Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Monia81 07:42, 07 mar 2025

Podziałałaś, podziałałaś, grunt że plan realizowany ja nastawiam się na jutro na ogród też mam wrażenie, że przez tą bieżnię mniej się męczę teraz, lepsza kondycja, mniej kaszlę, więc jest dobrze
antracyt 07:46, 07 mar 2025

Moim zdaniem obserwacja żurawi ważniejsza niż wyrobienie normy
Ja przystopowałam z cięciem róż, tzn ogarnęłam ponad połowę a z resztą czekam. Nie wiem czemu tak dużo róż ma mocno przemrożone pędy, ciemne prawie do ziemi. Był mróz, to fakt, ale była też pierzyna ze śniegu. Zobaczymy jak porządnie ruszą, czy konieczne będzie drastyczne cięcie.

PS. Na 100% zimowy ruch ma wpływ na wiosenną kondycję
TAR 10:54, 07 mar 2025

Żurawie mozna obserwowac godzinami i sluchac ich krzykow. Po 12-tej tez brykam w ogrod i tne, tne, tne. Jutro robie wzruszenie lisci na rabatach i zbieram galazki. Od niedzieli moge sadzic

Dzis dotarly lilaki Miss Kim i brzozy Trost Dwarf
mrokasia 11:16, 07 mar 2025

Magara napisał(a)

Sprzątałam dwa razy... Małżonek żyje, śpi.

Ja pierdziu, przeczytałam: Małżonek nie żyje, śp.

Bez komentarza

Miskantowo 12:57, 07 mar 2025

antracyt napisał(a)
Moim zdaniem obserwacja żurawi ważniejsza niż wyrobienie normy

Zdecydowanie popieram.
Robota nie zając, nie ucieknie. W przeciwieństwie do takiego żurawia na przykład.
PrawieBory 15:34, 07 mar 2025

mrokasia napisał(a)

Ja pierdziu, przeczytałam: Małżonek nie żyje, śp.

Bez komentarza

Mrokasiu- zaszalałaś
Magara 23:49, 07 mar 2025

Wioleta - o sąsiadach to już wiele napisane i przegadane Aż dziwne, że wątek nie powstał Osobiście uważam, że najgorszy sąsiad to taki, którego słychać i czuć - tych zmysłów nie wyłączysz. Wzrok można odwrócić

Mirka - moje róże już pocięte Lekko nie było Podobno w przyszłym tygodniu ma wrócić zima. Trudno. Nie poradzę. Kiedyś te porządki na rabatach trzeba zrobić Dzięki Hani mocno się przekonałam do jesiennych i wczesno-zimowych porządków bylinowych - bardzo to sobie chwalę

Monia - bieżnia mnie wkurzała, bo nie chciała współpracować z wagą Ale biorąc pod uwagę, że jestem po drugim dniu mega ogrodowym i brykam jak młode prosię w deszczu, bez żadnych biadoleń i zakwasów, jestem gotowa bieżni hołdy składać

Zuza - dziś żurawiowych harców nie było Być może odstraszyły je odgłosy pił z każdej strony Moje róże przycięte. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo znowu zimno idzie. Eh...

Tarcia
- polecam jesienne cięcia, wiosną roboty mniej Haniu - pokłony biję

Kaśku-Mrokaśku - ON żyje Musisz lepsze okularki sobie sprawić albo czcionkę powiększyć
mirkaka 08:04, 08 mar 2025

Mirka - moje róże już pocięte Lekko nie było Podobno w przyszłym tygodniu ma wrócić zima. Trudno. Nie poradzę. Kiedyś te porządki na rabatach trzeba zrobić Dzięki Hani mocno się przekonałam do jesiennych i wczesno-zimowych porządków bylinowych - bardzo to sobie chwalę

No ja to samo, bardzo dużo porobiłam jesienią, potem styczeń był pracowity, także teraz przycięłam wszystkie róże i bukietówki, jeszcze dziś przytną wrzosy, może zrobię opryski i to by było wszystko jeśli chodzi o ogród ozdobny, a trawnik poczeka na kwiecień
Teraz mogę się zająć warzywniakiem, może coś posieję ? Siejesz coś?

Wiem że zapowiadają oziębienie, różom nic nie będzie
Joku 13:30, 08 mar 2025

O rany, Daga i Mirka już na finiszu a ja "daleko w polu".
Norweska prognoza nie przewiduje w naszych rejonach powrotu zimy, jedynie ochłodzenie z niewielkimi minusami w nocy. Niestety, w szczegółach najczęściej się średnio sprawdza ale ogólna tendencja jest dość wiarygodna.
TAR 14:06, 08 mar 2025

Sęk w tym ze ja jesienia noe zdążam z pracami. Juz mi sie tez nie chce. Jest za zimno. Najbardziej nie lubie takiej brzydkiej jesiennej wilgoci i do tego wiatr. Wole zdecydowanie wiosenne porzadki. Ogrod mam juz ogarniety i wszystko przyciete.