Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Anda 14:16, 08 paź 2019

Świetnie wytyczone rabaty. Pięknie będzie. Normalnie w szoku jestem jakim tempem to wszystko robicie.
Również myślę, że platan byłby świetny. Sąsiedzi mają przy tarasie i pięknie wyglada i dobrze zacienia. Mogę zrobić fotkę z okna jakby co
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 14:20, 08 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Powiem Ci, że bardzo mi się ta barbula podoba. Fajnie, że kupiłaś . Stacjonarnie czy przez neta? Jak przez neta i sadzonki spoko to podziel się namiarem, bo chciałam sobie dokupić .

Kupowałam tutaj. Sadzonka wygląda tak:

Nie jest w tej chwili jakoś dramatycznie limonkowa, ale na pewno kolor liści jest inny niż u mojej Grand Bleu. Sadzonka ładna, zresztą za chwilkę i tak straci liście . Generalnie już któryś raz u nich coś biorę i nie ma skuchy.
mrokasia 14:23, 08 paź 2019

Aniu, Ewo ale mówicie o zwykłym platanie? Bo to ogromne drzewo rośnie... docelowo 30m wysokości i 20m szerokości - jakoś tego nie widzę 4m od tarasu i 6m od domu...
Brałam pod uwagę odmianę Alphen's Globe ale musiałabym znaleźć wysoko szczepiony egzemplarz a to nie takie proste...
Platany są piękne ale wieeeelkie...

Ewo - rabaty dziękują
galgAsia 14:23, 08 paź 2019

Kaliny cuuudne I wszystko inne też
Ja się tak nie bawię, też chcę większy ogródek W sąsiedztwie nie ma
inka74 14:40, 08 paź 2019

Platan też mi przyszedł do głowy, nie wiem czemu może po prostu jest to ładne drzewo, dokładnie Alpens byłby lepszy niż normalny, mniejszy. Druga opcja ambrowiec kulisty lub zupełnie w inną stronę - może coś płaczącego? Choć ty chyba nie bardzo taki pokrój lubisz. Platany są w Radzyminie na 2,2 szczepione tam gdzie Asia kupowała dąb a ja mojego platana.
April 14:43, 08 paź 2019

Kasiu, sądzę że musisz podejść do tematu drzewa trochę matematycznie/geometrycznie. Na jakiej wysokości tam masz słońce? Oddalenie od domu... to da ci przyprostokątną i wysokość jaką powinnaś oczekiwać od drzewa by cień sięgnął tarasu. Może coś szczepionego wyżej, żeby przysłaniało słońce a nie zasłaniało rabat...
Anda 14:56, 08 paź 2019

Myślałam o platanie w formie dachowej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 15:01, 08 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Kaliny cuuudne I wszystko inne też
Ja się tak nie bawię, też chcę większy ogródek W sąsiedztwie nie ma

Dzięki Asia , Twoja barbula jak da czadu to będziesz ja musiała z tej rabatki zabrać bo ona chyba raczej spora rośnie .
Zburz mur i eksmituj firmę .
Gosiek33 15:07, 08 paź 2019

Fantastyczne kruszyny. Buczek przepiękny
Gosiek33 15:07, 08 paź 2019

TAR napisał(a)
Twoje okazy przepiekne. u mnie 2 kruszyny sie wykruszyly, cos je zezarlo i stoja tylko suche badyle. na wiosne je wykopie. a 2 ładnie przyrastaja. jedna w towarzystwie pecherznic bordowych i tawuł

może zostaw jako podpórki na clematisy?