Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Bogdzia 20:13, 06 paź 2013

Piękne bukiety zrobiłaś i piękny masz zestaw marcinków, a o kamelii też wspomne bo każdy powie ze piekna , mało kto ją ma bo w naszych warunkach nie tak łatwo ja hodowac.Pozdrawiam Gabrysiu.
Mala_Mi 21:21, 06 paź 2013

Gabrielo.... marcinki zauważyłam, że jak sie przesadza często to rosną bardziej zwarte, niższe i tak nie łysieją Dlatego każda kępa może być inna.... jedne nieprzesadzane od 5 lat są o połowę wyższe i maja 1/5 kwiatów co ta przesadzona 2 lata temu.. tzn nie przesadzona, a tylko odkopany kawałek.. koniecznie trzeba dzielić
Borówki uwielbiam za kolory jesienią i za owocki
barbara_kraj... 22:25, 06 paź 2013

O, tyle róż jeszcze i bez śladu przymrozków.
Marcinki są bardzo żarłoczne. Trzeba je przesadzać i odmładzać co jakieś trzy lata. No i dokarmiać

Gabrysiu, szkoda że nie zrobiłaś fotki grzybom
Gabriela 22:32, 06 paź 2013

Dziewczyny, z tymi astrami to jest tak, że posadziłam je dwa lata temu i to jest ich trzecia jesień i jedna kępa - ta bladolila właśnie jest duża i dorodna, a druga prawie obok, bo w takiej astrowej grupie - ledwo wystaje. A sadzonki w doniczce kupione były takie same.

Bogdziu - gdyby nie ta moja oranżeryjka, to o kamelii nie byłoby mowy, w ciepłym domu by nie przeżyła na pewno. Co prawda marzyła mi się pełna odmiana, no ale darowanemu koniowi ..., itd.
KasiaBawaria 22:37, 06 paź 2013

Moje kilkuletnie astry sa nadal niziutkie.Posadzone natomiast jesienia tamtego roku wyrosly wysokie.Wiec to chyba zalezy od odmiany.Ja mam poduszkowe i one zostaje niziutkie, nawet jak sie ich nie przesadza.Tu kepa kilku letnia,wielokrotnie zmniejszana. No chyba ze marcinki to nie astry?

renatamama3 07:55, 07 paź 2013

Gabrysiu,róże Marcinki śliczne.Też mam tą niską odmianę jak Kasia ,a sąsiadka tą wysoką takie na 160 chyba.pozdrawiam
Agania 17:10, 07 paź 2013

Gabrysiu krajobraz marcinkowy cudowny.
Bardzo kolorowo u Ciebie, rabaty bylinowe nawet z daleka przyciągają mój wzrok, na widok róż oniemiałam, i kamelia urocza, gratuluję kwiatu, u mnie też jeszcze nie było przymrozków, więc możemy jeszcze nacieszyć się kwiatami, lecę zobaczyć czy moja trzmielina oskrzydlona ma jakiś owocek
Pszczelarnia 17:18, 07 paź 2013

Gabriela napisał(a)

Gabrysia, nie chce mi się wierzyć, że to jest ta sama "firmowa" rabata, którą widziałam latem. Teraz jest wzorowo jesienna. Masz na tej rabacie wszystkie 4 pory roku - wzór niedościgły.
Bardzo wyraźnie widać Twoje tawuły - przebarwiły się na bordowo, moje na złoto.

I portrety róż - uczta dla mojej wyobraźni zmysłowej.
Madzenka 20:18, 07 paź 2013

Gabrysiu twój ogród nawet jesienią jest bajecznie kwiecisty. Zazdraszczam marcinków.
EPODLAS 00:04, 08 paź 2013

Piękne róże. Borówka u mnie dopiero zaczyna się przebarwiać. Ładnie wygląda jesienią no i te owoce - pyszne. Twój ogród jest jeszcze pełen barw, podobnie i u mnie. Jest inaczej niż latem, ale też kolorowo, oby jak najdłużej, a zapowiadają ładną pogodę. Pozdrawiam