Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

galgAsia 22:00, 06 paź 2019

I to wszystko nazywa się POWOLI, POWOLUTKU Kaśka, niecały miesiąc temu kupiliście tę działkę Jesteście petardy !
eVka 22:16, 06 paź 2019

mrokasia napisał(a)

Hej Effcia! No trochę się u mnie dzieje . Fajnie, ze zaglądasz
Do Kondziowego ogrodu muszę zajrzeć i popatrzeć na te podłużne rabaty. I cieszę się, że eM nie upierał się przy dużym trawniku na środku, tylko przy basenie, który mam zamiar zasłonić zielenią .

Oj, koniecznie, to moim zdaniem mega inspiracja
Fajnie, że eM nietrawnikowy, bo mój bardzo...
Magara 22:59, 06 paź 2019

Kasia oraz Druga Część Duetu - jesteście petardy
a najfajniejsze jest to, że macie spójny plan i go realizujecie, krok po kroku, z dobrymi założeniami
zazdroszczę, troszkę

aaaa, zapomniałam napisać, że doorenbosy godne są i pięknie wyglądają
ale ja chyba jednak odpuszczę i na zakupy w nadleśnictwie się zdecyduję, podobno zwykła brzoza to max kilka złotych, a i czasem leśniczy szkółkarz ma zadekowane różne ciekawostki trzeba to sprawdzić
TAR 10:05, 07 paź 2019

Magara napisał(a)
a najfajniejsze jest to, że macie spójny plan i go realizujecie, krok po kroku, z dobrymi założeniami
zazdroszczę, troszkę

ale ja chyba jednak odpuszczę i na zakupy w nadleśnictwie się zdecyduję, podobno zwykła brzoza to max kilka złotych, a i czasem leśniczy szkółkarz ma zadekowane różne ciekawostki trzeba to sprawdzić

za swoje zwykle brzozki z gołym korzeniem, kopane przy mnie placiłam 2,5 zł. za szt. Z tego 2 sie nie przyjeły a jedna ukręcił wiatr, 11 sie przyjeło bez problemu. 1 szt. kupowana rok wczesniej cieszy ogromnie, brzoza jak byk

Gdyby nie to ze mam jeszcze do obsadzenia gołe przestrzenie i poprawe instniejacych rabat, to juz bym trawnik sciagała, chce tez jedna rabate zrobic wyspową, skoro z basenu zrezygnowalismy.
mrokasia 12:17, 07 paź 2019

galgAsia napisał(a)
I to wszystko nazywa się POWOLI, POWOLUTKU Kaśka, niecały miesiąc temu kupiliście tę działkę Jesteście petardy !

No staramy się codziennie coś tam popchnąć do przodu .

effka napisał(a)

Oj, koniecznie, to moim zdaniem mega inspiracja
Fajnie, że eM nietrawnikowy, bo mój bardzo...

Żeby tylko jeszcze czas znaleźć...
Mój eM trawnikowy był kiedyś, z czasem zaczęło mu przechodzić. A na nowej części i tak trawnika będzie dużo - dwa spore placyki (ogniskowy i przybasenowy) i alejki. Wystarczy, by się zmęczyć koszeniem.

Magara napisał(a)
zazdroszczę, troszkę

Dzięki za miłe słowa . Pod adresem naszym i brzóz .
Sprawdź koniecznie, jakbym miała miejsce to bym sobie zwykłe brzozy posadziła, są zdecydowanie tańsze i łatwiej dostępne, choć spore egzemplarze i tak swoje kosztują.

TAR napisał(a)

za swoje zwykle brzozki z gołym korzeniem, kopane przy mnie placiłam 2,5 zł. za szt. Z tego 2 sie nie przyjeły a jedna ukręcił wiatr, 11 sie przyjeło bez problemu. 1 szt. kupowana rok wczesniej cieszy ogromnie, brzoza jak byk

Gdyby nie to ze mam jeszcze do obsadzenia gołe przestrzenie i poprawe instniejacych rabat, to juz bym trawnik sciagała, chce tez jedna rabate zrobic wyspową, skoro z basenu zrezygnowalismy.

O, potwierdzasz to o brzozach .
A rabatę wyspową zrobisz sobie w przyszłym sezonie .
mrokasia 12:35, 07 paź 2019

Kilka migawek ze starej częście, w biegu i telefonem ale słonko na chwilę wyszło więc skorzystałam .
mrokasia 12:43, 07 paź 2019

Gosiek33 12:57, 07 paź 2019

Kruszynę pokaż
Kasia_CS 13:07, 07 paź 2019

mrokasia napisał(a)

Jaki to zawilec ma takie fajnie rozjaśnione obrzeża płatków? Nie wiem czy tak wrzosowo mu na zdjęciu kolor wyszedł, ale taki fajny fiolecik w nim przebija

A tutaj super już daleeekie plany powolutku widać

Ania111 13:13, 07 paź 2019

Kasiu

Prześliczne roślinki ,
Na Ciebie i Twój ogród zawsze można liczyć

Oj
ja nawet za 50 lat takiego nie będę miała
Pozwól ,ze będę cieszyć się z Twoimi roślinkami