Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 10:21, 27 lut 2020

Ja od strony sąsiadki robiłam ogrodzenie własnoręcznie, przybiłam deski do kantówek i ustawiałam na kotwach, jakieś 60 cm od ogrodzenia sąsiadki, żeby łatwo pielęgnować. Poza tym moje panele nie są ze sobą połączone. Można w każdej chwili za nie wejść, żeby np przyciąć krzaczory przechodzące przez siatkę.
mrokasia 10:21, 27 lut 2020

Tarcia, doczytałam . W pełni Cię rozumiem. Biedna, zestresowałaś się z samego rana.

TAR 10:30, 27 lut 2020

no dzis wscieklam sie przez psa, ich nieodpowiedzialnosc mnie dobija, tym bardziej, ze jełop widzial, ze wyjezdzam od siebie to otworzyl brame i spuscil psa glupi dekiel.

Psu nic sie nie stalo ale byl w szoku, ja tez. Chcial sie przytulic i skoczyl na mnie caly ublocony a ja jechalam odsztafirowana na spotkanie.

Gosiek33 10:30, 27 lut 2020

mrokasia napisał(a)
Ale, pamiętacie, że mam sąsiadkę w tym domu w ostrej granicy? Otóż - sprzedała dom! Więc będą nowi sąsiedzi. No i oczywiście Ci z nowego osiedla. Mówię Wam - rok niespodzianek mnie czeka.

Faktycznie ruch w robocie. A może nowi wyburzą ten dom? Co wtedy będzie z rozbiórką?

TAR 10:32, 27 lut 2020

mrokasia napisał(a)
Tarcia, doczytałam . W pełni Cię rozumiem. Biedna, zestresowałaś się z samego rana.

A wiesz jak jak kocham zwierzaki, zgarniam biedy z ulicy, czasem pomagam w schronisku a ten osiol pod kola mi psa wypuszcza. Nie ukrywam, rzucilam dzis miesem i to solidnie jak to budowlaniec
tulucy 10:32, 27 lut 2020

mrokasia napisał(a)
Ale, pamiętacie, że mam sąsiadkę w tym domu w ostrej granicy? Otóż - sprzedała dom! Więc będą nowi sąsiedzi. No i oczywiście Ci z nowego osiedla. Mówię Wam - rok niespodzianek mnie czeka.

Oooo to nowość - udało jej się...
anna_t 10:32, 27 lut 2020

mrokasia napisał(a)
Nie oszukuję nic a nic:

Wczoraj byłam w Warszawie to mnie deszcz z gradem przywitał
Gosiek33 10:33, 27 lut 2020

TAR napisał(a)
no dzis wscieklam sie przez psa, ich nieodpowiedzialnosc mnie dobija, tym bardziej, ze jełop widzial, ze wyjezdzam od siebie to otworzyl brame i spuscil psa glupi dekiel.

Psu nic sie nie stalo ale byl w szoku, ja tez. Chcial sie przytulic i skoczyl na mnie caly ublocony a ja jechalam odsztafirowana na spotkanie.

Upss, znowu kolejny sąsiad Ci się trafił
sarenka 10:37, 27 lut 2020

TAR napisał(a)

to nie ma znaczenia, ze ich ogrodzenie, jesli jest zbudowane w granicy dzialki czyli fifty fifty na czesci twojej i ich, pytali Ciebie o zgode na montaż w granicy dzialki? Jesli jest tylko po ich stronie maja prawo sie nie zgodzic. ale wtedy mozesz na swoim kawalku ziemi zamontowac plot na kotwach nie dotykajac ich plotu.

Dziękuję za informację. Nie wiedziałam.
Wiem za to,że za rok czy dwa będą budować dom na tej części działki, a wtedy wiadomo,że jacyś budowlańcy będą. Trzeba ten temat porządnie przedyskutować w domu.

Edit. Doczytałam. Trudny poranek gdy coś takiego się wydarzy. Sąsiadów masz naprawdę nieciekawych
mrokasia 10:38, 27 lut 2020

Gosiek33 napisał(a)

Faktycznie ruch w robocie. A może nowi wyburzą ten dom? Co wtedy będzie z rozbiórką?

Nie, nie przypuszczam, myślę że będą remontować. Jak już się pojawią to pogadam jakie mają plany co do elewacji.

tulucy napisał(a)

Oooo to nowość - udało jej się...

Nie wierzyłam w to, a jednak. Teraz czeka nerwowo, aż nabywcy dostaną kredyt.