Nowy dom, nowe problemy: prosze o rade
niedawno kupilismy dom. Dzialka jest nowa, trawa z rolki oraz tuje od strony ulicy (cala sciana tuj) i od prywatnej malej drogi dojazdowej - jedynie kawalek do poczatku wiaty. Dzialka jest kwadratowa, kolo 25 m dlugosci jedna strona.
1) Rabata z hustawka:
W gornym prawym rogu chcialam dac duza hustawke, zeby na tarasie sie miejsce zrobilo i zeby miec taki zakatek wsrod kwiatow dla siebie, rabata 5mx5m.
Mam juz kupione: kaliny koralowe x4, krzewuszke cudowna x 2, krzewuszke czerwona x2 - myslalam zeby je dac dookola hustawki (rabata ta ma 5m x 5m, funkie x 4 (kupione, nie posadzone), perukowiec zielony (kupiony nie posadzony)z tym to nie wiem gdzie
2) bardzo chcialabym zrobic rabate z mistantem gracillimus oraz hortensjami limkami, kulami zimozielonymi i jakims dolnym pieterkiem (moze zurawki z carexami)
Strona do zagospodarowania lezy po stronie poludniowo-zachodniej.
3) warzywniak, nie musi byc duzy- moja obawa: poniewaz tuje sa jeszcze male wszystko pakujemy od strony tarasu, tam jest waskie przejscie, kolo 4m szerokie. Tuje od strony ulicy sa jeszcze male- dlatego. Pozatym moj maz kocha swoja z rolki.
Z gory bardzo dziekuje za wszelka podpowiedz co do zarysu rabat

.