Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:34, 23 sie 2021

HannaR napisał(a)
Kasiu, ślicznie u Ciebie. Pięknie wyglądają rozchodniki.

U mnie też straty - na połowę bukszpanów wszedł grzyb po tych deszczach. No nie ma człowiek spokoju.

Dziękuję Haniu .
Grzyb na buksach - współczuję. Faktycznie jak nie jedno to drugie, to tak jak z deszczem albo słońcem - zawsze za mało albo za dużo... ale cóż, takie życie ogrodnika .
mrokasia 09:47, 23 sie 2021

Ależ fajna pogoda była w weekend . W sam raz do prac ogrodowych.
U mnie weekend upłynął pod znakiem odświeżania kantów i likwidowania tysiąca krecich kopców. Nie chciałam się za bardzo forsować, bo byłam trochę podziębiona więc praca akurat dla mnie . Przy okazji przesadziłam jedną małą kulkę tujową, która wchodziła w kolizję z ławeczką i po małych tetrisach (a jakże ) posadziłam trzy sztuki amsonii nadreńskiej na rabacie przy starym domku ogrodnika - tej z limkami i dereniami aurea. Także stan doniczek pomniejszył się o 3 . Zrobiłabym pewnie więcej gdyby nie znajomi i rodzina, którzy co chwila wpadali w niedzielę i odrywali mnie od roboty. Z drugiej strony, chyba powinnam być im wdzięczna bo uratowali mój kręgosłup. I tak ledwo się dziś ruszam...
A co tam u Was? Pozaglądam do Was w przerwach .
Basieksp 10:07, 23 sie 2021

U nas też był ciepły weekend wczoraj pod wieczór się ochłodziło coś tam podziałałam, ale nie dużo, tak na leniwo tym razem
Roocika 10:13, 23 sie 2021

U nas też się udało podziałać conieco
Młodszy sprzedał nam co prawda katar ale od czego jest woda utleniona
Pozdrawiam Kasiu
Rojodziejowa 10:21, 23 sie 2021

U nas też było dość fajnie, ale dziś miałam dokończyć a tu się rozpadało, a doniczki czekają

Kasia bez tetrisów nie możesz za długo, nie?
Judith 10:22, 23 sie 2021

U mnie radość z ogrodowania odbierają komary, które tną nawet w południe w pełnym słońcu... Nie działają żadne specyfiki odstraszające... A już o posiedzeniu i podziwianiu efektow własnych prać mowy nie ma, nie da sie wytrzymać...
2 tygodnie byłam nad Bałtykiem i nie spotkałam tam ANI JEDNEGO komara, WTF?
mrokasia 12:32, 23 sie 2021

Basieksp napisał(a)
U nas też był ciepły weekend wczoraj pod wieczór się ochłodziło coś tam podziałałam, ale nie dużo, tak na leniwo tym razem

No i dobrze, w końcu ogród jest też od odpoczywania .

Roocika napisał(a)
U nas też się udało podziałać conieco
Młodszy sprzedał nam co prawda katar ale od czego jest woda utleniona
Pozdrawiam Kasiu

O masz, katar? Współczuję.
Tą woda utleniona to płuczesz nos? Taką prosto z buteleczki???

Rojodziejowa napisał(a)
U nas też było dość fajnie, ale dziś miałam dokończyć a tu się rozpadało, a doniczki czekają

Kasia bez tetrisów nie możesz za długo, nie?

U nas mży. A doniczki czekają...
No coś Ty, bez tetrisów żyć???

Judith napisał(a)
U mnie radość z ogrodowania odbierają komary, które tną nawet w południe w pełnym słońcu... Nie działają żadne specyfiki odstraszające... A już o posiedzeniu i podziwianiu efektow własnych prać mowy nie ma, nie da sie wytrzymać...
2 tygodnie byłam nad Bałtykiem i nie spotkałam tam ANI JEDNEGO komara, WTF?

A u nas odpukać, trochę te krwiopijce odpuściły, ale wcześniej żyć się nie dało, było tak jak piszesz - żarły w pełnym słońcu w samo południe.
mrokasia 12:32, 23 sie 2021

Wstawiam dla Malgol fotkę rdesta Golden Arrow.

Rojodziejowa 12:35, 23 sie 2021

Jaki on jest u Ciebie wysoki? I jak szybko startuje?
Roocika 12:38, 23 sie 2021

Kasia, biorę ampułkę z solą i dodaję 2-5 kropli wody utlenionej i wlewam sobie do nosa (ilość kropli wody utlenionej tolerowana indywidulanie- mój syn wytrzymuje 2 kropelki do ampułki soli i 3-4 krople takiego roztworu do nosa max 3 razy dziennie, a ja trochę więcej ).