz ani za waska ani za szeroka, tworzy ładny pokrój i dobrze prowadzona jest dosc gęsta. Wbrew pozorom nie rosnie tak wolno, u mnie po posadzeniu zwlekała z rozrostem rok a potem szla jak burza. Fajny kawałek sosny Chyba sobie dokupie, bo nie mam w tym ogrodzie.
Gruszka_na_w... 18:56, 05 sie 2019

W sosnach nie doradzę, bo nie mam z nimi doświadczenia, ale uważnie śledzę aktualności.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 20:26, 05 sie 2019

Kochane, za wszelkie podpowiedzi co do sosen bardzo dziękuję. Ciekawe jak z dostępnością (no i ceną ) w centrach ogrodniczych .

Dziś był na wizji lokalnej pan od koparki. Porozmawialiśmy z nim też o betonowym zbiorniku na deszczówkę, który chcemy zakopać na nowej działce a który ma zbierać wodę z całego dachu. Pan koparkowy też się instalacją takich zbiorników zajmuje. No i okazuje się, że czeka mnie niezła rujnacja ogrodu . Cienista będzie rozkopana, nie wiem ile roślin będę musiała wykopać... oczywiście trawnik na tyłach też zostanie rozkopany. Boszszsz....