Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:22, 04 paź 2019

No właśnie ten wiąz rósł blisko granicy, niczemu by nie przeszkadzał, mogli go zostawić...
TAR 10:29, 04 paź 2019

niestety na głupote nie ma rady, pewnie obsadza tujkami dlatego wlasnie jestem do tujek tak uprzedzona. bedzie pusty plac trawy obsadzony tuja bleee
mrokasia 10:37, 04 paź 2019

TAR napisał(a)
niestety na głupote nie ma rady, pewnie obsadza tujkami dlatego wlasnie jestem do tujek tak uprzedzona. bedzie pusty plac trawy obsadzony tuja bleee

Mnie tuje nie przeszkadzają, sama mam ich sporo . I teraz też pomiędzy tymi trzema a domkiem ogrodnika dosadzę kilka, żeby się osłonić. A przed nimi muszę wsadzić jakiegoś sporego klona, żeby dawał cień w okolicach tarasu. Gdyby za to wycinanie zabrali się dwa dni temu to wczoraj w Pęchcinie kupiłabym ładne drzewo a tak?
TAR 10:37, 04 paź 2019

a zmieniajac temat, dziewczyny kupowałyscie cos w szkolkach Konieczko? maja klona, ktory mnie interesuje i sie zastanawiam czy by nie zamowic.
galgAsia 10:39, 04 paź 2019

mrokasia napisał(a)
EM pojechał odebrać transport drzew i przysłał mi takie foto . Tego wiąza już też nie ma...

A miałam nadzieję, że go zostawią... śliczny był...
No i muszę zweryfikować swój plan nasadzeń bo ten kupiony wczoraj buczek da mi cień dopiero za parę lat... Oprócz żywopłotu muszę szybko kupić duże już drzewo z gęstą koroną.

Idiotyzm i bezmyślność
inka74 10:40, 04 paź 2019

Z zakupami to wiedzałam, że tak będzie, że na brzozach się nie skończy

Wiąza szkoda. Ale jak takie porządki robią to może oznaczać, że w tym roku fundamanty będą lać
galgAsia 10:41, 04 paź 2019

TAR napisał(a)
a zmieniajac temat, dziewczyny kupowałyscie cos w szkolkach Konieczko? maja klona, ktory mnie interesuje i sie zastanawiam czy by nie zamowic.

Kupowałam. Hania - Gruszka też. Dobra szkółka, rośliny porządne. Warto
makadamia 10:50, 04 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Jak dobrze mieć sąsiada albo trzech . Z tą ścieżką to Gosiek ma rację, tak wyjdzie najlepiej. Gdzieś w świecie (nie pamiętam gdzie) tak robią na nowozakładanych osiedlach - wysiewają po całości trawę i czekają, aż mieszkańcy sobie wydepczą ścieżki, tak, by były wygodne - dopiero wtedy robię chodniki.

W Szwecji

Kasiu - ja nic nie piszę, ale to nie znaczy, że nie śledzę z wypiekami na twarzy. Idziecie jak burza!
tulucy 10:58, 04 paź 2019

TAR napisał(a)
ja chyba 3 razy - i za trzecim, ostatnim się sparzyłam. Przyszło byle co, małe i ledwo żywe, Jolanka widziała, przy niej otwierałam paczkę akurat... i jeden świerk mi padł, puścił po zimie późno i potem zdechł... Poprzednie zakupy ok, zadowolona bardzo byłam.
UrsaMaior 11:14, 04 paź 2019

mrokasia napisał(a)
No właśnie ten wiąz rósł blisko granicy, niczemu by nie przeszkadzał, mogli go zostawić...

Oj szkoda, takie drzewo Pamiętam jak mnie serce bolało podczas wycinki u buraków za płotem...to też były wielkie, zdrowe okazy na samej granicy.