malwes
21:45, 09 cze 2013

Za to dziś już lało od południa. Ode mnie woda się odsączyła ale wszyscy sąsiedzi dookoła zalani. Jeden jest tylko wyżej ode mnie w punkcie jego domu, ale ma dużą działkę, dom na górce - dom suchy ale piwnice zalane i cała działka zalana. Ja pewnie jutro przymusowy urlop bo nie wyjadę ani nie wyjdę. Sąsiad ma działkę "w stanie surowym" i woda po pas. Pomagaliśmy mu odpompowywać ale straż już zabroniła wszystkim bo studzienki nie przyjmują.
Roślin mi nie zniszczyło. Śliwo-wiśnię Nigrę tylko mocno obiło bo wysoka i cienka i gałązki wysokie i cienkie...ale może się wyprostuje, bo nie widać złamań. Za to grzybów w trawniku zatrzęsienie i obawiam się trochę czy rośliny nie zaczną chorować od tej wilgoci.
Roślin mi nie zniszczyło. Śliwo-wiśnię Nigrę tylko mocno obiło bo wysoka i cienka i gałązki wysokie i cienkie...ale może się wyprostuje, bo nie widać złamań. Za to grzybów w trawniku zatrzęsienie i obawiam się trochę czy rośliny nie zaczną chorować od tej wilgoci.