Mateusz kupił świder i robi otwory pod słupki do ogrodzenia. W sumie dobrze że to nie koparka. Zajmie mu to wieki, słupków chyba 70 musi postawić, ale nie zniszczy mi roślin w warzywniku. Zbytnio
Dachówka i reszta gratów przyjechała. Ale nie wzięli palety z bloczkami z powrotem bo za głęboko w domu i nie sięgnęli HDSem z cieżarówki

Heh kupa kasy w błoto, pojedynczych bloczków nie biorą do rozliczenia bo mówią że ich nie sprzedają na sztuki, a i tak trzeba paletę rozpakować bo nie zostawię sobie ich w kuchni przecież, po co? Teraz się zastanawiam nad murkiem oporowym może? Z tych bloczków? Hmmmm spytałam Mateusza zobaczymy co mi powie. Za domem. Przy skarpie. To chyba niegłupi pomysł byłby...
Niestety nic z tego, wystawię bloczki na olx, może znajdzie się ktoś chętny. Mateusz powiedział że dowiezie jeśli niedaleko. W sumie może mu powiem żeby je sobie sprzedał i kasa jego? Z 500-600 zł za nie dostanie wg tego co ja płaciłam?
Problem za to z dachówkami bo 20 szt przyszła pęknięta, a żeby mi dać całe to nie mają. Jakaś masakra... jak każą mi czekać to kogoś zabiję. Teraz znowu codziennie będę ścigać tego gostka heh...
Zamówiłam toalety, dwie takie same, do łazienki i osobnego WC. Brakuje mi brodzika, drzwi prysznicowych i umywalki z baterią. Ta firma od której kupuję będzie miała nowe graty w ciągu tygodnia więc zamówię pewnie znowu

Nie jestem przekonana do ich umywalki (z konglomeratu w super cenie), a wypadałoby żeby były zgrane z brodzikiem i wanną i na razie tego nie widzę stąd moje niezdecydowanie. Plus brodzik z tego samego materiału jest 3x droższy niż zwykły. Więc się waham. Wanna wybrana gdzie indziej, ale oni będą mieli wanny jeszcze więc czekam...
Jutro jadę obejrzeć bałagan. Przyjedzie wiata. W elementach więc wiele nie zobaczę. Dach będzie może przykryty membraną (czarną więc prawie jak dachówka

Jutro rano Mateusz z cieślami jedzie giąć blachy na obróbki blacharskie.
Część otworów pod słupki ogrodzenia będzie miał pewnie gotowe. To też rzucę okiem. Mam nadzieję znalazł zasypany słupek graniczny heh. No i panele i słupki ogrodzeniowe i te wszystkie mocowania zobaczę. Dzieje się
Ścignęłam też babkę od okien, montaż potwierdzony na 21go. Muszę jeszcze dograć z nią rolety. I potem zgwałcić elektryka żeby mi je zamontował od strony elektrycznej ale to dopiero po ich montażu i po tynkach zapewne.