Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:20, 08 paź 2019

Zana napisał(a)
Kasiula, u Ciebie to zaległości mam jak stąd do kosmosu. Powoli nadrobię, bo widzę, że tu niesamowite szaleństwo na nowym areale się odbywa!.
Brzózki wypaśne, piękne.

Anulka kochana, jesteś . Baaaaaardzo duży cmok!!!
No trochę rzeczywiście się dzieje .

inka74 napisał(a)
HIHI ))) pamiętam jak u mnie zwróciłaś uwagę na tę kruszynę i że listki ma wąskie a ty takich nie lubisz. Ale za to jakie fajne gałązki we wzorek i jak ładnie się na jesieni przebarwia - na żółto. Bardzo ładne, dorodne sztuki kupiłaś. Dobrze, że eM zapałał miłością. One są bardzo ładne. U mnie jedna taka duża była ale kupili zanim ja się na nią zdecydowałam. 150 zł kosztowała bo te mniejsze to po 35-40 zł.

, ja dalej nie pałam do nich miłością, ale nie powiem, robią dobrą robotę w tym rogu. Jak dostaną fajne towarzystwo to nabiorą sznytu .
Te kosztowały mniej, chyba 120zł a mają dobrze ponad 2m.
Brzozowadzie... 11:24, 08 paź 2019

Aaa, jaki ładny buczek!
TAR 11:54, 08 paź 2019

bardzo ładne nabytki i takie kolorowe kruszyna jest dziwna, osobiscie lubie ale nie do konca umiem jej dac odpowiednie towarzystwo. natomiast jako tło czy wypełniacz jest rewelacyjna. Twoje okazy przepiekne. u mnie 2 kruszyny sie wykruszyly, cos je zezarlo i stoja tylko suche badyle. na wiosne je wykopie. a 2 ładnie przyrastaja. jedna w towarzystwie pecherznic bordowych i tawuł
sarenka 11:57, 08 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Pokazałam kryszyny to pokażę pozostałe nabytki, niektóre jeszcze nie wsadzone.
Kalina Kilimandżaro i świdośliwa Ballerina

Kalina Spring Red Compact i buczek Cockleshell

Ale kolorowe drzewka!
Ja Kasiu stoję przed dylematem co posadzić od frontu, może jakbyś chciała dorzucić coś od siebie to zapraszam.
Im więcej opinii tym lepiej
TAR 12:21, 08 paź 2019

Kaska ja bardzo Cie prosze, Ty wez juz skoncz na ten sezon, bo niektorzy sa bliscy depresji. W tym ja, chce ogrod od nowa zakladac. Zlituj sie kobieto nad potepionymi duszami
Zana 12:24, 08 paź 2019

mrokasia napisał(a)

Anulka kochana, jesteś . Baaaaaardzo duży cmok!!!
No trochę rzeczywiście się dzieje .

Tyż wielki CMOK.
A ta kalina na pniu no to też śliczna
Ależ zazdroszczę tych szaleństw!
Brzozowadzie... 12:30, 08 paź 2019

No właśnie, zapomniałam o kalinie - jest super!
I dołączam się - weź już skończ Kobieto, bo przez Ciebie spać nie mogę! No zupełnie przyzwoitości nie ma - jeździ po szkółkach i wykupuje co najlepsze
mrokasia 12:52, 08 paź 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Aaa, jaki ładny buczek!

Cieszę się, że Ci się podoba . Uwiódł mnie listkami i fajnym pokrojem. Zobaczymy co z niego wyrośnie .

TAR napisał(a)
bardzo ładne nabytki i takie kolorowe kruszyna jest dziwna, osobiscie lubie ale nie do konca umiem jej dac odpowiednie towarzystwo. natomiast jako tło czy wypełniacz jest rewelacyjna. Twoje okazy przepiekne. u mnie 2 kruszyny sie wykruszyly, cos je zezarlo i stoja tylko suche badyle. na wiosne je wykopie. a 2 ładnie przyrastaja. jedna w towarzystwie pecherznic bordowych i tawuł

Może się polubię z kruszyną, zobaczymy . szkoda, ze Twoje coś zeżarło, pamiętam jak o tym w lato pisałaś.

sarenka napisał(a)

Ale kolorowe drzewka!
Ja Kasiu stoję przed dylematem co posadzić od frontu, może jakbyś chciała dorzucić coś od siebie to zapraszam.
Im więcej opinii tym lepiej

No właśnie, muszę się pilnować, żeby samych kolorowych nie nasadzić .
Zajrzę wieczorkiem.

TAR napisał(a)
Kaska ja bardzo Cie prosze, Ty wez juz skoncz na ten sezon, bo niektorzy sa bliscy depresji. W tym ja, chce ogrod od nowa zakladac. Zlituj sie kobieto nad potepionymi duszami

Eeee tam . Ty masz tyle różności, że ja w życiu tyle nie zgromadzę. A Ty i tak ciągle coś zmieniasz, nie zwalaj na mnie!

Zana napisał(a)

Tyż wielki CMOK.
A ta kalina na pniu no to też śliczna
Ależ zazdroszczę tych szaleństw!

Cieszę się, że Ci się podoba. Żarówa z niej .

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No właśnie, zapomniałam o kalinie - jest super!
I dołączam się - weź już skończ Kobieto, bo przez Ciebie spać nie mogę! No zupełnie przyzwoitości nie ma - jeździ po szkółkach i wykupuje co najlepsze

Agatka, żebyśmy jeszcze po tych samych szkółkach jeżdziły... teraz są fajne ceny na rośliny więc korzystam .
mrokasia 13:52, 08 paź 2019

Dziewczyny, porady potrzebuję. Chciałabym wsadzić jakieś nieduże drzewko blisko zachodniej granicy tarasu (jakieś 4 metry od tarasu), które dałoby trochę cienia na tarasie po południu. I kusi mnie by posadzić tam tego mojego buczka Cockleshell. Przymierzałam - wygląda tam baaardzo fajnie, choć cienia na razie za dużo nie da bo rzadki i niezbyt wysoki. Źródła różnie podają jego docelowy wzrost - od 6 nawet do 15m. Buki chyba wolno rosną... Sadziłybyście czy nie? A jeśli nie to jakie inne drzewko byście proponowały?
Chodzi o to miejsce zaznaczone czerwoną kropką. Szaleć z umiejscowieniem nie bardzo mogę, bo ogranicza mnie ten wkopany zbiornik na deszczówkę.

Ania111 14:11, 08 paź 2019

Kasiu ,

A platan klonolistny ?

Ma ładne liście i i super korę
Nie wiem czy mogę ale pozwoliłam sobie wstawic 2 zdjęcia ,
Potem usuń