Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gruszka_na_w... 20:43, 17 sie 2024

Mrokasiu, na tych zdjęciach dobitnie widać, jaki minimalistyczny był ten pierwotny ogród. Dokupienie tej działki to był strzał w dziesiątkę. Teraz jest idealnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magdic 21:10, 17 sie 2024

Dziękuję, Mrokasiu, teraz dokładnie widać jak głębokie są u Ciebie rabaty w stosunku do ścieżek. I że nie musisz być typowego trawnika, a ścieżki mogą mieć najróżniejsze kształty.

Bardzo mi się podobają takie ogrody, ale chyba tylko dwa razy w życiu w takim byłam. Na ogrodowisku to nie rzadkość oczywiście.
Judith 21:13, 17 sie 2024

LIDKA napisał(a)
A mojej chaty wciąż nie widać. Puste pole.

Lidka, niemożliwe… Na geoportalu są całkiem świeże zdjęcia. Z tego roku nie, ale z zeszłego jak najbardziej. Dobry masz adres? Sprawdź tutaj:

https://mapy.geoportal.gov.pl
Judith 21:14, 17 sie 2024

Kasia, kształt działki mamy identyczny . Też masz tak, że ten brakujący kwadrat uważasz za należny sobie?
mrokasia 10:31, 18 sie 2024

Lidka, serio?

Haniu, to prawda, zakup tej działki to jedna z lepszych decyzji .

Magda , bardzo proszę. Jak będziesz kiedyś w pobliżu Warszawy - zapraszam .

Judith, oczywiście!!!
Często z eMem snujemy plany jak przejąć posesję sąsiadów i włączyć ją w nasz areał .
TAR 10:52, 18 sie 2024

Kasiu dziekuje za tak serdeczne przyjecie. I za to ze moglam Cie poznac w realu.
Jestes ciepla sympatyczna wesola i ogromnie pozytywna osoba. Twoj ogrod jest przepiekny. Zaluje,ze mialysmy ledwie chwile na przebywanie i chloniecie. Ale nastepnym razem moze uda sie na dluzej. Ogrod masz obledny. Kolorowy szumiacy i rosliny rosna jak na dopalaczach. Widac wlozony czas i ogrom pracy. Powiem ci efekt wow.
No i dzieki za hakonke, mezatemu troszke zleciala szczeka jak zobaczyl donice

Oczywiscie zapraszam do siebie.
Judith 11:01, 18 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Judith, oczywiście!!!
Często z eMem snujemy plany jak przejąć posesję sąsiadów i włączyć ją w nasz areał .

U nas to samo
Agatorek 11:25, 18 sie 2024

LIDKA napisał(a)
A mojej chaty wciąż nie widać. Puste pole.

U mnie chata jest. Tylko bez ogrodu
Agatorek 11:27, 18 sie 2024

Judith napisał(a)

Na geoportalu są całkiem świeże zdjęcia. Z tego roku nie, ale z zeszłego jak najbardziej. Dobry masz adres? Sprawdź tutaj:

https://mapy.geoportal.gov.pl

Muszę sprawdzić, zazwyczaj patrzyłam na mapach Google

Edit: na geoportalu mam zarys rabat w tylnej części, takze u mnie za to zdjęcia sprzed dwóch lat.
Rojodziejowa 12:31, 18 sie 2024

U mnie też sprzed dwóch. Nie ma jeszcze szklarni, stoi domek dla dzieci.