A wiesz, że u mnie dokładnie tak samo jak u Ciebie we wszystkich kwestiach?
Ciepło, wręcz gorąco, słońce, cały dzień na powietrzu, przy robocie przyjemnej, co ma rosnąć - z dnia na dzień większe Żyć, nie umierać
P.S. Jak na cały dzień w ogrodzie to na fotkach przyoszczędziłaś Ta jedna wrażenie robi, ale pachnie malizną
Dlatego ja nie mam trawnika
Ale fiołki mi nigdzie nie przeszkadzają
U mnie wczoraj w porywach +17C i słońce cały dzień, chwilami aż za gorąco. Się narobiłam
A dziś od rana leje...
Kasiu, możesz się wypowiedzieć, jak szybko przyrasta irga błyszcząca? Szukam czegoś niewymagającego na żywopłot osłaniający działkę przed zachodnimi wiatrami. Wprawdzie skłaniałam się ku zimozielonym, ale dziewczyny namawiają mnie na irgę, więc rozważam
No taki był plan i cieszę się, że się udało .
Dzięki Lidka !
Kasiu
Super, nie? Takie święta to ja lubię .
Zdjęć więcej nie ma bo się zajęłam robotą, która polegała na pieleniu i cięciu więc mało widowiskowe to było. Ale za to wstawię to:
04.2020
04.2023
Fiołki są bardzo wdzięczne, mam ich jeszcze kilka kępek, nie pozbyłam się całkiem .
U nas nie leje ale za to w pracy siedzę...
Aniu, wg mnie rośnie bardzo szybko tylko oczywiście trzeba pamiętać, że na początku trzeba przycinać żeby się rozkrzewiła.
Sadziłam 10.2019 krzaczki, które co prawda sięgały do kolana ale miały po dwa-trzy pędy.
2020
2022
Zdjęć z tego roku nie mam bo irga czeka na cięcie - aktualnie sięga mi do biustu .