Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

UrsaMaior 10:47, 21 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Zawsze możesz też zagrozić, że ich oplujesz - i będą mieli co najmniej 2 tyg. kwarantanny
Instrukcja już jest

Hahaha podstępna kobieto
UrsaMaior 10:47, 21 mar 2020

Ja straciłam cierpliwość do ukorzeniania, nawet jeśli coś tam powychodziło, to zaraz zdechło. To już wolę kupić ładną sztukę, drogie nie są.
mrokasia 11:18, 21 mar 2020

Przeklejam od Asi przepis na antyuwiądową miksturę dla powojników:
galgAsia napisał(a)

1. Składniki: 10 tabl. nadmanganianu potasu, 10 ząbków czosnku (pi razy drzwi główka)

2. Tabletki rozpuszczamy w wodzie - lepiej, żeby była ciepła / gorąca, bo ciężko się rozpuszczają

3. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę - uznałam, że tutaj nie potrzebujesz infografiki

4. Wrzucamy do ok. 2l pojemnika i dolewamy do pełna wody. I to jest jedna porcja.

Mnie to starcza na 6 - 7 powojników. Jak masz więcej, to zrób podwójnie.
Powodzenia

P.S. Uważamy na ręce i wszystko inne - brudzi masakrycznie
TAR 15:19, 21 mar 2020

disco polo wspolczuje, tez nie cierpie jak muza lub pseudo muza ryra kiedy ja bym chciala wyciszyc sie w spokoju i spiew ptakow starczy mi do tego.

wczoraj nakrzyczal na mnie facet w sklepie kiedy mu zwrocilam uwage, ze stoi za blisko i za mocno na mnie chucha. straszny buc, wiec zakaszlalam jak sie tak wydzieral. urwal w pol slowa i sie odsunał na dobre 10 m. ja generalnie nie lubie jak mi ktos narusza moja strefe komfortu, a ten niemalze na plecach mi lezal.
galgAsia 16:18, 21 mar 2020

Tarcia, kofffam Cię Ja zrobiłam tak samo Mina delikwenta - bezcenna
BKosimkArt 16:31, 21 mar 2020

Tragedia z tymi ludźmin u mnie też jak skrzynkę od gazu montowali to puszczali ta muzyczkę, no nie wiem może ktoś lubi ale ja nie...
TAR 17:07, 21 mar 2020

10 minut temu piekne slonce i na tarasie sie wylegiwalam a teraz sniegiem sypie, platki olbrzymy, jest juz bialo w ogrodzie.
jolanka 20:08, 21 mar 2020

Kasia, tę miksturę używałam dwa lata temu, potwierdzam, ze z powojnikami było OK. W ub roku zaniedbałam na maxa więc teraz mam straty.
Miałam jeszcze gdzieś buteleczkę z nadmanganianu ale nie mogę nigdzie znaleźć
lilarose 21:12, 21 mar 2020

u mojego sąsiada, jak budowali chałupkę też taką muzę robotnicy zapodawali. Na szczęście córka przymusiła mnie bym coś z tym zrobiła. No i poszłam i grzecznie wytłumaczyłam, że mam dzieci w szkole muzycznej (co jest prawdą) i mają nadwrażliwość na takie dźwięki, bardzo panów przeprosiłam (przeprosiny to moja tajna broń, jak komuś cios zadaję - zawsze znieczula) poprosiłam o litość. Popatrzyli z ubolewaniem na mnie i nigdy już tego disco polo nie usłyszałam a panowie pięknie się kłaniali do ukończenia budowy. Jak ktoś nieasertywny, ma blokady i woli na miękko to polecam Jak brak dzieci na stanie- zwalić na męża muzyka.
malgol 22:05, 21 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi . Spróbuję chyba część ukorzenić w słoiku z wodą a część może wsadzę od razu do doniczek. Zobaczymy jakie będą wyniki. Z tego co czytam to jest różnie, u jednych gniją albo usychają a u innych tą samą metodą puszczają korzenie i nie wiem zupełnie od czego to zależy.

Moje doświadczenie z ukorzenianiem hortek ogranicza się do Anabelek. Inne nie przyjęły się. Natomiast patyczki anabelek bezpośrednio do doniczek i w 90 procentach miałam z nich nowe rośliny tylko pilnuj żeby nie wyschły!