Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Mirka 12:24, 14 kwi 2022

Judith napisał(a)

No to nie tracę nadziei

Nie traćJa w weekend sprawdzałam i szałwie dopiero z listkami przy ziemi są .
Nowa12 12:38, 14 kwi 2022

Dokładnie. Ja też uważam że szałwie później w tym roku startują ale to naprawdę mało prawdopodobne żeby takie żelazne rośliny padły przy tak mało mroźnej zimie. U mnie Caradonna już wyłazi a niskie szałwie ani widu ani słychu .
anuska2507 20:52, 14 kwi 2022

Ja mam niskie szałwie i w niektórych widziałam oznaki życia już w lutym (było ciepło). Żyją chyba wszystkie, ale do tego czasu niewiele przyrosły. Niestety nie mam porównania z poprzednimi latami, bo sadzone rok temu, rosną u mnie na patelni.
Magara 23:31, 14 kwi 2022

Skorupki ciemiernikom podsypane, szałwie obejrzane - część w bardzo dobrej formie, części nie widać wcale. Ale ja tak mam z wieloma roślinami, które sadzone z takich samych sadzonek, od tego samego dostawcy, ale w różnych miejscach, różnie wyglądają. Przyjdzie maj - przyjdzie prawda

A przy okazji wielkanocnych dylematów jajkowych - co jeszcze lubi skorupki? Z reguł wyrzucam do kompostownika, ale podobno to straszne marnotrawstwo i fakt, nie rozkładają się
mrokasia 07:57, 15 kwi 2022

Ja jeszcze nie tracę nadziei, może te szałwie jeszcze wyjdą choć akurat frontowa to jedna z najbardziej nasłonecznionych rabat, ziemia przepuszczalna, nie wiem o co może chodzić tym szałwiom. Może faktycznie się jakoś ociągają bo to naprawdę dziwne że nie wyszła ani jedna kępa... No i wszystkie nieobecne to jedna odmiana. Pozostałe odmiany w innych miejscach ogrodu już się pokazały.

Wczoraj udało mi się wykorzystać pogodę i trochę podziałać w ogrodzie. Niestety w środku dnia miałam wizytę u dentysty ale przed udało mi się posiać rzodkiewkę, sałatę, rukolę i szpinak i trochę posprzątać rabatę przy altanie. Po powrocie z kolei zabrałam się za przycinanie ID pod moim niwakiem. Słabo szło bo trawy wygniecione i zadeptane przez psy, które lubią w tym miejscu leżeć... Ale zawsze kawałek do przodu. Miałam nadzieję skończyć dziś ale pada...
tulucy 08:15, 15 kwi 2022

Twoje szałwię mi wyszły. Malutkie, ale znalazłam. Na prawie najpóźniejszej rabacie. Tam długo było zimno.
DariaB 10:14, 15 kwi 2022

Szukałam szałwii u siebie wczoraj raz jeszcze, ale nie znalazłam mam niską, różową odmianę, w tamtym roku o tej porze już były pokaźnych rozmiarów, mimo, że 14 kwietnia spadł śnieg. Masz rację, krok za krokiem i praca zawsze idzie do przodu U mnie też pada.
mrokasia 15:38, 15 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Twoje szałwię mi wyszły. Malutkie, ale znalazłam. Na prawie najpóźniejszej rabacie. Tam długo było zimno.

To super . U mnie te różowe też się pokazały.

DariaB napisał(a)
Szukałam szałwii u siebie wczoraj raz jeszcze, ale nie znalazłam mam niską, różową odmianę, w tamtym roku o tej porze już były pokaźnych rozmiarów, mimo, że 14 kwietnia spadł śnieg. Masz rację, krok za krokiem i praca zawsze idzie do przodu U mnie też pada.

Trzymam kciuki za Twoje i swoje szałwie .
mrokasia 15:46, 15 kwi 2022

Parę fotek z dziś .
Wisienka Koju no mai

Kukliki szykują się już do kwitnienia

Kalina Anne Russel

Magnolie

Pissardi w blokach startowych
antracyt 15:53, 15 kwi 2022

Ale fajne zdjęcia Mam na oku Kojou no Mai, ale w szkółkach okolicznych brak.