Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 18:19, 29 cze 2013

Witajcie, Ewcia pozdrawiam Cię.
Moniko, ja też jestem ciekawy Niagary. Już dowiedziałem się że kolejka jeździ tam tylko w sobotę i niedziele, więc ruszam z o 7 jeśli będzie pogoda, wczoraj lało cały dzień. Dopiero wieczorem przestało i poszedłem wieczorem na spacer nad jezioro, fale były jak nad naszym morzem. A wcale wiatru nie było już wyobrażam sobie na jesieni co się będzie działo. Dziś jeszcze fotki z kanionu.
To moi kumple Madziary

Klamber 18:27, 29 cze 2013

Może mi wystarczy baterii, to wstawię jeszcze 10 fot z kanionu.
Bogdziu, jeszcze zapomniałem że w domu marudzą żebym wracał, zielsko ich zarasta
Na szlaku spotkałem prawdziwego cowboy'a na koniu, dobrze że bez spluwy.
Udało się wstawić żegnam się do następnego razu. Hejka.

zawitka 18:44, 29 cze 2013

Witaj dawno u Ciebie nie byłam .Pozdrawiam cieplutko .zdjęcia jak zwykle piękne Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj się
Bogdzia 21:17, 29 cze 2013

Dzięki za zdjęcia, bardzo ciekawe, szczególnie ten most mi się podoba.Pozdrówka ,trzymaj sie.
Mala_Mi 23:44, 29 cze 2013

Niesamowite te mosty
Robert, wszędzie są plusy i minusy... trza teraz sprawdzić ile czego.... i co przeważa.
Acha, jestem w kraju... zielsko mnie też zarasta, dziś kilka taczek...a gdzie reszta??
Nie wspominam o finansach.. bo nie ma o czym.... spóźniłam się z chorobowym męża... o 2 dni.. i ZUS utrącił 25% z kwoty za karę.. nie dość, że śmieszne pieniądze... to jeszcze ukradli i te 25%. To nie są odsetki za zwłokę.. tylko jak M nie może pracować, a nie może.. wiec nie wyrabiam czasowo.. i zapomniałam o zwolnieniu... ale urzędasy tego nie rozumieją.... dla nich każdy to kombinator i złodziej, nawet jak M nigdy w życiu nie był na chorobowym, to jego pierwszy raz... ja też byłam tylko raz, bo nawet jak jestem chora to zwolnienia nie biorę, bo nie mogę zamknąć firmy.... wiec nawet zdychając muszę odebrać telefon czy zapłacić w terminie ZUS..a będąc na chorobowym nie mogę tego zrobić... Z zapaleniem płuc byłam i też chorobowego nie wzięłam.. a oni 25%.
Wolałabym już malować elewacje na wysokosci i nie martwić się co będzie za miesiąc, tydzień, jutro.... od 6 lat na urlopie też nie byliśmy i żadnych wczasach....
To tak w ramach odzyskiwania plusów i minusów... bo zapomniałeś jak tu jest.. i jak nie było za co naprawić głupiej kosiarki czy auta..

Wiec na chłodno rozważ za i przeciw.. jak źle i tęsknisz obejrzyj Niagarę, bo nawet jak śmierdzi to warto i wracaj......
Byś nie żałował ze wróciłeś... M wrócił wiele lat temu.. i do dziś żałuje ..
Klamber 18:29, 30 cze 2013

Witajcie
Aniu, wiem jak jest i dobrze pamiętam przed czym uciekłem. Że nie opłaca się być u nas uczciwym, już się przekonałem nie raz i dostałem za to po łbie. A że nie mieszkałem w wielkim mieście to nie bardzo mogę się odnaleźć. Mam jeszcze wiele małych problemów, które się kumulują i mnie trochę dołują ale myślę że powoli będę wychodził z tego doła. Dzięki zalatana za wpis, wiem ile Cię to kosztowało, za to pokaże Ci ładne zwierzątka. Ciąg dalszy w następnym poście.

Klamber 18:41, 30 cze 2013

Wczoraj byłem ogromnym parku który nazywa się chyba High, tak sprawdziłem w GPS. Ogromny z dwoma jeziorami, siedziałem tam cały dzień wróciłem po 21. Miałem dużo wrażeń, spotkałem wiele zwierząt i dwie przygody, z wiewiórką która mnie podrapała gdy dawałem jej batona. Wyjąłem to z filmu, Wszystkie fotki w tym wątku są wyjęte z filmu i nie są za ostre bo to fotki akcji. Całe szczęście

że tylko zdarła mi naskórek, mogło być gorzej, przyznaję się że zachowałem się nie roztropnie i mogłem narobić sobie kłopotu. Siedziałem na ławce i przyszły dwie czarne i dwa chipmunki miałem

wesoło łaziły mi między nogami i zabierały kawałki batona owsiano- ryżowo- orzechowy z miodem, więc dobry był na pewno. Gdy wychodziłem z parku za atakował mnie czarny redwing, zachowywał się tak jak moja papuga, lotem koszącym ślizgał się po mojej czapce. Pierwszym razem przeleciał mi koło ucha z jakimś zgrzytem, wystraszyłem się gdyż nie wiedziałem co to było, ale się zaraz

domyśliłem i włączyłem kamerę i trzymałem ją na ramieniu idąc do przodu. Trzy razy mam nakręcone jak mnie atakował. Przede mną szedł gość w kapeluszu i też go za atakował ale było śmiechu . Widziałem dwa żółwie każdy inny. Czerwonolicego poznałem od razu gdyż je hodowałem. Ten drugi nie
znam ale odwracałem go, to miał białą skorupę od spodu. te w BC miały pomarańczowe wzory. Były też srebrne wiewiórki, różne kaczki towarzystwo w ogóle się nie boi. Samicę red winga nakręciłem gdy

kucnąłem koło niej a ona sobie czyściła piórka, potem przyszła do mnie a ja telefon trzymałem na kolanie, więc robiłem z 30 cm. Kwitnie tam dużo trojeści amerykańskiej w moim ogrodzie też zakwitła. Żona mówi ma koszyczki jak Hoja i pachnie mocno i pełno pszczół na niej siedzi, więc domyśliłem się że chodzi właśnie o Trojeść. Widziałem kardynała i to bardzo nisko w cieniu ale gdy wyjąłem aparat to zwiał a już się ucieszyłem że się wcale nie boi i będę mógł wam pokazać tego pięknego ptaka. Wróbli tam latały całe chordy, jak u nas gdy chodziłem do szkoły. Bardzo dużo żółtodziobów latało, też je nakręciłem ale muszę jeszcze nagrać tę chordę co mnie rano budzi.
Na koniec pokażę niedźwiedzia ktorego nakręciłe w Vernon gdy wracaliśmy z budowy.

To jedyny mój dowód że widziałem go na prawdę, trzy razy
Cdn...
Moniika 18:47, 30 cze 2013

Robercie, czytuję Twój wątek regularnie, najczęściej bez śladu, ale dzis napisze .... gdybym była młodsza i nie miała dwójki dość jeszcze małych dzieci nic by mnie tu nie zatrzymało.dwoma rękoma podpisuje sie pod wszystkim co napisałeś Ty i Ania o naszej rodzimej rżeczywistości.... Z całego serca życzę Ci wszelkiego powodzenia !! I będę kibicować
Ps tez czekam na Niagarę....
Gardenarium 18:51, 30 cze 2013

Pozdrawiam, wracaj

Instagram Ogrodowiska
Klamber 18:54, 30 cze 2013

W okolicy Parku ładne domy, z pięknymi ogrodami. Niestety zrobiłem tyle zdjęć że naraz nie jestem w stanie pokazać. Dziś pokazuję 30, wybrałem ze zwierzątkami, to bardzo wiele, na pewno nikt nie pokazuje tyle co ja. I tak przeleciał mi błogo cały dzionek. Gdy wróciłem do domu i zdjąłem plecak to myślałem że się unoszę, dałem sobie wczoraj w kość. Pogoda nie pewna więc nad Niagarę pewnie jutro polecę, muszę zobaczyć na pogodę w necie. Pozdrówka dla wszystkich.
Na początek czarna mamba która mnie podrapała.

To chyba kaczka ale bardzo dużą jak gęś ?

To samica tego co mnie atakował