Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki

Początki

Martek 23:20, 16 wrz 2012

Czyli poszli na rękę i badanie pod narkozą ...??? Dobrze,że wszystko ok
Piękne widoczki wrzuciłaś .
O co chodzi z tym wejściem do "Lublina" ?????????
ewalm 23:50, 16 wrz 2012

Nie, no, byłam psychicznie przygotowana , w końcu pisałaś, że przyjadą 'Smaragdy'.

Tuje bardzo ładne , dobrze to wygląda.

Edit: a nie myślałaś o jakiejś ostnicy na przykład przy bukszpanach w żwirku?
Tess 23:55, 16 wrz 2012

Gosia, piękne szmaragdy
alinak 23:56, 16 wrz 2012

Gosiu witaj . poczytałam watek i muszę cię uświadomić że dereń elegantisima to nie jakiś tak krzewik maleńki . nie zdążysz z przycinaniem w ciągu sezonu . nie raz docierają roczne przyrosty do 2 m.
to olbrzym wśród krzewów a może jednak thuje przecinane czerwonym berberysem holden ( kolumnowy) lub erecta

ta fotka i tak do końca nie oddaje wielkości krzewu
ewalm 00:16, 17 wrz 2012

Alinko, ale Gosia te tuje posadziła w ciągłym szpalerze, tak że nie ma problemu.
alinak 00:49, 17 wrz 2012

aaaa to coś przeoczyłam - chyba już późno
Bogdzia 09:13, 17 wrz 2012

ewalm napisał(a)

Czy macie tak czasem, że zobaczycie w szkółce roślinkę i musicie ją mieć - albo Wam jej szkoda i czujecie potrzebę "adopcji"?

Ja tak nie mam
Tutaj, w moim "ogródku na trzy lata", ciężko mi było zrezygnować ze zrobienia kompozycji ładniejszej, bardziej trwałej, ale droższej (a inwestować w ten ogródek zbyt dużo byłoby bez sensu), albo takiej, która efektowna byłaby zbyt późno i już bym się tego nie doczekała (dlatego mam kobeę, a nie na przykład ulubione powojniki), na rzecz tego, czego efekty zdążę zobaczyć i nie będzie zbyt kosztowne. Ale nie kupuję roslin dla samych roślin, najczęściej najpierw patrząc na ogród określam co by pasowało, a potem to kupuję, a czasem jak coś mi wpadnie w oko przypadkiem, to zastanawiam się czy pasuje do koncepcji, warunków itd. Jeżeli nie pasuje, to nie kupuję.

Edit: u mnie też juz powolutku jesień widać. Oraz suszę. Dziasiaj fotografowałam ogródek (jakoś go muszę zachować w pamięci) i przyjrzałam się wszystkiemu dokładnie.

Ja kupuję co mi się podoba. wszystkiego mogę sobie odmówic ale roślin nie.
pagap 09:17, 17 wrz 2012

Witaj, jaka zmiana z tujami super a i rabatka przy tarasie niczego sobie trawki się rozrosną i będzie pięknie, obwódka z bukszpanu rewelacyjna pozdrawiam
Mala_Mi 09:36, 17 wrz 2012

Gosiu.... sadź cebulki wiosenne.. one bardziej cieszą niz zimowity..... to pierwsza oznaka wiosny.... jak zobaczę pierwsze krokusy to już wiem, że teraz idzie do lata
I chyba od krokusów się zaczęło, że mój M przekonał sie do ogrodu i do kwiatków....
UlaAneta 10:14, 17 wrz 2012

Dzień dobry,

chciałam się przywitać (nieco po sąsiedzku - bo my też warszawski-zachodni) i pogratulować pięknego ogrodu! Cudnie się ogląda jak powstaje.

Poza tym - zupełnie nam po drodze: na początku roku zdiagnozowano u mnie hashi a 2 lata temu miałam "robione" zatoki (po 1,5 roku koszmaru;/). leki mam dobrze ustawione - czuję się ok, chudnę powoli, włosy odrastają. Jest git. Hashi dużo wyjaśniło z moich wcześniejszych chorób i mam wielką nadzieję, ze się na tym skończy. Mam nadzieję, że u Cibie też będzie dobrze i trzymam mocno kciuki!

pozdrawiam,

Aneta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies